Follow us

Crystal Skin | Το beauty trend από την Κορέα που θα σε κάνει να δείχνεις μέχρι και 10 χρόνια νεότερη

Για μια επιδερμίδα νεανική, πεντακάθαρη και διάφανη σαν "κρύσταλλο".

korean skin iStock

Glass skin, cloudless skin, honey skin... Περίεργες ονομασίες, που όμως όλες περιγράφουν skincare trends προερχόμενα από την Κορέα και έχουν την απάντηση στο "πώς να αποκτήσω καθαρό πρόσωπο". Άλλο ένα Korean beauty trend έχει κάνει πρόσφατα την εμφάνισή του, και δεν είναι άλλο από το Crystal skin. Κοινός στόχος όλων των παραπάνω είναι, όπως φαντάζεσαι, μια αψεγάδιαστη, πεντακάθαρη, λαμπερή, λεία επιδερμίδα που ακτινοβολεί φρεσκάδα και υγεία.

Και ποια δεν θέλει το δέρμα της να φαίνεται νεανικό και σφριγηλό, κάνοντάς τη να δείχνει μέχρι και 10 χρόνια νεότερη; Φυσικά, το DNA παίζει τον ρόλο του, αν και έρευνες δείχνουν ότι δεν είναι ο μόνος καθοριστικός παράγοντας για ένα τέλειο δέρμα. Τελευταία, οι δερματολόγοι επιμένουν ότι παίζει πολύ μεγάλο (ίσως και μεγαλύτερο) ρόλο το πώς χειριζόμαστε εμείς οι ίδιες τη φροντίδα του προσώπου και εν γένει του οργανισμού μας.

Έτσι, εκτός από την πληθώρα skincare προϊόντων που πιθανόν χρησιμοποιείς καθημερινά για να πετύχεις την πολυπόθητη, φωτεινή επιδερμίδα που υπόσχονται τα K-trends, σημαντικό ρόλο έχουν, φυσικά, η σωστή διατροφή και επαρκής κατανάλωση νερού, η άσκηση και η αποφυγή υπέρμετρης έκθεσης στον ήλιο.

Αυτό που έρχεται τώρα να μας διδάξει το Crystal skin είναι το πώς θα πετύχουμε μια πεντακάθαρη επιδερμίδα, διάφανη σαν κρύσταλλο, που ακτινοβολεί λάμψη από μέσα μας. Δεδομένης της τρέλας που κυριαρχεί στα social media για κάθε λογής κρύσταλλα ως εργαλεία skincare (βλ. jade rollers και gua sha), δεν είναι περίεργο γιατί το συγκεκριμένο ομώνυμο trend έχει τεράστια επιτυχία ανάμεσα στις beauty addicts. Το μυστικό για μια φρέσκια, νεανική και φωτεινή επιδερμίδα έγκειται στο να κατανοήσει η κάθε μια από μας τις ανάγκες της αλλά και να επιλέξει τα σωστά συστατικά και εργαλεία για να πετύχει το σωστότερο αποτέλεσμα.

Δες παρακάτω ποια είναι τα 4 βήματα που θα σε φέρουν πιο κοντά στον στόχο σου:

Simplicity is key

Το περίεργο είναι ότι, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα K-trends, το συγκεκριμένο μάς μαθαίνει ότι για να πετύχουμε την ονειρεμένα λεία, ομοιόμορφη και απαλή επιδερμίδα δεν χρειαζόμαστε σχεδόν κανένα προϊόν.

Είναι σε κάθε περίπτωση πολύ σημαντικό να προσέχεις ποια συστατικά περιέχουν οι κρέμες και τα προϊόντα, ποια από αυτά είναι όντως χρήσιμα για τις δικές σου ανάγκες, και φυσικά, να προσέχεις να μην αναμειγνύεις μεταξύ τους πολλά διαφορετικά ενεργά συστατικά, που μπορεί να επιφέρουν αντίθετα αποτελέσματα και να διαταράξουν τον επιδερμικό φραγμό και τα φυσιολογικά επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας.

Bonus tip: Ξεκίνα με τις πιο λεπτόρρευστες υφές και συνέχισε με τις πιο παχύρρευστες, όταν κάνεις layering προϊόντων.

Μασάζ προσώπου

Ένα καλό μασάζ στο πρόσωπο το πρωί ή το βράδυ πριν κοιμηθείς θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και θα κάνει τα όποια πρηξίματα και οιδήματα υπάρχουν (πχ κάτω απ᾽τα μάτια) να υποχωρήσουν. Σύμμαχοί σου σε αυτό θα είναι ένα αναζωογονητικό έλαιο προσώπου και ένα gua sha εργαλείο (μπορεί να είναι είτε κάποια πέτρα χαλαζία είτε ένα jade roller). Ξεκίνα ρίχνοντας λίγες σταγόνες απ᾽το face oil στα δάχτυλά σου και απλώνοντάς τες με μαλακές κινήσεις στο πρόσωπο. Στη συνέχεια, πέρασε το gua sha tool με απαλές κινήσεις στην αρχή σε όλο το πρόσωπο, συνεχίζοντας από τα ζυγωματικά μέχρι τα αυτιά και ασκώντας λίγη παραπάνω πίεση σταδιακά, για να ενεργοποιήσεις την κυκλοφορία και να χαλαρώσεις τους μυες του προσώπου.

Actives

Ο ρόλος των ενεργών συστατικών ή δρατικών είναι καθοριστικός για την υγεία της επιδερμίδας. AHAs & BHAs, ρετινόλη, βιταμίνη C, ceramides, καθώς και άλλα συστατικά που θρέφουν και ενυδατώνουν το δέρμα, καλό είναι να περιέχονται στα προϊόντα skincare που εντάσσεις στη ρουτίνα σου. Φυσικά, προτείνουμε να πάρεις τη συμβουλή του δερματολόγου σου ώστε να γνωρίζεις ακριβώς ποια ή ποιες ουσίες έχει ανάγκη η επιδερμίδα σου, καθώς και να σε καθοδηγήσει στη χρήση τους. Η ρετινόλη για παράδειγμα πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ ειδικά αν είσαι αρχάρια, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και ξεφλούδισμα, ενώ τα περισσότερα οξέα πρέπει να αποφεύγονται το καλοκαίρι. Γι᾽αυτό, αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιο απ᾽τα παραπάνω δραστικά, προτίμησε την εφαρμογή τους το βράδυ, ενώ δεν πρέπει με τίποτα να ξεχνάς τη χρήση αντηλιακού το επόμενο πρωί.

Toner

Αν και λίγο παρεξηγημένα από τις γυναίκες γενικότερα, αφού από πολλές δεν θεωρούνται απολύτως απαραίτητα στην skincare ρουτίνα τους, τα toners μπορούν να προσφέρουν ενυδάτωση και λάμψη στο πρόσωπο σε χρόνο μηδέν. Ενσωμάτωσε ένα face toner για ενυδάτωση και φωτεινότητα στην καθημερινή περιποίηση του προσώπου σου μετά τον καθαρισμό, και θα δεις άμεσα και εύκολα διαφορά στην επιδερμίδα σου.

Πηγή: madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ