Follow us

Λατρεύεις τη μυρωδιά του ταλκ; 5 πουδρέ αρώματα που θα κάνουν τους πάντες να αναρωτιούνται τι φοράς

Τα αρώματα πούδρας θα σε κάνουν να μυρίζεις φρεσκάδα και καθαριότητα όλη μέρα.

makeup Splash News / Ideal Image

Η μυρωδιά του ταλκ ή της παιδικής πούδρας είναι τόσο χαρακτηριστική, που την καταλαβαίνεις από χιλιόμετρα. Κι αυτό ακριβώς το στοιχείο είναι που θέλουμε από ένα άρωμα: να είναι τόσο ξεχωριστές οι νότες του, που να γίνεται αμέσως ξεκάθαρο το τι μυρίζεις, αλλά και να αφήνει τόσο έντονα το αποτύπωμά του, που να σε καταλαβαίνουν αμέσως μόλις μπεις σε κάποιον χώρο.

6 "λευκά" αρώματα που μυρίζουν σαν φρεσκοπλυμένα ρούχα

Η μυρωδιά της πούδρας τώρα αποπνέει μια εσάνς καθαριότητας, φρεσκάδας αλλά και... ρομαντισμού, που δεν αφήνει λίγους ανθρώπους ασυγκίνητους. Λόγω της ιδιαίτερης φύσης της, φέρνει στο νου αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία, προκαλώντας ένα ακαθόριστο αίσθημα νοσταλγίας. Πέρα από το συναισθηματικό κομμάτι όμως, που συνοδεύει ούτως ή άλλως όλα τα αρώματα, η μυρωδιά της πούδρας βγάζει αυτή την αίσθηση της καθαριότητας και των φρεσκοπλυμένων ρούχων, που ξετρελαίνει τον περισσότερο κόσμο. Ποιος δεν θέλει άλλωστε να μυρίζει όλη μέρα σαν να βγήκε μόλις από το ντους;

Ο ορισμός της "Old Money" αισθητικής | 10 αρώματα που θα σε κάνουν να μυρίζεις "αριστοκρατικά"

Τι νότες πρέπει να αναζητάς σε ένα άρωμα για να πετύχεις αυτή την ιδιαίτερη εσάνς της ταλκ; Αρχικά, το musk είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που αποδίδει αυτή τη μυρωδιά φρεσκάδας, καθότι είναι και αυτό που προσομοιάζει περισσότερο με τη μυρωδιά του δέρματος. Σχεδόν πάντοτε θα υπάρχει στα πουδρένια αρώματα, συνήθως ως νότα βάσης, που είναι και αυτή που διατηρείται πιο πολλές ώρες στην επιδερμίδα μας και αυτή που μυρίζεις περισσότερο απ 'όλες. Συνήθως, το musk συνδυάζεται με νότες ίριδας (ένα άνθος που συχνά θυμίζει πούδρα), βιολέτας αλλά και σανδαλόξυλο ή άλλες ξυλώδεις νότες.

Το μόνο συστατικό που χρειάζεται να αναζητάς σε ένα άρωμα για να μυρίζεις πάντοτε φρεσκάδα

Δες παρακάτω τα καλύτερα πουδρέ αρώματα που θα κάνουν τους πάντες να σε ρωτούν τι φοράς:

Blanche Eau De Parfum, Byredo

Blanche Eau De Parfum, Byredo

Ένα άρωμα με σχεδόν διάφανο χαρακτήρα, με καθαρή και απλή δομή, είναι ο ορισμός του "λευκού αρώματος". Με νότες καρδιάς από βιολέτα, νερολί, παιώνια αλλά και νότες βάσης από ξανθά ξύλα, σανταλόξυλο και musk, το blanche έχει το απόλυτο πουδρέ άρωμα φρεσκάδας.

Fleur de Peau Eau De Parfum, Diptyque

Fleur de Peau Eau De Parfum, Diptyque

To musk έχει τη μοναδική ιδιότητα να ενισχύει την επιδερμίδα με την σαρκική του τονικότητα. Βρίσκεται στην καρδιά του Fleur de Peau Eau De Parfum της Diptyque, ελαφρύ και απαλό. Απογειώνεται με την εκλεπτυσμένη και πουδρένια Ίριδα καθώς και με τους φρουτώδεις Ambrette seeds. Αναπάντεχη νότα, οι κόκκοι ροζ πιπεριού που δημιουργούν μια πάλη με τα λουλούδια και έρχονται σε σύγκρουση με το musk.

Infusion d’Iris Eau de Parfum, Prada

Infusion d’Iris Eau de Parfum, Prada

To πολυτελές άρωμα που ενσαρκώνει μια μοναδική ίριδα Pallida, σε συνδυασμό με εκκεντρικές νότες κορυφής από νερολί και μανταρίνι και πολύτιμες νότες βάσης από βενζόη, συνθέτοντας ένα μοντέρνο, λουλουδάτο και ξυλώδες μπουκέτο. 

Narciso Eau De Parfum Poudrée, Narciso Rodriguez

Narciso Eau De Parfum Poudrée, Narciso Rodriguez

Το βελούδινο γιασεμί, το αισθησιακό ξύλο και η πούδρας musc μπλέκεται με τον Λευκό και μαύρο κέδρο για να ενσαρκώσουν την απόλυτη εσάνς πούδρας, όπως υποδηλώνει και η ονομασία του αρώματος.

Iris, L' Erbolario

Iris, L' Erbolario

Με νότες από Ίριδα, Ylang Ylang, Tobacco και Βανίλια, το μοναδικό αυτό άρωμα πούδρας θα σκορπίσει γύρω σου όλες τις υπέροχες αρωματικές νότες του υπέροχου αυτού λευκού λουλουδιού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ