Follow us

Τελικά το ημιμόνιμο καταστρέφει τα νύχια; Ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα

Ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε έναν από τους μεγαλύτερους beauty μύθους.

ημιμόνιμο καταστροφή νυχιών Istock Photo

O μεγαλοπόδαρος, το τέρας του Λόχνες και το κουτί της Πανδώρας: Αυτοί θα έλεγε κανείς ότι είναι τρεις από τους μεγαλύτερους μύθους, σωστά; Ε λοιπόν μαζί τους βάλε και το ότι το ημιμόνιμο προκαλεί την καταστροφή των νυχιών. Η πρόταση που λατρεύτηκε όσο καμία άλλη από τις απανταχού beauty addicts, είναι ακριβώς αυτό: Ένας μύθος! Πάμε όμως να δουμε να γιατί:

Wolf Cut | Μόνο λίγες μπορούν να υιοθετήσουν τη νέα μεγάλη τάση στα μαλλιά με επιτυχία

Τελικά το ημιμόνιμο προκαλεί καταστροφή των νυχιών;

POV έχεις κάνει ημιμόνιμο και είσαι περιχαρής. Οι μέρες περνούν, η όψη του αρχίζει να γίνεται αποκρουστική και τότε αποφασίζεις να το αφαιρέσεις είτε τραβώντας το με τα δόντια, είτε ξεφλουδίζοντάς το, είτε απλά βγάζοντας κομματάκια στον ελεύθερο χρόνο σου. Όταν έχει απομακρυνθεί όλο, τα νύχια σου είναι πιο ταλαιπωρημένα, λεπτά και εύθραυστα από ποτέ. Αρχίζεις τότε να κατηγορείς την "μανικιουρίστα" σου ότι δεν έκανε καλά τη δουλειά της, ότι το προϊόν ήταν πολύ βαρύ και ότι το ημιμόνιμο δεν είναι καλή επιλογή για τα νύχια και ούτω καθ΄εξής. Μέγα λάθος! Όχι, λοιπόν, το ημιμόνιμο δεν προκαλεί καταστροφή των νυχιών!

Δεν φταίει το ημιμόνιμο για τη "δυστυχία" σου, αλλά ο κακός τρόπος αφαίρεσής του, για τον οποίο, για να είμαστε δίκαιες, μπορεί να ευθύνεται και μία μη έμπειρη manicurist.

Για να το αφαιρέσεις μόνη σου στο σπίτι ξεκίνησε με ένα ελαφρύ λιμάρισμα, έτσι ώστε να καταστρέψεις την τελευταία στρώση του βερνικιού, ή αλλιώς το top coat. Με τη λίμα, διασπάται το υλικό που έχει καταστήσει το ημιμόνιμο τόσο ανθεκτικό, προκειμένου να μπορέσει το ασετόν, ή αλλιώς η ακετόνη που περιέχει, να διεισδύσει και να μαλακώσει το υλικό.

Fresh & Clean | 10 all time favourite αρώματα που μυρίζουν καθαριότητα

Εδώ είναι το μυστικό. Το ασετόν που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να είναι καθαρό. Αν χρησιμοποιήσεις ασετόν με λάδι, με άρωμα ή συγκεκριμένα με λιγότερο από 80% περιεκτικότητα σε ακετόνη τότε τσάμπα προσπαθείς.

Έπειτα χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο pusher, αφαίρεσε απαλά το βερνίκι που πλέον είναι μαλακό και έχει διασπαστεί πλήρως. Ολοκλήρωσε τη διαδικασία με ένα πολύ καλό μανικιούρ ώστε τα νύχια να είναι πάλι υγιή και λαμπερά.

Αν προτιμάς να μην ασχοληθείς καθόλου με την παραπάνω διαδικασία, αλλά να επισκεφθείς ένα nail salon για την αφαίρεση του ημιμόνιμου, τότε θα σε συμβουλεύαμε να εμπιστευθείς έναν καταρτισμένο επαγγγελματιά, ο οποίος να ξέρεις ακριβώς το σωστό τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να "συμπεριφέρεται" στα νύχια σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ