Follow us

Το ενυδατικό συστατικό που χρειάζεται επειγόντως η επιδερμίδα σου το καλοκαίρι

Και δεν είναι άλλο από το -θαυματουργό- υαλουρονικό οξύ.

skin iStock

Το υαλουρονικό οξύ είναι για την επιδερμίδα ό,τι το νερό για τον ανθρώπινο οργανισμό: απαραίτητο για να δείχνει αυτή υγιής, φρέσκια, ενυδατωμένη. Χαρίζει όλη την ενυδάτωση που χρειάζεται το δέρμα σου το καλοκαίρι για να δείξει πιο νεανικό και φρέσκο.

Λίγα λόγια για το υαλουρονικό οξύ:

Πρόκειται για έναν πολυσακχαρίτη που βρίσκεται φυσιολογικά στον οργανισμό μας. Είναι στην ουσία ένα φυσικό συστατικό του δέρματος που συμβάλλει στην ενυδάτωση και την αντοχή του, παίζει ρόλο στην ανάπλαση και την επούλωσή του, μεταφέρει πρωτεΐνες και δίνει στην επιδερμίδα την υγιή της όψη.

Με το πέρασμα του χρόνου όμως, τα επίπεδα του υαλουρονικού οξέος μειώνονται αναπόφευκτα, ενώ εκτιμάται ότι περίπου στην ηλικία των 45, συντίθεται η μισή ποσότητα στο σώμα μας από αυτή που απαιτείται.

8 απλοί τρόποι για να ενυδατώνεις το πρόσωπό σου εύκολα μέσα στη μέρα

Τα οφέλη του για το δέρμα μας

Ως συστατικό του δέρματος το υαλουρονικό οξύ έχει ιδιαιτέρως ευεργετική δράση στην επιδερμίδα μας, ενυδατώνοντάς την και χαρίζοντάς της περισσότερη ελαστικότητα και αντοχή, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι ρυτίδες και να προλαμβάνεται η εμφάνιση νέων. Η αντιοξειδωτική του δράση επεκτείνεται κι εδώ, όπου με την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών διατηρεί το δέρμα μας νεανικό και λαμπερό, ενώ σε περιπτώσεις τραυματισμών βοηθά σημαντικά στην επούλωση, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα δημιουργίας ουλών και ανεπιθύμητων σημαδιών.

Ως εκ τούτου, αποτελεί το βασικό συστατικό των περισσότερων skincare προϊόντων περιποίησης λόγω της ικανότητάς του να ενυδατώνει την επιδερμίδα αιχμαλωτίζοντας και συγκρατώντας την υγρασία.

Γίνεται επομένως εύκολα κατανοητό ότι καλό είναι να εντάξουμε από νωρίς στην skincare ρουτίνα μας προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ (είτε ως κύριο συστατικό τους είτε σε συνδυασμό με άλλα συστατικά και βιταμίνες), ώστε να χαρίσουμε στην επιδερμίδα μας την ενυδάτωση που τόσο έχει ανάγκη ιδίως την περίοδο του καλοκαιριού. Ιδίως αν νιώθεις το δέρμα σου αφυδατωμένο από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο και στη ζέστη. Και αυτό γιατί ακριβώς αυτοί οι παράγοντες είναι που αφυδατώνουν το δέρμα κάνοντάς το να δείχνει θαμπό και καθόλου λαμπερό - κι εμείς χρειάζεται να του δώσουμε όλη την υγρασία και το νερό που έχει ανάγκη.

Εκτός από τις ενυδατικές κρέμες με υαλουρονικό, αγαπημένα μας προϊόντα είναι τα serums που περιέχουν αυτόν τον τόσο ωφέλιμο πολυσακχαρίτη, και που έχουν τόσο ανάλαφρη υφή που νιώθεις αμέσως τη δροσιά τους στο δέρμα σου.

Φεύγεις για διακοπές; Τα προϊόντα μακιγιάζ που δεν πρέπει με τίποτα να λείπουν απ᾽το νεσεσέρ σου

Παρακάτω, σού προτείνουμε κάποιους από τους πιο αγαπημένους μας ορούς με υαλουρονικό οξύ, που αν τους χρησιμοποιήσεις συνδυαστικά με την ενυδατική σου κρέμα πρωί και βράδυ θα δεις θεαματικά αποτελέσματα στο πρόσωπό σου. Στα plus το ότι είναι πολύ οικονομικοί και ο ορισμός του "value for money".

Vinosource-Hydra S.O.S Thirst-Quenching Serum, Caudalie

Vinosource-Hydra S.O.S Thirst-Quenching Serum, Caudalie

Με υαλουρονικό οξύ και βιολογικό νερό σταφυλιών, ο ορός Vinosource S.O.S συλλαμβάνει και διαχέει συνεχώς το νερό για να αποκαταστήσει την ισορροπία της υγρασίας του δέρματος και να το αφήσει αναζωογονημένο και ελαστικό. Συνδυάζοντας ισχυρά ενεργά συστατικά ενυδάτωσης, διεγείρει τους εσωτερικούς μηχανισμούς ενυδάτωσης για την αποκατάσταση των βέλτιστων επιπέδων ενυδάτωσης. Το αφυδατωμένο δέρμα σβήνεται αμέσως, αφήνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας και δροσιάς.

Hydro Boost Supercharged Serum, Neutrogena

Hydro Boost Supercharged Serum, Neutrogena

Aναζωογονητικός ενυδατικός ορός με ισχυρή σύνθεση που απορροφάται άμεσα και ενυδατώνει εντατικά την επιδερμίδα διατηρώντας πιο δυνατό και ανθεκτικό τον φραγμό υγρασίας του δέρματος. Βοηθά στη μείωση των λεπτών γραμμών που προκαλούνται από την αφυδάτωση και χαρίζει στην κουρασμένη επιδερμίδα άμεση λάμψη και μια πιο ενυδατωμένη, ελαστική και δροσερή όψη, καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Revitalift Filler Serum Καθαρό Υαλουρονικό οξύ, L'Oreal Paris

Revitalift Filler Serum Καθαρό Υαλουρονικό οξύ, L'Oreal Paris

Εμπλουτισμένο με 2 είδη καθαρού Υαλουρονικού οξέος, για τη διατήρηση της υγρασίας της επιδερμίδας: 0,5% Μακρο Υαλουρονικό οξύ για εντατική ενυδάτωση και λείανση, διατηρώντας 1000 φορές το βάρος του σε νερό και 1% Μίκρο Υαλουρονικό Οξύ για διείσδυση στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας και μείωση των ρυτίδων.

The Ordinary, Hyaluronic Acid 2% + B5

The Ordinary, Hyaluronic Acid 2% + B5

Ενυδατική vegan σύνθεση με βάση καθαρού υαλουρονικού οξέος. 
Αυτή η σύνθεση περιέχει 3 μοριακά βάρη υαλουρονικού οξέος (υψηλό, μεσαίο και χαμηλό), καθώς και ένα πολυμερές υαλουρονικού οξέος νέας γενιάς, και προσφέρει πολυεπίπεδη ενυδάτωση (στην επιφάνεια και σε βάθος), χωρίς λιπαρότητα. Αυτή η συγκέντρωση υαλουρονικού οξέος (2%) σε συνδυασμό με τη Βιταμίνη Β5 ενισχύει την ενυδάτωση της επιφάνειας της επιδερμίδας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ