Follow us

Νιώθεις αφυδατωμένη την επιδερμίδα σου μετά τις διακοπές; Δες τι μπορείς να κάνεις

Τα θαυματουργά skincare προϊόντα που θα "ξεδιψάσουν" το δέρμα σου.

αφυδατωμένη επιδερμίδα iStock

Και πώς θα είσαι σίγουρη αν έχεις αφυδατωμένη επιδερμίδα; Συνήθως η τραχύτητα, η αίσθηση τραβήγματος, η θαμπαδα ακόμα και το ξεφλούδισμα είναι συμπτώματα που δείχνουν ότι είναι πιθανόν το δέρμα σου να έχει αφυδατωθεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, η εμφάνιση λεπτών γραμμών που συμβαίνει σε νεαρές ηλικίες είναι ένδειξη αφυδάτωσης (ή φωτογήρανσης) και όχι φυσικά αποτέλεσμα φυσιολογικής γήρανσης.

Τι ακριβώς σημαίνει "αφυδατωμένη επιδερμίδα";

Πρόκειται βασικά για την έλλειψη νερού ή υγρασίας στην επιφάνεια του δέρματος του προσώπου, με αποτέλεσμα αυτό να χάνει την ελαστικότητά του. Επηρεάζει όλους τους τύπους επιδερμίδας, είτε έχεις λιπαρό είτε ξηρό ή κανονικό δέρμα.

Περιποίηση προσώπου πριν τα 30 | οι 8 beauty συνήθειες που καλό είναι να υιοθετήσεις από νωρίς

Οι παράγοντες που ευνοούν την εμφάνιση αφυδάτωσης είναι τα επίπεδα υγρασίας στο εξωτερικό περιβάλλον, ο άνεμος, οι υψηλές θερμοκρασίες, οι ακτίνες UV, ακόμα και τα κλιματιστικά που χρησιμοποιούμε κατά κόρον τους τελευταίους μήνες. Όλα τα παραπάνω διευκολύνουν την εξάτμιση του νερού που προκαλεί την ανεπιθύμητη αυτή κατάσταση και την έλλειψη αίσθησης άνεσης στο δέρμα.

Τι μπορείς να κάνεις;

Όλες μας έχουμε βιώσει αντίστοιχη εμπειρία, ειδικά μετά τις διακοπές που έχουμε εκτεθεί τόσο πολύ στον ήλιο και στη ζέστη. Το δέρμα ταλαιπωρείται αρκετά κι αν παραλείπεις και την καθημερινή φροντίδα του με τα κατάλληλα skincare προϊόντα, τόσο το χειρότερο. Ευτυχώς, μπορείς να το επαναφέρεις με εντατική περιποίηση και τη χρήση ενυδατικών προϊόντων με κύρια συστατικά το υαλουρονικό οξύ, την αλόη και την αλλαντοΐνη. Το πρώτο θα χαρίσει όλη την απαραίτητη ενυδάτωση που λείπει από το δέρμα σου ενώ το άλλα θα το καταπραΰνουν - πράγμα που χρειάζεται όσο τίποτα το πρόσωπό σου ύστερα από μια περίοδο ατελείωτης ηλιοθεραπείας.

Δες παρακάτω τις ενυδατικές κρέμες και μάσκες που σου προτείνουμε:

Ξηρή επιδερμίδα; Φτιάξε μία από αυτές τις εύκολες συνταγές για μάσκα προσώπου με μπανάνα

Vinosource-Hydra S.O.S Intense Moisturizing Cream, Caudalie

Vinosource-Hydra S.O.S Intense Moisturizing Cream, Caudalie

Με βιολογική αλόη και οργανικό νερό σταφυλιών, ένα φυσικά καταπραϋντικό, ενυδατικό, αντιοξειδωτικό και πρεβιοτικό νερό για άμεση ενυδάτωση.

Serum προσώπου και ενυδάτωσης Hyaluronic Acid 2% + B5, The Ordinary

Serum προσώπου και ενυδάτωσης Hyaluronic Acid 2% + B5, The Ordinary

Ενυδατική vegan σύνθεση με βάση καθαρού υαλουρονικού οξέος. 
Αυτή η σύνθεση περιέχει 3 μοριακά βάρη υαλουρονικού οξέος (υψηλό, μεσαίο και χαμηλό), καθώς και ένα πολυμερές υαλουρονικού οξέος νέας γενιάς, και προσφέρει πολυεπίπεδη ενυδάτωση (στην επιφάνεια και σε βάθος), χωρίς λιπαρότητα.

Hydra-Biome Superdose Προβιοτικών Μάσκα Προσώπου, KORRES

Hydra-Biome Superdose Προβιοτικών Μάσκα Προσώπου, KORRES

Mousse μάσκα προσώπου πολλαπλής δράσης για άμεση δροσιά, ενυδάτωση και θρέψη. Εμπλουτισμένη σε ελληνικό γιαούρτι, πρε- και προβιοτικά, σύμπλεγμα Water Patch, τρεις τύπους υαλουρονικού οξέος και θρεπτικά συστατικά από θαλάσσια άλγη, προσφέρει ενισχυμένη ενυδάτωση και διατηρεί το μικροβίωμα της επιδερμίδας, χαρίζοντας ισορροπημένο, δυνατό δέρμα με υγιή λάμψη. 

Hydraphase HA Light - Κρέμα Προσώπου Ελαφριάς Υφής Για Αφυδατωμένες Επιδερμίδες, La Roche Posay

Hydraphase HA Light - Κρέμα Προσώπου Ελαφριάς Υφής Για Αφυδατωμένες Επιδερμίδες, La Roche Posay

Η σύνθεσή της αποτελείται από έναν μοναδικό συνδυασμό Ιαματικού νερού της La Roche-Posay, γνωστό για τις φυσικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες καθώς και υαλουρονικό οξύ που προέρχεται από πράσινη βιοτεχνολογία. Χαρίζει ενυδάτωση 72 ωρών ενώ η επιδερμίδα ‘γεμίζει’ και φαίνεται πιο λαμπερή.

Revitalift Filler Καθαρό Υαλουρονικό Οξύ Αντιρυτιδικός Ορός, L'Oreal Paris

Revitalift Filler Καθαρό Υαλουρονικό Οξύ Αντιρυτιδικός Ορός, L'Oreal Paris

Εμπλουτισμένο με 2 είδη καθαρού Υαλουρονικού οξέος, για τη διατήρηση της υγρασίας της επιδερμίδας: 0,5% Μακρο Υαλουρονικό οξύ για εντατική ενυδάτωση και λείανση, διατηρώντας 1000 φορές το βάρος του σε νερό και 1% Μίκρο Υαλουρονικό Οξύ για διείσδυση στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας και μείωση των ρυτίδων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ