Follow us

Θέλεις να ξυπνάς με μια φρέσκια, λαμπερή επιδερμίδα κάθε πρωί; Τα μόλις 3 προϊόντα που θα χρειαστείς

Τα δοκιμασμένα προϊόντα και πρακτικές που κάνουν τη δουλειά τους ενώ εσύ κοιμάσαι.

skincare iStock

Είναι αλήθεια ότι ένα από τα μυστικά για όμορφη, λαμπερή επιδερμίδα αλλά και λαμπερό βλέμμα είναι ο καλός, απρόσκοπτος ύπνος για τουλάχιστον 7-8 ώρες καθημερινά. Κι ενώ αυτό δεν είναι πάντα εύκολο δεδομένων των γρήγορων ρυθμών της καθημερινότητας που διανύουμε, καλό είναι να βοηθάμε την ανάπλαση και ανανέωση του δέρματος (που γίνεται κανονικά κάθε βράδυ) με ορισμένα skincare προϊόντα αλλά και τεχνικές.

Ποια είναι αυτά;

#1. Sleeping mask

Εφάρμοσε μια sleeping night mask στο τελευταίο βήμα της νυχτερινής skincare ρουτίνας σου (δηλαδή μετά την κρέμα νυκτός) και λίγο πριν κοιμηθείς. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, βάλε το βαζάκι της κρέμας στο ψυγείο για λίγες ώρες, ώστε η κρέμα και η υφή της να είναι ακόμα πιο απολαυστική και δροσιστική. Το κριτήριο για το ποια θα επιλέξεις είναι να διαπιστώσεις τι ανάγκες έχει η επιδερμίδα σου. Λογικά έχεις γυρίσει από διακοπές οπότε το δέρμα σου θα χρειάζεται φουλ ενυδάτωση και υγρασία. Προτίμησε κάποια μάσκα με υαλουρονικό οξύ και ceramides ώστε να νιώσεις σούπερ απαλό το πρόσωπό σου το επόμενο πρωί. Αγαπημένες μας επιλογές για μετά τις διακοπές είναι οι παρακάτω:

Vinosource-Hydra Moisturizing Mask, Caudalie

Cica Sleeping Mask, Laneige

Cicapair Tiger Grass Sleepair Intensive Mask, Dr. Jart+

#2. Κάνε ελαφρύ μασάζ

Είτε έχεις τοποθετήσει την sleeping mask είτε κάποιο face oil, είτε απλά την κρέμα νύχτας, καλό είναι να κάνεις μασάζ με τα δάχτυλά σου σε όλο το πρόσωπο ώστε να αποσυμφορήσεις την περιοχή και να διευκολύνεις την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Αν βάλεις στο παιχνίδι και τα ειδικά εργαλεία μασάζ (jade rollers, gua sha, gadgets) τόσο το καλύτερο.

Tip: Δοκίμασε να τοποθετήσεις το jade roller ή το gua sha στο ψυγείο και να περάσεις με αυτό το πρόσωπό σου. Η ανακούφιση που θα νιώσεις θα είναι απερίγραπτη. τόσο λόγω των κινήσεων μασάζ που θα κάνεις στην επιδερμίδα σου όσο και λόγω της κρύας θερμοκρασίας που βοηθά ακόμα περισσότερο σε τυχόν πρηξίματα.

#3. Eye Masks

Δεν πρέπει να παραμελείς την περιοχή των ματιών σου, καθώς αυτή είναι που προδίδει σχεδόν τα πάντα: ελλιπή ύπνο, κούραση και άγχος, ακόμα και την ηλικία. Προμηθεύσου μια καλή μάσκα ματιών ή patches και εφάρμοσέ τα για όσο χρόνο χρειαστεί. Δοκίμασε τα Peptides Spring Hydra-Gel Eye Patches της Youth Lab. αλλά και την Advanced Night Repair Concentrated Recovery Eye Mask της Estée Lauder.

Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάς την κρέμα ματιών αλλά και να κάνεις πολύ καλό ντεμακιγιάζ πριν κοιμηθείς. Η ευαίσθητη αυτή περιοχή καλό είναι να μην παραλείπεται ούτε όταν κάνεις μασάζ με κάποιο massage tool.

Some extra tips:

*Προτίμησε, αν είναι δυνατόν, να κοιμάσαι σε μεταξωτές ή σατέν μαξιλαροθήκες. Τα συγκεκριμένα υφάσματα βοηθούν το δέρμα να συγκρατεί την υγρασία και να μην απορροφάται από το μαξιλάρι - πράγμα που θα κρατήσει σταθερά και τα skincare προϊόντα που έχεις ήδη εφαρμόσει, αφού δεν θα "διαρρεύσουν" στο ύφασμα. Επιπλέον, δεν προκαλούν τριβή με το δέρμα και άρα δεν το ταλαιπωρούν αλλά και δεν αφήνουν αυτές τις ενοχλητικές γραμμές /ρυτίδες που σε κάνουν να νομίζεις ότι γέρασες 10 χρόνια σε μια νύχτα.

*Πιάσε τα μαλλιά σου πριν κοιμηθείς ώστε να μην πέφτουν στο πρόσωπό σου και μεταφέρουν μικρόβια και τυχόν ρύπους - αλλά και για να μη σε ιδρώνουν.

Skincare issues | 5 λάθη που πιθανόν κάνεις στη ρουτίνα καθαρισμού σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ