Follow us

Restock your makeup bag | Τα προϊόντα που χρειάζεσαι για το φθινοπωρινό σου μακιγιάζ

Ανανέωσα το νεσεσέρ μου μετά τις διακοπές με προϊόντα μακιγιάζ της MAC και έκανα το καλύτερο φθινοπωρινό makeup για το γραφείο.

MAC

Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές διαπίστωσα ότι το νεσεσέρ μου χρειαζόταν επειγόντως μια ανανέωση. Κι αυτό γιατί το μαύρισμα που είχα κάνει άρχισε σταδιακά να φθίνει, οπότε και χρειαζόμουν άμεσα αλλαγή στις αποχρώσεις κάποιων staple προϊόντων.

Ποια ήταν αυτά; Το foundation, η σκιά, το bronzer και το κραγιόν είναι μερικά μόνο από τα αγαπημένα, βασικά προϊόντα που χρησιμοποιώ απαραιτήτως καθημερινά.

Ωστόσο, αυτό που είχα στο νου μου ήταν ότι ήθελα να εμπλουτίσω το νεσεσέρ μου και με άλλα προϊόντα μακιγιάζ, που θα με έκαναν να είμαι πάντα μέσα στις τάσεις της σεζόν, όπως αυτές επικρατούν και στα catwalks των μεγαλύτερων οίκων μόδας. Μιας και γνωρίζω ότι φέτος τα fluffy, πυκνά φρύδια και η ένταση στο βλέμμα, τα όμορφα, φυσικά χείλη και η διάφανη επιδερμίδα είναι από τα κυρίαρχα beauty trends, θέλησα να αγοράσω εκείνα τα προϊόντα μακιγιάζ που θα με βοηθούσαν να πετύχω το μακιγιάζ που ήθελα.

Επισκέφτηκα λοιπόν το πλησιέστερο κατάστημα της MAC, όπου ήμουν σίγουρη ότι θα έβρισκα ακριβώς όσα αναζητούσα. Και πράγματι, δεν έφυγα καθόλου παραπονεμένη αφού οι κοπέλες με βοήθησαν να βρω τα σωστά για μένα προϊόντα. Φρόντισα να εφοδιαστώ με μια ελαφρώς ιριδίζουσα σκιά και ένα κραγιόν που θα μπορούσα να έχω κάθε μέρα στην τσάντα μου για τα after office drinks με τα κορίτσια από τη δουλειά ή τα PR events. Oπότε απλά ξαναγόρασα την αγαπημένη μου shimmery σκιά, την Extra Dimesion Eye shadow σε μπεζ αλλά και το κραγιόν που δεν αποχωρίζομαι ποτέ, που δεν είναι άλλο από το Lusterglass Sheer Shine Lipstick σε ροζ-nude.

Restock your makeup bag | Τα προϊόντα που χρειάζεσαι για το φθινοπωρινό σου μακιγιάζ

mac

Σε αυτό το σημείο να πω ότι δεν παρέλειψα να ρίξω στο καλάθι αγορών μου το Prep+ Prime Fix+, το αγαπημένο μου mist της MAC, που χρησιμοποιώ συνέχεια για να αναζωογονήσω το δέρμα μου, να το προετοιμάσω για το μακιγιάζ αλλά και να το σταθεροποιήσω.

Mac

Το συγκεκριμένο το αγαπώ γιατί έχει και άρωμα καρύδας, οπότε μου φέρνει στο μυαλό τις όμορφες καλοκαιρινές στιγμές των διακοπών.

Από το εξαιρετικά λεπτόρρευστο foundation, κατάλληλο για τη δική μου λιπαρή επιδερμίδα μέχρι την ιδανική απόχρωση ρουζ για τον τόνο του δέρματός μου αλλά και τη μάσκαρα που θα μου χάριζε πλούσιες, γεμάτες όγκο βλεφαρίδες, βρήκα τα πάντα για ένα ολοκληρωμένο, καθημερινό μακιγιάζ και ανανέωσα πλήρως το νεσεσέρ μου.

mac

Το ακόμα καλύτερο το άφησα για το τέλος: H Global Makeup Artist της MAC, Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου, μού έδωσε μάλιστα και ορισμένα χρήσιμα makeup tips, ώστε να μπορέσω να κάνω το τέλειο επαγγελματικό μακιγιάζ ακόμα και μόνη μου ενώ μού εξήγησε και την ιστορία που κρύβεται πίσω από τα περισσότερα, πολυαγαπημένα προϊόντα μακιγιάζ του brand.

Όπως καταλαβαίνεις δεν έχασα καθόλου χρόνο και έσπευσα να δοκιμάσω όλα τα καινούρια προϊόντα που αγόρασα από την MAC αλλά και να εφαρμόσω τις συμβουλές μακιγιάζ της ειδικού.

Έδωσα έμφαση στο μακιγιάζ των ματιών, μιας και η περιοχή αυτή είναι και η μόνη που ξεπροβάλλει κάτω από τη μάσκα. Γέμισα και χτένισα ανοδικά τα φρύδια μου ώστε να τα "παχύνω" και να μοιάζουν με αυτά των μοντέλων στις πασαρέλες. Εφάρμοσα τη μπεζ ιριδίζουσα σκιά στα μάτια και έπειτα έβαλα λίγο μπρονζέ-καφέ μολύβι στην εξωτερική γωνία τους, το οποίο "έσβησα" στη συνέχεια με μια μπατονέτα για ένα πιο smudged εφέ. Επίσης, η τάση που επικρατεί φέτος θέλει τη μάσκαρα να εφαρμόζεται μόνο στην άκρη των βλεφαρίδων και όχι σε όλες, για να δοθεί μια ανοδική πορεία στο βλέφαρο αλλά και να δημιουργηθεί ένα εφέ πιο αμυγδαλωτών ματιών. Τέλος, έβαλα το κραγιόν αφού πρώτα έκανα το περίγραμμα των χειλιών μου με το Lip pencil SPICE της MAC, ακριβώς στη φυσική απόχρωσή μου. Δεν ξέχασα να σταθεροποιήσω το αποτέλεσμα με το mist...

...και το αποτέλεσμα ήταν αυτό:

mac

Πώς σου φαίνεται;

Δες περισσότερες ιδέες και προτάσεις στο Ιnstagram: @maccosmeticsgreece και όλα τα απαραίτητα για το μακιγιάζ σου στο www.maccosmetics.gr/bestsellers

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ