Follow us

Ορός Βιταμίνης C | Πώς να καταλάβεις αν έχει χαλάσει

Κι όμως οι οροί με βιταμίνη C χαλάνε γρήγορα και είναι πολύ εύκολο να το καταλάβεις.

ορός βιταμίνης C Istock Photo

Προσφέρει ενισχυμένη αντιοξειδωτική προστασία, απαλύνει τυχόν δυσχρωμίες, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία και περιορίζει τη φλεγμονή. Επιπλέον, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, διατηρεί τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας, συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης απαλύνοντας έτσι τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ενώ παράλληλα διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας και επανόρθωσης. Υπάρχει κάτι που να μην αξίζει να λατρέψεις σε έναν ορό βιταμίνης C; Υπάρχει: Το πόσο ασταθές είναι το βασικό συστατικό του.

Η βιταμίνη C είναι μια αρκετά ασταθής βιταμίνη, γεγονός που την κάνει ευαίσθητη στο φως, τη ζέστη, τον αέρα, το νερό και ευεπίφορη στην οξείδωση. Ως αποτέλεσμα ο ορός βιταμίνης C χαλάει πολύ εύκολα. Πώς μπορείς να καταλάβεις όμως ότι έχει περάσει η "πρώτη νιότη" του;

How to | Πώς να βγάλεις τα φρύδια σου μόνη στο σπίτι

Ορός Βιταμίνης C | Πώς να καταλάβεις αν έχει χαλάσει

Τα σημάδια που πρέπει να προσέξεις

-Το χρώμα

Ο πιο εύκολος τρόπος να καταλάβεις αν ο ορός βιταμίνης C έχει χαλάσει είναι να παρατηρήσεις το χρώμα του. Αν από λευκό ή ελαφρώς κίτρινο έχει γίνει σκούρο πορτοκαλί ή καφέ, τότε αυτό σημαίνει πως έχει οξειδωθεί και έχει έρθει η ώρα να τον πετάξεις.

-Τη μυρωδιά

Ο πιο δύσκολος αλλά εξίσου αποτελεσματικός τρόπος να καταλάβεις αν έχει χαλάσει ο ορός βιταμίνης C είναι να τον μυρίσεις. Αν μυρίζει περίεργα, τότε ρίξ' τον κατευθείαν στο καλάθι των αχρήστων.

Curlyage | Το "αδερφάκι" του balayage είναι απίστευτα κολακευτικό στα σγουρά μαλλιά

Τι να κάνεις για να μην χαλά γρήγορα ο ορός βιταμίνης C

-Επίλεξε προϊόντα σε σκουρόχρωμη/UV protected συσκευασία

Όταν ψάχνεις ποιον ορό να αγοράσεις, προτίμησε προϊόντα με βιταμίνη C που βρίσκονται σε σκουρόχρωμες συσκευασίες, οι οποίες προστατεύουν τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά από τον ήλιο.

-Επίλεξε "έξυπνες" συνθέσεις

Προτίμησε συνθέσεις που περιλαμβάνουν επίσης βιταμίνη E, η οποία σταθεροποιεί τη βιταμίνη C, κάνοντάς τη λιγότερο επιρρεπή στην οξείδωση.

-Αποθήκευσε τον ορό σου στο σωστό μέρος

Το αυτοκίνητο, το μπάνιο και το ράφι που "βαράει" διαρκώς ο ήλιος δεν είναι τα κατάλληλα μέρη για να αποθηκεύσεις τον ορό βιταμίνης C. Προτίμησε ξηρά και σκιερά μέρη, χωρίς πολλή υγρασία και ζέστη.

The Ordinary | Πώς να συνδυάζεις τα προϊόντα του πιο viral skincare brand

-Σημείωσε πότε τον άνοιξες

Σε όλες τις συσκευασίες υπάρχει η ειδική σήμανση, ένα μικρό βαζάκι, μέσα στο οποίο αναγράφεται ένας αριθμός και το γράμμα M, που υποδηλώνει τους μήνες για τους οποίους μπορείτε χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο προϊόν πριν χαλάσει. Για να θυμάσαι καλύτερα πότε άνοιξες τον ορό βιταμίνης C, σημείωσε δίπλα στην ειδική σήμανση την ακριβή ημερομηνία και φρόντισε να τον έχεις τελειώσει μέχρι να λήξει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ