Follow us

Scalpcare | Ο σωστός τρόπος για να έχεις υγιή, πλούσια μαλλιά

Γιατί και η φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής είναι όσο σημαντική είναι η φροντίδα του προσώπου μας.

hair iStock

Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες γυναίκες έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν τη σημασία τού να έχει κανείς ένα υγιές τριχωτό, γι´αυτό και δίνουν λίγη περισσότερη προσοχή σε αυτό, που συχνά περνά σχεδόν απαρατήρητο. Αν το καλοσκεφτείς όμως, είναι εξίσου σημαντικό για την υγεία των μαλλιών μας, μιας και πολλές παθογένειες της τρίχας ξεκινούν ή οφείλονται σε ένα παραμελημένο τριχωτό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τον τελευταίο καιρό η περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής (το λεγόμενο "scalpcare") έχει αρχίσει να γίνεται major trend στην ομορφιά και στο skincare, όπως ακριβώς και η περιποίηση του προσώπου.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ένα υγιές τριχωτό είναι το κλειδί για πιο υγιή, πλούσια και λαμπερά μαλλιά. Ένα τριχωτό της κεφαλής που παρουσιάζει ξηροδερμία, φαγούρα ή αίσθηση κνησμού μπορεί να εμποδίσει τμηματικά ή και πλήρως την ανάπτυξη νέων τριχών. Εξου και μια από τις βασικές αιτίες της αραίωσης των μαλλιών είναι η κακή κατάσταση του τριχωτού.

Σε αυτό το σημείο έρχονται οι εξειδικευμένες σειρές φροντίδας μαλλιών, με ειδικά σαμπουάν και conditioner που βοηθούν στο να διατηρείται υγιές το τριχωτό της κεφαλής.

Η νεά σειρά Scalp Relief της Nioxin βοηθά ακριβώς σε αυτό: Ανακουφίζει το τριχωτό ενώ συντελεί στην ενδυνάμωση της τρίχας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να είναι πιο δυνατά και πυκνά. Το Σύστημα Scalp Relief απευθύνεται σε άτομα που έχουν ευαίσθητο, ξηρό ή με αίσθηση κνησμού τριχωτό της κεφαλής, ενώ παράλληλα αυξάνει τη διάμετρο της τρίχας από την πρὠτη χρήση.

Scalpcare | Ο σωστός τρόπος για να έχεις υγιή, πλούσια μαλλιά

Η σύνθεση του Scalp Relief με αλόη, συνδυάζει νιασιναμίδη, Soothex™* και γλυκερίνη. Είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι η αλόη διατηρεί τη φυσική ισορροπία του τριχωτού** ενώ το Soothex™ λειτουργεί ως ένα συστατικό περιποίησης του τριχωτού. Η γλυκερίνη από την άλλη διατηρεί το τριχωτό ενυδατωμένο και η νιασιναμίδη αυξάνει τη διάμετρο της τρίχας. Το πιο σημαντικό; Ότι αυτή η ήπια σύνθεση δεν περιέχει parabens, θειικά άλατα και χρωστικές ουσίες, ενώ έχει ουδέτερο pH και άρωμα χωρίς αλλεργιογόνα.

nioxin

Η απαλή αυτή ρουτίνα περιποίησης της Nioxin για τα μαλλιά περιλαμβάνει τρία προϊόντα:

Το σαμπουάν, για απαλό καθαρισμό του τριχωτού, το conditioner, για ανακούφιση του τριχωτού και αίσθηση θρέψης στα μαλλιά και τη θεραπεία χωρίς ξέβγαλμα, για βελτιωμένη αίσθηση στο τριχωτό και αύξηση της πυκνότητας των μαλλιών.

nioxin
nioxin
nioxin

Συνιστάται η χρήση των προϊόντων τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα ώστε να θρέψεις την τρίχα αλλά και να ενισχύσεις την αντοχή της ενάντια στο σπάσιμο.

*Το Soothex™ είναι εμπορικό σήμα της Givaudan / **με χρήση της θεραπείας Scalp Relief

Μάθε περισσότερα για τη σειρά στο site της Nioxin, στο Facebook και στο Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ