Follow us

Η DIY συνταγή της Τζίνας Αλιμόνου για ένα θαυματουργό serum κατά των πανάδων

Ένας φυσικός ορός ομορφιάς για λαμπερή όψη και ομοιομορφία στην επιδερμίδα με συστατικά από την κουζίνα σου.

Τζίνα Αλιμόνου npd

Οι πανάδες και οι καφέ κηλίδες στο δέρμα είναι από τα πιο κοινά skincare issues που απασχολούν σχεδόν όλες τις γυναίκες, ακόμα και από πολύ νεαρή ηλικία.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε καλοήθεις χρωματικές αλλοιώσεις του δέρματος, ανοιχτόχρωμες ή σκούρες, που εμφανίζονται σταδιακά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και είναι συνήθως αποτέλεσμα φυσιολογικής ή πρόωρης γήρανσης του δέρματος, εξαιτίας της υπέρμετρης και χρόνιας έκθεσης στον ήλιο. Μπορούν επίσης να προκύψουν ύστερα από μια περίοδο φλεγμονής ή μια φάση ακμής, αλλά και σε περιπτώσεις που μια εγκυμονούσα αντιμετωπίζει θέματα μελάσματος (δηλαδή την κληρονομική προδιάθεση να αναπτύσσει σκουρόχρωμες κηλίδες στο δέρμα της, πράγμα αρκετά κοινό κατά τη διάρκεια της κύησης).

Η Τζίνα Αλιμόνου, θέλοντας να απαντήσει στα αμέτρητα μηνύματα που λαμβάνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή σχετικά με το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις πανάδες και τις καφέ κηλίδες, μάς δίνει τη συνταγή για ένα DIY serum που κάνει θαύματα.

Αυτός ο φυσικός ορός ομορφιάς χαρίζει στην επιδερμίδα ένα ομοιογενές χρώμα αλλά και μια λαμπερή όψη ενώ έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες. Μπορεί να παρασκευαστεί σε χρόνο μηδέν με συστατικά που ήδη διαθέτεις στην κουζίνα σου, όπως το ρόδι, το σταφυλόνερο, το μέλι.

Τα συστατικά και οι δοσολογίες τους που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

40 ml γλυκερίνης

25 ml χυμό ροδιού

15ml σταφυλονερο

1κσ. γέλη αλόης

1 κγ αραιωμένο μέλι

1κσ ζεστό νερό

1κσ ζεστό νερό

Για περισσότερες λεπτομέρειες, δες και το βίντεο της Τζίνας Αλιμόνου:

Πηγή: madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ