Follow us

Πώς να πετύχεις το φινετσάτο "no makeup look" των Γαλλίδων

Όλα τα βήματα που ακολουθούν οι Παριζιάνες για να έχουν αυτό το αβίαστα σικ μακιγιάζ.

makeup Splash News / Ideal Image

Αν είσαι λάτρις του γαλλικού στιλ και της χαρακτηριστικής φινέτσας των Παριζιάνων, τότε λογικά θα σου αρέσει και η μίνιμαλ προσέγγιση που διατηρούν και αναφορικά με το (no) makeup look τους.

Γιατί η μίνιμαλ, σικ αισθητική που διακρίνεται στα outfits τους είναι πασιφανής. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ όμως τι ακριβώς κάνουν στο πρόσωπό τους και δείχνουν πάντα τόσο κομψές, όμορφες και λαμπερές, χωρίς να μπορείς να ξεχωρίσεις αν είναι βαμμένες και τι ακριβώς έχουν εφαρμόσει στο δέρμα τους;

Εμείς σού έχουμε την απάντηση και δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας για ένα αβίαστα όμορφο makeup look που θα κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται για το αν φοράς makeup ή όχι.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως, έχε υπόψη σου ότι το no makeup look δεν σημαίνει απαραίτητα αυτό που λέει η λέξη. Με τον συγκεκριμένο όρο αναφερόμαστε συνήθως στο πολύ φυσικό μακιγιάζ που όμως θέλει ορισμένο χρόνο και συγκεκριμένη τεχνική για να επιτευχθεί σωστά. Πολλές φορές μάλιστα το φυσικό ή nude μακιγιάζ είναι πιο δύσκολο από το bold, με πολλά χρώματα makeup look. Και σίγουρα χρειάζεται μια καθαρή και πλήρως ενυδατωμένη βάση.

#1. Δώσε βάση στην κάλυψη

Αφού ολοκληρώσεις την περιποίηση της επιδερμίδας σου με τα κατάλληλα για εσένα ενυδατικά προϊόντα, χάρισε στο πρόσωπό σου μια ομοιόμορφη, διάφανη κάλυψη με ένα λεπτόρρευστο foundation. Προτίμησε την λεπτόρρευστη υφή από την πιο πλούσια για να μην σπάσει το δέρμα σου μετά από λίγη ώρα και φανεί κουρασμένο, μέχρι και γερασμένο, από τις γραμμές που αναπόφευκτα θα δημιουργηθούν. Επιπλέον, δεν θες να φαίνεται ότι φοράς πολλές στρώσεις foundation, γι´αυτό και πρέπει να το εφαρμόσεις με σύνεση και φειδώ. Εξάλλου, η τάση θέλει να αναδεικνύουμε τη φυσική μας ομορφιά και όχι απαραίτητα να καλύπτουμε τυχόν ατέλειες και να δημιουργείται αυτό το ανεπιθύμητο εφέ μάσκας.

Όσον αφορά το concealer, επίλεξε ένα που να είναι έναν τόνο πιο ανοιχτό απ᾽το foundation και εφάρμοσέ το κάτω από τα μάτια αλλά και στην εσωτερική γωνία τους, για ένα πιο φωτεινό και ξεκούραστο βλέμμα - καθώς σε αυτά τα σημεία το δέρμα σκοτεινιάζει και μας κάνει να φαινόμαστε πιο κουρασμένες.

#2. Ελαχιστοποίησε τα προϊόντα μακιγιάζ που εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου

Περιορίσου σε ένα ρουζ και μια πούδρα για την ανεπιθύμητη γυαλάδα και μην το παρακάνεις με πολλά προϊόντα. Αν το ρουζ σου είναι κρεμώδες τότε τόσο το καλύτερο, αφού η συγκεκριμένη υφή αφήνει μια όμορφη, φυσική λάμψη στο δέρμα ενώ παράλληλα χαρίζει και λίγη ενυδάτωση. Απόφυγε τις έντονες σκιές και το eyeliner και περιορίσου, αν θες, σε λίγη nude σκιά στα βλέφαρα. Βέβαια, η μάσκαρα είναι must πάντα αν θες να έχεις πλούσιες, μακριές βλεφαρίδες.

#3. Φρόντισε τα φρύδια σου

Δεν ξεχνάμε τα φρύδια που αποτελούν την κορνίζα του προσώπου. Χτένισέ τα ανοδικά και γέμισε τυχόν κενά για να δείχνουν πιο πλούσια. Τα πυκνά, fluffy φρύδια είναι μεγάλη τάση και φέτος και δείχνουν το πρόσωπό σου πιο cool και νεανικό.

#4. Βάλε λίγο χρώμα στα χείλη

Αν πρέπει να δώσεις λίγο χρώμα στο πρόσωπό σου τότε καλύτερα αυτό να εφαρμοστεί στα χείλη. Αν έχεις παρατηρήσει, οι Γαλλίδες φαίνονται πάντα άβαφες σε όλο το πρόσωπο εκτός από τα χείλη. Δεν βγαίνουν απ᾽το σπίτι αν δεν βάλουν ένα έντονο σομόν ή ένα φλογερό κόκκινο, ακόμα και μπορντό, κραγιόν.

Και γενικά θυμήσου.. Less is more!

Πηγή: madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ