Follow us

Detoxify your hair (αν τολμάς) | Από "αποτυχημένη ξανθιά" είδα μετά από χρόνια λαμπερά τα μαλλιά μου (και στο χρώμα που θέλω)

Η μέθοδος που λάτρεψα, και πώς μέσα σε 30 λεπτά βγήκα άλλος άνθρωπος από το κομμωτήριο.

metal detox

"Αποδέξου το challenge του Detoxify your hair αν τολμάς"

Η σχέση με τα μαλλιά μου θα μπορούσε να είναι εμπνευσμένη από την ταινία του Yann Samuell καθώς έχει όλα τα συστατικά που συνθέτουν το προφίλ του "Αγάπα με αν τολμάς". Έρωτα, πόλεμο, ματαίωση, ρομαντισμό, αυτοκαταστροφή, παιχνίδι, ερωτηματικά και κακές επιλογές. Πριν από λίγο καιρό, αποφάσισα να τα αλλάξω και να "χτίσω" μια ισχυρή σχέση μαζί τους. Το πρώτο βήμα που έκανα ήταν από πλατινέ ξανθιά να τα σκουρύνω και μάλιστα μόνη μου. Εκεί ήταν που συνειδητοποίησα την τεράστια ζημιά που είχαν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια καθώς στη σκούρα βάση τίποτα δεν μένει κρυφό.

Ήταν θαμπά, δεν μπορούσα να τα χτενίσω, και κάθε μέρα είχαν ένα διαφορετικό χρώμα ή αλλιώς: σκέτη απογοήτευση.

Μετά από σοβαρή έρευνα, με mouth-to-mouth εμπειρίες αλλά και εικόνες στο Instagram feed μου -με αποτελέσματα πριν και μετά, κατέληξα πως η αρχή όλων είναι η αποτοξίνωση ή αλλιώς ήρθε η ώρα να #Detoxify_my_hair προκειμένου να θέσω τις σωστές βάσεις μιας ειλικρινούς σχέσης. Έτσι, κατέληξα στο νέο καινοτόμο πρωτόκολλο 3 βημάτων ή αλλιώς το τρίπτυχο της σωτηρίας των θαμπών μαλλιών μου.

Loading...

Το Metal Detox είναι το νέο επαγγελματικό πρωτόκολλο 3 βημάτων που όλοι μιλάνε γι΄αυτό καθώς εξουδετερώνει το μέταλλο και αποτοξινώνει τα μαλλιά. Σαν να λέμε μια "ανακαίνιση εκ βάθρων".

Ειδικότερα:

  1. Βήμα 1: Θεραπεία προετοιμασίας που εξουδετερώνει το μέταλλο πριν από την υπηρεσία της βαφής, του balayage και του ντεκαπάζ.
  2. Βήμα 2: Κρέμα καθαρισμού κατά των μετάλλων, που αποτοξινώνει τα μαλλιά μετά από τη βαφή.
  3. Βήμα 3: Προστατευτική περιποίηση που προλαμβάνει την εκ νέου εναπόθεση σωματιδίων στα μαλλιά.

Υπήρχε δηλαδή περίπτωση, να βάψω το ταλαιπωρημένη "άχυρο" μαλλί μου, να πετύχει το χρώμα που θέλω 100% και να έχω ένα λαμπερό και ενυδατωμένο μαλλί με αυτά τα τρία βήματα; ΝΑΙ με κεφαλαία και bold γράμματα.

"Η ώρα της έμπρακτης εμπιστοσύνης"

Αποφασισμένη λοιπόν να εστιάσω στην πηγή του προβλήματος και να ακολουθήσω την πιο to-the-point μέθοδο με την οποία όλοι λένε πως βλέπεις αποτελέσματα από την πρώτη εφαρμογή, και τεράστια διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα της βαφής οδηγήθηκα στο κομμωτήριο.

Και κάπου εκεί, γνώρισα το άτομο που θα εφάρμοζε τη μέθοδο. Με καταγωγή από τη Γαλλία και γκουρού των καλύτερων τεχνικών που κυκλοφορούν εκεί έξω, η Noemie μού επιβεβαίωσε με ένα βλέμμα τη σιγουριά του να αφεθώ σε μια (πραγματική) #hairgoals εμπειρία και να βγω άλλος άνθρωπος μετά την επίσκεψή μου από το κομμωτήριο.

Detoxify your hair (αν τολμάς) | Από "αποτυχημένη ξανθιά" είδα μετά από χρόνια λαμπερά τα μαλλιά μου (και στο χρώμα που θέλω)

Ήθελα να υποκύψω στην τάση του French Glossing, με φυσικό χρώμα στη ρίζα και ελάχιστα ανοιχτά τα έξω, και πραγματικά το χρώμα μου να πετύχει αυτή τη φορά. Ήθελα λάμψη, ένταση και "κίνηση", και ένα αποτέλεσμα το οποίο θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια και που θα μπορώ να συντηρώ και μόνη στο σπίτι (πολύ βασικό) χωρίς να ξαναμπώ στη διαδικασία να βάψω μόνη μου ξανά τα μαλλιά μου και να τα επιβαρύνω άλλο. Και για να γίνουν όλα αυτά: το detoxify ήταν μονόδρομος.

"Metal Detox, ο πιο premium σύμμαχος"

Η υπηρεσία Metal Detox της L’Oréal Professionnel που κάνει θαύματα στα μαλλιά ήταν σαν να με περίμενε καθώς με το που ήρθε σε επαφή με τα μαλλιά μου έγινε το κλικ: Ήταν αποτοξίνωση με το πρώτο φσσστ!

Metal Detox

Όπως μού εξήγησε η Noemie, τα μεταλλικά στοιχεία στο εσωτερικό της τρίχας παίζουν κομβικό ρόλο καθώς μπορούν να προκαλέσουν σπάσιμο και μη αξιόπιστο χρωματικό αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών βαφής, balayage & ξανοίγματος.

"Δίνει απίστευτη λάμψη και βοηθάει στο να μη σπάει η τρίχα κατά 87 τοις εκατό. Είναι ένα πολυεργαλείο που αν το εμπιστευτείς θα γίνει ο καλύτερος σύμμαχός σου. Η σειρά περιλαμβάνει το Σπρέι εξουδετέρωσης των μεταλλικών στοιχείων Metal Detox, το Σαμπουάν καθαρισμού έναντι των μεταλλικών στοιχείων Metal Detox, και προστασία από την προσκόλληση των μεταλλικών στοιχείων με τη μάσκα Metal Detox. Η εφαρμογή του Σπρέι εξουδετέρωσης των μεταλλικών στοιχείων Metal Detox είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας και γίνεται σε στεγνά μαλλιά και περιμένουμε να στεγνώσει πριν μπούμε στη διαδικασία της βαφής".


Metal detox
Metal detox

Τα δευτερόλεπτα που περίμενα να στεγνώσει ο δικός μου MVP και τη στιγμή που η σύνθεσή του διείσδυε στην ταλαιπωρημένη τρίχα μου, σκεφτόμουν την εκθαμβωτική λάμψη, την προστασία και το χτένισμα των μαλλιών που θα γίνεται "παιχνιδάκι" από εδώ και πέρα και ανυπομονούσα για το επόμενο βήμα αλλά και level.

Η ώρα της βαφής

Ένα καλό μαλλί είναι ολόκληρη φιλοσοφία.

"Πρέπει να σεβόμαστε την τρίχα. Αν υπάρχει ταλαιπωρία σε ένα μαλλί θέλει ειδική μεταχείριση, με συγκεκριμένα options. Πρώτα θα φτιάξουμε την τρίχα και μετά, και με τα σωστά υλικά, μπορούμε να κάνουμε (σχεδόν) τα πάντα. Η αποτοξίνωση της τρίχας και η φροντίδα είναι η αρχή όλων", μου εξηγεί η expert πριν κάνουμε τη βαφή.

"Όλα έτοιμα για τη σωστή βαφή"

Προκειμένου να κάνω το French Glossing, η περίπτωσή μου στην παρούσα φάση, περιελάμβανε βαφή χωρίς αμμωνία. Color matching μέθοδο με τα αγαπημένα μου αξιόπιστα L'Oréal προϊόντα, με βαφή INOA στη ρίζα και Dia Light στις άκρες, aka ο πιο ασφαλής συνδυασμός, που μαζί με τη Metal Detox γραμμή που ακολούθησα θα μου χαρίσει την ultra λάμψη στα μαλλιά -που ΤΟΣΟ ΗΘΕΛΑ.

metal detox

metal detox

Metal detox

"Συντήρηση At-Home"

Την ώρα που ήμουν στο λουτήρα και παραδομένη στο υπέροχο άρωμα του επόμενου Detox βήματος με το σαμπουάν και τo conditioner, η Noemie μού έδινε το καλύτερο feedback, το οποίο τι σημαίνει;

Μπορώ να συντηρήσω μόνη μου το αποτέλεσμα στο σπίτι με το πρωτόκολλο At-Home, το οποίο περιλαμβάνει το σαμπουάν, το conditioner ή τη μάσκα. Το conditioner εν προκειμένω για τα δικά μου λεπτά μαλλιά ώστε να τα δυναμώσει και να θρέψει καταλλήλως μετά τη βαφή. Έτσι, μεταξύ των επισκέψεων στο κομμωτήριο δεν θα ξανά νιώσω αυτή την ανασφάλεια για το ζωντανό χρώμα και τη μεταξένια υφή που τόσο πολύ επιθυμούσα (αυτοφροντίδα, ακούς;).

Metal Detox

Μετά από μια επαγγελματική υπηρεσία, η τρίχα είναι πιο πορώδης και απορροφά περισσότερα μέταλλα. Επομένως, είναι σημαντικό να συνεχιστεί η απομάκρυνση του μετάλλου από τα μαλλιά και η προστασία τους από την εκ νέου εναπόθεση σωματιδίων, εξηγεί η Noemie.

Η συμπυκνωμένη υφή του conditioner δημιουργεί πλούσιο αφρό, που απλώνεται και ξεβγάζεται εύκολα. Η σύνθεσή του δεν περιέχει θειικά άλατα και είναι απαλό με τα βαμμένα, ξανοιγμένα ή με ανταύγειες μαλλιά, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνει αποτελεσματικά τα κατάλοιπα μετάλλου. Για όποιον έχει πιο "χοντρή" τρίχα η προστατευτική μάσκα είναι καταλληλότερη επιλογή. Και ναι! Το άρωμα αυτής της σειράς προσφέρει την απόλυτη hairgoals εμπειρία.

Meta Detox

"Detoxify challenge accepted"

Πλέον δεν αποτελεί μια εικόνα στο Instagram αλλά μπορώ να το πω (και) εγώ με σιγουριά πως δεν έχω ξαναδεί τέτοιο θαύμα στα μαλλιά μου, και μάλιστα από την πρώτη εφαρμογή! Το χρώμα είναι ό, τι πιο λαμπερό είχα ποτέ και τα μαλλιά σούπερ ενυδατωμένα. Δεν φαίνεται;

metal Detox

metal detox

Metal detox

Η επόμενη πρόκληση για τη δική μου περίπτωση είναι να μακρύνουμε τα bangs και να κάνουμε ένα νέο balayage με πιο ανοιχτό χρώμα. Αλλά σε δεύτερο χρόνο. Πρώτα η συνέπεια στην At-Home περιποίηση πριν το επόμενο ραντεβού, σωστά;

Έτοιμη για Instagram φωτογραφίες με detoxify hashtags; Φύγαμε!

Metal Detox

- Noemie ποια hashtags ταιριάζουν στη φιλοσοφία σου;

#hair_sophisticated, #we_love_hair, #love_yourself_first_and_then_you_will_love others, #detoxify_your_hair!

metal detox

Noemie σε ευχαριστώ πάρα πολύ (αλήθεια!) για αυτή τη Metal Detox εμπειρία. Πάρε και ένα hashtag από εμένα:

#You_Rock_Girl ή #tu_es_merveilleux που λένε και οι Γάλλοι.

Για την ιστορία, εγώ επισκέφτηκα το κομμωτήριο The K.U.T (Εθνικής Αντιστάσεως 103, Ψυχικό)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ