Follow us

Ποιον ορό προσώπου να επιλέξω; Όλες οι απαντήσεις στις απορίες σου για τα serums

Τι είναι, πώς δρουν, και ποιοι είναι οι καλύτεροι οροί προσώπου που μπορείς να επιλέξεις τώρα.

serum iStock

Οροί και serums... Μπορεί να είναι δύο ταυτόσημες λέξεις που ακούς πολύ συχνά τελευταία, αν όμως συνεχίζουν να αποτελούν άγνωστους όρους για σένα, συνέχιζε να διαβάζεις παρακάτω.

Όπως προείπα, αποτελούν ταυτόσημες έννοιες μιας και τόσο η ελληνική όσο και η αγγλική λέξη αναφέρονται σε ένα μοναδικό skincare προϊόν, που μόλις τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στις απανταχού skincare addicts. Οι οροί προσώπου ήρθαν για να μείνουν χάρη στην άμεση αποτελεσματικότητα τους και στην ισχυρή δράση τους.

Τι ακριβώς είναι το serum;

Οι οροί προσώπου (serums) είναι προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν υψηλές συγκεντρώσεις συγκεκριμένων ενεργών συστατικών σε αυτή. Έχουν πιο λεπτόρρευστη υφή που τους επιτρέπει να τη διαπερνούν και να φτάνουν στα βαθύτερα στρώματά της, μεταφέροντας τα συμπυκνωμένα δραστικά συστατικά τους ενώ στοχεύουν σε πολύ συγκεκριμένες ανάγκες της - εξού και υπάρχει ένας ορός για κάθε διαφορετική ανάγκη (όπως για παράδειγμα για ενυδάτωση, για αντιγήρανση, για ανάπλαση, για φωτεινότητα κ.ο.κ.).

Χρειαζόμαστε όλες ορό προσώπου;

Τα serums είναι skincare προϊόντα απευθυνόμενα σε κάθε ηλικία και κάθε τύπο του δέρματος, ικανά να καλυτερέψουν την όψη και την υφή του εάν χρησιμοποιούνται σε τακτική βάση. Κι ενώ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την ενυδατική σου (η οποία δεν πρέπει να παραλείπειται για κανέναν λόγο), μπορούν να ενισχύσουν εξαιρετικά τη δράση της τελευταίας. Με τη λεπτόρρευστη υφή τους και την ικανότητά τους να δρουν στοχευμένα στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, το προετοιμάζουν κατάλληλα για να απορροφήσει πιο αποτελεσματικά τα ευεργετικά συστατικά της κρέμας που θα απλώσεις μετά ενώ ενισχύουν τα συστατικά της.

Πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο serum για σένα;

Καταρχάς, μια επίσκεψη στον δερματολόγο θα σε διαφωτίσει σχετικά με τις ειδικότερες ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας. Έπειτα, όλοι οι τύποι επιδερμίδας έχουν ανάγκη από καθημερινή ενυδάτωση, οπότε ας πάρουμε ως δεδομένο ότι χρειάζεσαι έναν ενυδατικό ορό. Απο κει και πέρα, μπορεί να έχεις ανάγκη αντιγηραντικής φροντίδας αν οι ρυτίδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο πρόσωπό σου, ή μπορεί να χρειάζεσαι περισσότερη φωτεινότητα και λάμψη. Σε κάθε περίπτωση, οι εξειδικευμένες φαρμακευτικές εταιρείες επενδύουν σε έρευνες, νέες τεχνολογίες και κλινικές δοκιμές, ώστε να είσαι ασφαλής πως θρέφεις το δέρμα σου με τα καλύτερα συστατικά.

Πώς να τον χρησιμοποιήσω σωστά;

Για αρχή, έχε στο νου σου ότι θα πρέπει να εφαρμόζεται αμέσως μετά τον καθαρισμό σου και πριν την ενυδατική, πρωί και βράδυ. Προτίμησε το δέρμα σου να είναι νωπό για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Έπειτα, έχε στον νου σου ότι ο ορός προσώπου καλό είναι να απλώνεται με ελαφριές, ταμποναριστές κινήσεις με τις άκρες των δαχτύλων ή της παλάμης και όχι με κινήσεις μασάζ όπως οι κρέμες. Μην τρίβεις το δέρμα σου και δώσε στον ορό προσώπου τον χρόνο να απορροφηθεί. Για τη σωστή εφαρμογή χρειάζεσαι μια ποσότητα στο μέγεθος μπιζελιού, η οποία συνήθως αντιστοιχεί σε 3 σταγόνες με το σταγονόμετρο ή μια άντληση αν ο ορός έχει αντλία.

Ποιον ορό να επιλέξω;

Εάν έχεις ανάγκη από καθημερινή ενυδάτωση και προστασία από εξωτερικούς παράγοντες που προκαλούν γήρανση (ηλιακή και μπλε ακτινοβολία, περιβαλλοντική ρύπανση, στρες, τσιγάρο), ο ορός ανάπλασης M COSMETIC είναι για σένα. Ιδανικός για καθημερινή εφαρμογή, μεταφέρει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος βιομιμητικά συστατικά τα οποία προσφέρουν αντιγηραντική και συσφικτική δράση ενώ δίνουν στην επιδερμίδα μια μοναδική αίσθηση απαλότητας, συγκρατώντας τα μόρια νερού στην επιδερμίδα. Χάρη στα φυσικά προλιπίδια που περιέχει, ενδυναμώνει τον δερματικό φραγμό και λειτουργεί σαν "δεύτερο” δέρμα ενισχύοντας την υφή και την αποτελεσματικότητά του.

Αν πάλι έχεις ανάγκη από αντιγηραντική δράση, ο ορός άμεσης ανόρθωσης M COSMETICS περιέχει τρία δραστικά συστατικά, τα οποία προσφέρουν εφέ lifting αμέσως μετά την εφαρμογή του. Είναι ιδανικός για τις ιδιαίτερες εμφανίσεις σου όλες τις ώρες, τις σημαντικές εξόδους και τις μέρες που θέλεις ανεβασμένη αυτοπεποίθηση και άμεση σύσφιξη στο πρόσωπό σου. Με συστηματική χρήση χαρίζει αποδεδειγμένα επιπρόσθετη μακροχρόνια σύσφιξη και μείωση των ρυτίδων.

Ποιον ορό προσώπου να επιλέξω; Όλες οι απαντήσεις στις απορίες σου για τα serums

Τα δραστικά συστατικά μικροάλγης που περιέχει προμηθεύουν το δέρμα με απαραίτητα αμινοξέα, πολύτιμες βιταμίνες (κυρίως βιταμίνες C & Β12) και αντιοξειδωτικά, τα οποία συνδυάζονται με πολυσακχαρίδια για άμεση σύσφιξη. Φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες από την ρίζα της πικραλίδας (Cichorium intybus L.) συνδυάζονται με πολυσακχαρίτες γαλακτόζης και μανόζης (γαλακτομάνες), από το φυτό Tara (caesalpinia spinosa) και προσφέρουν άμεσο και μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Τέλος, ο συνδυασμός πολυσακχαριτών που περιέχει δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ για την επιδερμίδα και μειώνει τις ρυτίδες (-10.7%, p=0.0017) στο πόδι της χήνας μετά από 30’.

Μάθε περισσότερα για τα προϊόντα M COSMETICS εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ