Follow us

4 hot makeup trends που αξίζει να δοκιμάσεις το ᾽22 (και είναι εντελώς διαφορετικά από ό,τι είχαμε συνηθίσει)

Ο κορωνοϊός έφερε "τα πάνω κάτω" και στο μακιγιάζ.

bella hadid Splash News / Ideal Image

Ύστερα από σχεδόν 2 χρόνια πανδημίας, μπορούμε με ασφάλεια να συνάγουμε το εξής συμπέρασμα για τα makeup trends, όπως αυτά διαμορφώθηκαν (κυρίως) κατά τη διάρκεια των lockdowns: ο κορωνοϊός έφερε τα πάνω κάτω και στον χώρο της ομορφιάς.

Και αυτό που βασικά εννοώ με το παραπάνω είναι ότι εμείς οι ίδιες αντιμετωπίσαμε (και αντιμετωπίζουμε) με διαφορετικό τρόπο τις τάσεις. Ποια από εμάς μπορεί να ξεχάσει τον άπλετο χρόνο που είχαμε στο πρώτο lockdown στις αρχές του ᾽20, που μας επέτρεπε να πειραματιζόμαστε με τα makeup looks και το skincare; Πες αλήθεια, πρέπει να έβλεπες τουλάχιστον 10 φωτογραφίες τη μέρα στο feed σου με beauty addicts αλλά και celebrities να κάνουν το home spa πραγματικότητα στην καθημερινότητά τους.

Προς τα πού οδεύει η ομορφιά το 2022;

Έπειτα, με τη λήξη του πρώτου lockdown και αφού μας επετράπησαν οι έξοδοι, ήρθε στο προσκήνιο η low-maintenance τάση, βάσει της οποίας δεν χρειαζόταν να αφιερώσουμε πολύ χρόνο για να φτιάξουμε μακιγιάζ και μαλλιά, ως απότοκο της πρώτης καραντίνας που μας είχε αφήσει κάτι σαν "κουσούρι" τη χαλαρότητα ως προς την εμφάνισή μας. Έτσι, το no makeup-look και τα messy χτενίσματα είχαν την τιμητική τους μέχρι και πολύ πρόσφατα.

Το 2022 όμως προβλέπεται κάπως διαφορετικό. Οι γυναίκες αναζητάμε έναν πρακτικό τρόπο να δείχνουμε όμορφες και φυσικές. Τι σημαίνει αυτό; Ναι μεν δεν θέλουμε να αφιερώνουμε ώρες μπροστά στον καθρέφτη, όμως θέλουμε να βάλουμε λίγο περισσότερο χρώμα στις ζωές μας - και στο πρόσωπό μας. Και όλα δείχνουν ότι οι νεότερες τάσεις κινούνται (ίσως και να καθορίζονται) από ένα βασικό δεδομένο: τις μάσκες, που δεν προβλέπεται να αποχωριζόμαστε σύντομα.

Δεν έχεις αρκετό χρόνο για το τέλειο μακιγιάζ το πρωί; Τα βασικά βήματα για να είσαι άψογη μέσα σε 10᾽ (το πολύ)

Ποια είναι λοιπόν τα 4 πιο βασικά makeup trends που αξίζει να υιοθετήσεις τη νέα χρονιά;

#1. Έντονα χείλη

Όλες έχουμε κουραστεί με την κατάσταση του εγκλεισμού και των περιοριστικών μέτρων, αλλά και του γεγονότος ότι δεν μπορούμε να βαφτούμε, να ετοιμαστούμε, να ντυθούμε και να βγούμε έξω όπως παλιά. Γι᾽αυτό και όποτε μπορούμε, αρπάζουμε την ευκαιρία για να αναδείξουμε το πιο αδικημένο χαρακτηριστικό του προσώπου μας, που δεν είναι άλλο από τα χείλια μας. Έτσι λοιπόν οι nude και απαλές, διακριτικές αποχρώσεις δεν έχουν θέση στις φετινές τάσεις, με τα bold lips να κάνουν δυναμικό comeback (κόκκινο, μαύρο, ακόμα και μπλε και κίτρινο είναι πλεόν must). Επιπλέον, ολοένα και μεγαλύτερη βάση δίνεται στο σχήμα των χειλιών αλλά και στο πώς να φαίνονται μεγαλύτερα, με διάφορα TikTok videos και σχετικά tips να έχουν γίνει viral.

Loading...
Loading...

#2. Πιο συγκεκριμένα, berry, μπορντό και κοραλί αποχρώσεις κραγιόν

Για τις λιγότερο τολμηρές ωστόσο υπάρχουν και οι πιο "κλασικές" επιλογές, με το ζωηρό χρώμα βέβαια να είναι ο κύριος πρωταγωνιστής. Κοραλί, μπορντό, berry αποχρώσεις αντικαθιστούν (προσωρινά;) τα 90s brown lips.

Loading...
Loading...

#3. Crystal eyes

Μια τάση που δεν είναι μόνο για τις γιορτές, αφού οι γυναίκες θέλουν να τραβούν όλη την προσοχή στο βλέμμα και στα μάτια τους. Και επειδή κάποιες φορές οι έντονες βλεφαρίδες δεν αρκούν, τα μικρά διακοσμητικά στοιχεία όπως τα διαμαντάκια και οι πέρλες, καθώς και οι μεταλλικές σκιές, θα δώσουν το απαραίτητο twist, που είναι ταυτόχρονα και πολύ chic.

Loading...

#4. "Normal" Skin

Το 2021 εκθειάζαμε τη dewy επιδερμίδα, το εφέ της οποίας θύμιζε ένα φουλ ενυδατωμένο δέρμα, σχεδόν... "ιδρωμένο". Πασχίζαμε να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα, εφαρμόζοντας άπειρες κρέμες τη μία μετά την άλλη, ακολουθούμενες με τα σχετικά προϊόντα μακιγιάζ που θα συντελούσαν σε αυτή την όψη. Κι ενώ η καλή ενυδάτωση μόνο κακή δεν είναι (απεναντίας, πρέπει να την επιδιώκεις καθημερινά), οι skincare τάσεις το 2022 δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην υγεία του δέρματος, όπως κι αν είναι αυτό. Θα βλέπουμε πιο φυσικά, ματ ή ημι-ματ φινιρίσματα στο δέρμα, που θα επιδιώκονται με τα αντίστοιχα καλλυντικά. Φυσικά, δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση το δέρμα να φαίνεται αφυδατωμένο (και δεν πρέπει να είναι), όμως το natural skin, ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται για τη καθεμία, είναι εν τέλει και πιο... πρακτικό κάτω από τη μάσκα, αφού θα μπορεί να αναπνέει περισσότερο.

Loading...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ