Follow us

Skin Detox | H Gwyneth Paltrow γνωρίζει τα μυστικά του καλύτερα απ᾽ όλες

Η ηθοποιός ορκίζεται χρόνια στο dry brushing και το αποδεικνύει με ένα βίντεο που τη δείχνει... επί τω έργω.

Gwyneth Paltrow Splash News / Ideal Images

Και μόνο στο άκουσμα του όρου "detox" σού έρχονται αναπόφευκτα στο μυαλό εξαντλητικές δίαιτες και ειδικές διατροφές με πολύ συγκεκριμένα προϊόντα και συστατικά με στόχο την ολοκληρωτική απαλλαγή του οργανισμού από τις τοξίνες. Και όντως, σε ένα μεγάλο βαθμό το body detox είναι και αυτό. Όμως τι γίνεται με το skin detox;

Πρόκειται για μια τάση που έχει πρόσφατα αγκαλιαστεί από κάποιες skin gurus, και ουσιαστικά σημαίνει περίπου το ίδιο πράγμα με το body detox. Την απομάκρυνση βλαβερών, τοξικών ουσιών από την επιδερμίδα. Και ποιες είναι αυτές; Οι ρύποι, η λιπαρότητα και τα υπολείμματα μακιγιάζ που παγιδεύονται στους πόρους, αλλά και ενδεχομένως ορισμένα συστατικά που μπορεί να περιέχονται σε διάφορα καλλυντικά και να είναι ερεθιστικά για το δέρμα (βλ. για παράδειγμα σιλικόνες). Εξού και το clean beauty trend, με εντελώς "καθαρά" beauty products, έχει λάβει τόσο μεγάλες διαστάσεις τελευταία.

Έτσι και η δημοφιλής ηθοποιός, που είναι γνωστό ότι έχει υιοθετήσει αυστηρά detoxes ήδη από τη δεκαετία του '90 χωρίς επιστροφή, αναφέρθηκε και στο skin detox που κάνει σχεδόν κάθε φορά πριν μπει στο μπάνιο. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το dry brushing, το βούρτσισμα του δέρματος με μια μεγάλη, σκληρή βούρτσα όταν αυτό είναι ακόμα στεγνό, κάνοντας έτσι στην ουσία μια καλή απολέπιση και απομακρύνοντας όλα τα νεκρά κύτταρα και τις τοξίνες από αυτό.

Loading...

Πιο αναλυτικά, η στεγνή βούρτσα αυξάνει την τοπική αιμάτωση και την τοπική μικροκυκλοφορία με αποτέλεσμα να αποβάλλονται οι τοξίνες και να εξομαλύνεται η υφή του δέρματος, ενώ ως απόροοια των παραπάνω, αυξάνεται και η ενέργειά αλλά και η ευεξία μας κάθε πρωί. Η ίδια η τεχνική μπορεί να βοηθήσει και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας λόγω της καλύτερης κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα. Επιπλέον, το στεγνό βούρτσισμα βοηθάει στην επιτάχυνση της απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων, αναζωογονώντας την όψη του δέρματος μας, κάνοντας έτσι μια μίνι απολέπιση. Ταυτόχρονα, βοηθά τους πόρους να ανοίξουν με συνέπεια να ενισχύεται η ικανότητα του δέρματος να απορροφά όλα τα θρεπτικά στοιχεία αλλά και να είναι καθαρό και λαμπερό. Δες περισσότερα εδώ.

Αν κρίνουμε πάντως από το αψεγάδιαστο δέρμα της 49χρονης, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει στο δέρμα!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ