Follow us

#HairHasNoGender | 5 queer άτομα λάμπουν στην ανατρεπτική καμπάνια του Pantene

5 queer άτομα, μέλη της ελληνικής ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, μοιράζονται τις δικές τους συγκινητικές ιστορίες

Hair Pantene Courtesy of Pantene

Τα μαλλιά, όπως και η σεξουαλικότητα, δεν έχουν φύλο. Με αυτό το μήνυμα και το hashtag #HairHasNoGender, το Pantene λανσάρει τη νέα, ομώνυμη καμπάνια του με στόχο να περάσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα: Ο καθένας από εμάς, ανεξαρτήτως φύλου, μπορεί να κάνει ό, τι χτένισμα ή κούρεμα επιθυμεί.

Ως εκ τούτου, φέρνει στο προσκήνιο 5 queer άτομα, αληθινά μέλη της ελληνικής ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, που μοιράζονται υπερήφανα τις δικές τους ιστορίες και μιλούν για ενδυνάμωση και ορατότητα αναφερόμενα στα εντυπωσιακά, λαμπερά μαλλιά τους.

#HairHasNoGender | 5 queer άτομα λάμπουν στην ανατρεπτική καμπάνια του Pantene

Ως γνωστόν, τα μαλλιά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αυτοεκτίμηση και αποτελούν σημαντική προέκταση και έκφραση της ταυτότητας του κάθε ατόμου, με ισχυρό αντίκτυπο στην ψυχική και συναισθηματική του ισορροπία. Κάτι που ισχύει ακόμα περισσότερο για τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, όπου τα μαλλιά συχνά αποτελούν το πρώτο στάδιο σε ζητήματα coming out, αυτοπροσδιορισμού, φυλομετάβασης, προσωπικής ενδυνάμωσης κ.λπ.

Βέβαια, οι κοινωνικές διακρίσεις, οι προκαταλήψεις, ακόμα και misgendering (λανθασμένη απόδοση διαφορετικού γένους από αυτό με το οποίο αυτοπροσδιορίζεται το άτομο) που συνδέονται με την εικόνα, αλλά και τα στερεότυπα που κάνουν λόγο για "αντρικά" και "γυναικεία" μαλλιά, "αντρικά" και "γυναικεία" κουρέματα, καλά κρατούν στην ελληνική κοινωνία.

Οι δηλώσεις των 5 πρωταγωνιστών της καμπάνιας #HairHasNoGender

"Τα μαλλιά μου είναι ένα χαρακτηριστικό που με συνδέει με τη μαμά μου, που την αγαπώ πολύ: πάντα μου έλεγε ότι έχω τα μαλλιά της, "όταν ήμουν 17 χρονών τα είχα πολύ μακριά, πήγαινα στις ντισκοτέκ και όλοι οι άντρες ήθελαν να αγγίξουν τα μαλλιά μου”", λέει ο Δήμος που είναι cis gay αγόρι.

pantene

"Τα μαλλιά μου δεν τα αποχωρίζομαι, ήταν ένα στοιχείο κομβικό για τη δυναμικότητα και την αυτοπεποίθησή μου. Τα αγαπάω, τα περιποιούμαι, κάθε τρεις μέρες πηγαίνω στο κομμωτήριο να βάλω τις μασκούλες μου, έχω μια σχέση εξάρτησης μαζί τους. Είναι μεν ένα εξωτερικό χαρακτηριστικό, αλλά είναι ικανό να αλλάξει την ψυχολογία σου – όχι μόνο αναφορικά με την ταυτότητα φύλου αλλά με την ταυτότητα γενικότερα. Έχουμε παλέψει τόσο πολύ γι’ αυτή την ταυτότητα και για την ελεύθερη έκφραση!", λέει η Καίτη που είναι trans κορίτσι.

pantene

"Σίγουρα νιώθω πιο όμορφη όταν έχω μακριά μαλλιά. Δεν είναι κακό, ακόμα κι αν ακούγεται στερεοτυπικό το ότι με τα μακριά μαλλιά νιώθω πιο θηλυκή, από τη στιγμή που εγώ νιώθω όμορφα έτσι", λέει η/το Lex, που είναι non-binary άτομο.

pantene

"Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνουν οι όροι "γυναίκα”, "άνδρας”... Εγώ πάντα πειραματιζόμουν και με το ντύσιμο, έκανα διαφορετικό στυλιζάρισμα για να δω πώς αντιδρά ο κόσμος. Κάπως σαν κοινωνικό πείραμα. Δεν είναι εύκολο. Το να διασαλεύεις πρότυπα και στερεότυπα σίγουρα επιφέρει συγκρούσεις, αλλά νομίζω ότι πάντα, όταν ακολουθούμε το ένστικτό μας και τη βαθύτερη δική μας αλήθεια –όχι την αλήθεια των άλλων–, οδηγούμαστε έστω και σε ψήγματα ευτυχίας. Γενικά εγώ είμαι ευγνώμων για όσα έχω και είμαι χαρούμενη", λέει η Νικόλ, που είναι cis gay κορίτσι.

pantene

"Ως Θέμης, όταν βλέπω τη Holly αισθάνομαι περήφανος για όσα έχει καταφέρει. Όταν βλέπω τον Θέμη αισθάνομαι επίσης περήφανος γιατί τελικά άξιζε να είμαι δυνατός. Θέλω να πω στα παιδιά που θα δουν την καμπάνια να ταυτίζονται μόνο με την ανάγκη τους να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Αν η φιγούρα μου τους βοηθάει, έχει καλώς, αλλά μόνο για να πραγματοποιήσουν τα προσωπικά τους όνειρα. Το κάθε άτομο έχει άλλους στόχους και διαφορετικό προορισμό. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείς τον δικό σου προορισμό", εξηγεί ο Θέμης μέσω της drag περσόνας του Holly Grace.

pantene

Δες τo video που έγινε viral

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ