Follow us

Flawless skin | Τι μπορεί να προσφέρει το χημικό peeling στο δέρμα

Το χημικό peeling υπόσχεται λάμψη και αντιμετώπιση των ατελειών του δέρματος, δυσχρωμίες, πανάδες και λεπτές ρυτίδες. Όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε.

MissBloom TEAM
skin iStock

Τα peeling που βασίζονται σε οξέα φρούτων είναι γνωστά εδώ και αιώνες. Η Κλεοπάτρα κολυμπούσε σε ζυμωμένο γάλα (γαλακτικό οξύ) και οι γυναίκες στην Αρχαία Ρωμη χρησιμοποιούσαν για θεραπείες στο δέρμα τους ξύδι από σταφύλι.

Χημικό peeling

Χημικό Peeling - αυτό δεν ακούγεται καλό στους περισσότερους ανθρώπους. Στην περίπτωση του αποκαλούμενου π.χ. peeling με οξέα φρούτων, ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική, αφού είναι φιλικό στο δέρμα και άκρως αποτελεσματικό σε σχέση με άλλες θεραπείες.

Οξέα έναντι μηχανικών peeling: Τι κάνει τη διαφορά;

Ακόμα κι αν ο όρος "χημικό" ακούγεται κάτι άλλο εκτός από δελεαστικός, τα χημικά είναι στην πραγματικότητα πιο ήπια στο δέρμα από τα μηχανικά peeling, οπού υπάρχουν λειαντικά σωματίδια που μπορούν να τραυματίσουν το δέρμα. Έτσι τα βακτήρια μπορούν να διεισδύσουν στο δέρμα πιο εύκολα και να προκαλέσουν φλεγμονή και σπυράκια.

Τι κάνει ένα peeling;

Tα peeling που χρησιμοποιούνται στην αισθητική Δερματολογία διεγείρουν την ανανέωση του δέρματος αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα. Επιπλέον, επιτυγχάνεται ομοιόμορφη υφή του δέρματος και διεγείρεται ο σχηματισμός κολλαγόνου. Το αποτέλεσμα εξαρτάται σημαντικά από το χρησιμοποιούμενο οξύ, τη συγκέντρωση του και την τιμή του pH.

Όποιος θέλει να διατηρήσει τη φρέσκια, νεανική του εμφάνιση ή να βελτιώσει κάποιες ατέλειες μπορεί να το πετύχει με χημική απολέπιση. Τα σημάδια γήρανσης και οι ουλές ακμής, καθώς και η ενεργός ακμή και η ροδόχρους νόσος μπορούν να αντιμετωπιστούν πολύ καλά. Πολύ καλά αποτελέσματα μπορούν επίσης να επιτευχθούν στις πανάδες, στις ραγάδες και στη χαλάρωση του δέρματος.

Χημικό peeling στο ιατρείo ή στο σπίτι;

Σίγουρα μπορείτε να βρείτε στην αγορά αμέτρητους ορούς και καλλυντικές κρέμες που περιέχουν χημικές ουσίες για απολέπιση. Σε αυτές οι συγκεντρώσεις είναι χαμηλές για να ταιριάζουν σε όλους τις επιδερμίδες και προορίζονται για την κοινή, καθημερινή περιποίηση του προσώπου. Δεν αποτελούν κάποια στοχευμένη θεραπεία, όπως αυτές που προσφέρονται με τα εξειδικευμένα oξέα στα ιατρεία.

Θα ταλαιπωρηθεί το δέρμα;

Σε χέρια ενός έμπειρου δερματολόγου, ούτε η διαδικασία, ούτε οι πρώτες μέρες μετά τη θεραπεία θα αποτελέσουν πρόβλημα. Μέσω της σωστής προετοιμασίας, της χρήσης μοντέρνων και ασφαλών cocktail από χημικά peeling, δε θα αντιμετωπίσετε τις εικόνες τρόμου που συχνά συναντάμε στα social media.

Πριν από τη θεραπεία

Σημαντικό για ένα βέλτιστο αποτέλεσμα είναι η προεργασία στο σπίτι, η οποία ξεκινά περίπου 2-4 εβδομάδες πριν από το peeling στο ιατρείο. Η συνεπής προετοιμασία μέσω καθαρισμού και κατάλληλης φροντίδας του δέρματος συνηθίζει το δέρμα σας σε χαμηλές τιμές pH και αυξάνει την αποτελεσματικότητα του.

Μετά τη θεραπεία

Το peeling μπορεί να κοκκινίσει το δέρμα για λίγες ώρες έως ημέρες και μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό από κρούστες και κηλίδες. Τα σύγχρονα οξέα είναι πολύ ασφαλή και ευέλικτα στη χρήση, οπότε ο Δερματολόγος θα συζητήσει μαζί σας τη διάρκεια της αποθεραπείας και πάνω απ 'όλα, τι "χρόνο διακοπής" μπορείτε να προγραμματίσετε. Η φροντίδα του δέρματος μεταξύ των συνεδριών απολέπισης είναι εξίσου κρίσιμη για τη συνολική επιτυχία με τη φάση προετοιμασίας. Τα προϊόντα φροντίδας που συνιστώνται εξασφαλίζουν τη μακροπρόθεσμη διατήρηση του αποτελέσματος.

Παρενέργειες ή κίνδυνοι

Υπάρχουν μοντέρνα χημικά peeling που μπορούν να γίνουν ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι. Στην περισσότερες περιπτώσεις πάντως είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσετε το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία. Ένα αντηλιακό με υψηλό συντελεστή προστασίας από τον ήλιο πρέπει πάντα να εφαρμόζεται έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν δυσχρωμίες.

Ευχαριστούμε τον Χρήστο Σιορόκο, Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο Δερματοχειρουργό, τ. Επιμελητή Α' St. Elisabeth Klinik Oberhausen Γερμανίας, www.siorokos.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ