Follow us

Ξεφλούδισε(ς) το ημιμόνιμο μανικιούρ; Δες πώς μπορείς να το "σώσεις"

Τι ακριβώς παθαίνουν τα νύχια με τη λάθος αφαίρεση του gel από αυτά;

ημιμόνιμο μανικιούρ iStock

Πες την αλήθεια: Λατρεύεις το ημιμόνιμο μανικιούρ, όμως πόσες φορές δεν έχεις μπει στον πειρασμό να "ξεφλουδίσεις" το gel χρώμα από τα νύχια σου; Εγώ πάντως, άπειρες, πράγμα που με οδήγησε στο να ρωτήσω τη μανικιουρίστ μου σχετικά με το τι ακριβώς παθαίνουν τα νύχια μου όταν αναλαμβάνω μόνη μου την αφαίρεση του gel αντί να επισκεφτώ την ίδια.

Αυτά είναι τα 6 nail trends που θα βλέπουμε παντού τη φετινή άνοιξη

Σε αυτό το σημείο θα συμφωνήσουμε όλες, νομίζω, στο πόσο βολικό είναι το gel mani (το γνωστό ημιμόνιμο μανικιούρ). Πρόκειται για φόρμουλες βερνικιού που είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να μένουν πολύ σταθερές στα νύχια, κάνοντας έτσι το χρώμα να διαρκεί πολύ περισσότερο σε σύγκριση με το απλό βερνίκι. Το "τίμημα" ωστόσο (αν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι) είναι ότι παίρνει λίγο παραπάνω χρόνο για να το αφαιρέσεις, και πρόκειται για μια διαδικασία που καλύτερα είναι να αναλάβει επαγγελματίας - εκτός αν έχεις την υπομονή και τον χρόνο να την κάνεις μόνη σου στο σπίτι, με τα σωστά σύνεργα.

Αν παρ' όλα αυτά σε πιάνει συχνά η μανία να τραβάς κομματάκια με τα νύχια σου με στόχο να το αφαιρέσεις τελείως (είτε από άγχος ή συνήθεια, είτε επειδή δεν έχεις χρόνο να επισκεφτείς κάποιο nail salon είτε επειδή ξέφτισε λίγο στις άκρες και σε έπιασαν τα νεύρα σου - been there, done that), τότε σε συμβουλεύω να το ξανασκεφτείς. Από όλους τους τρόπους που υπάρχουν για να γίνει η σωστή αφαίρεση του gel, αυτός είναι σίγουρα ο χειρότερος. Κι αυτό γιατί, μαζί με το χρώμα, αφαιρείς και ένα στρώμα της επιφάνειας του νυχιού - κι αυτό μπορείς εύκολα να το διαπιστώσεις κι εσύ, αφού αν παρατηρήσεις καλά τα νύχια σου, δείχνουν σαν "ξεφλουδισμένα" αλλά και φανερά πιο αδύναμα. Το νύχι αδυνατίζει ενώ γίνεται πολύ επιρρεπές σε σπασίματα - αν δεν έχει σπάσει ήδη με τη διαδικασία της "αφαίρεσης".

Αν λοπόν σού είναι αδύνατον να σταματήσεις αυτό το συνήθειο και το κακό έχει ήδη γίνει, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να περάσεις άμεσα στα νύχια σου ένα σκληρυντικό βερνίκι. Φυσικά, πρόκειται για μια λύση ανάγκης και όχι για πανάκεια, καθώς το ιδανικό θα ήταν να σταματήσεις να πειράζεις τα νύχια σου και να απευθύνεσαι σε ειδικούς για την αφαίρεση του ημιμόνιμου. Παρ' όλα αυτά, το σκληρυντικό θα δυναμώσει σε κάποιον βαθμό τα νύχια μέχρι το επόμενο ραντεβού στο nail salon.

Hint: Φυσικά, τα παραπάνω ισχύουν και σε περίπτωση που ξεφλουδίζεις και το κανονικό βερνίκι, αλλά και γενικότερα όταν πειράζεις τα νύχια σου.

Editor's tip:

Εφάρμοζε καθημερινά λίγο λαδάκι στα πετσάκια κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Αυτή η κίνηση θα ενυδατώσει την περιοχή γύρω από το νύχι, πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα πιο γερά και μακριά νύχια. Γιατί ως γνωστόν, γερά, ενυδατωμένα πετσάκια ισούνται με γερά νύχια και το αντίθετο.

Δες παρακάτω μερικές εγγυημένες επιλογές σε σκληρυντικά νυχιών και cuticle oils:

Nail Envy Original, OPI

Nail Envy Original, OPI

To Nail Envy προστατεύει ενάντια στη φθορά και το σπάσιμο με στόχο πιο σκληρά, πιο μακριά, πιο δυνατά φυσικά νύχια ενώ χαρίζει μια διακριτική λάμψη στα νύχια.

Nail Envy Bubble Bath, OPI

Nail Envy Bubble Bath, OPI

Όπως και το αντίστοιχο διαφανές Nail Envy, το Bubble Bath προστατεύει τα νύχια ενώ χαρίζει ένα απαλό ροζ χρώμα.

Treat Love & Color (minimally modest 30), Εssie

Treat Love & Color (minimally modest 30), Εssie

Eνδυνάμωση και χρώμα σε 1 βήμα, χωρίς τη χρήση βάσης ή top coat.Πιο δυνατά νύχια σε μόλις 1 εβδομάδα με 60% λιγότερο ξεφλούδισμα και 35% λιγότερο σπάσιμο.

Nail & Cuticle Nourishing Oil, Erre Due

Nail & Cuticle Nourishing Oil, Erre Due

Λάδι για τα νύχια που βοηθά στη διατήρηση της φυσικής υγρασίας της επιδερμίδας και προστασίας από τα πετσάκια.

Caring nail oil nails & cuticles daily treatment, essence

Caring nail oil nails & cuticles daily treatment, essence

Καθημερινή θεραπεία με έλαιο βερίκοκου που θρέφει και ενυδατώνει τα πετσάκια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ