Follow us

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσεις την εμφάνιση των πόρων στο δέρμα σου

Η σωστή περιποίηση του δέρματος αλλά και τα primers κάνουν θαύματα.

skin iStock

H ανομοιόμορφη υφή στο δέρμα είναι ένα θέμα που απασχολεί την πλειονότητα των γυναικών. Πρόκειται για το λεγόμενο "textured skin", εκείνη την κατάσταση μιας επιδερμίδας που παρουσιάζει εμφάνιση πόρων στο πρόσωπο, ανομοιομορφία, τραχιά και θαμπή όψη εξαιτίας μιας ποικιλίας παραγόντων.

Στην πραγματικότητα, είναι εξαιρετικά σπάνιο να μην έχεις ανομοιόμορφη υφή στο δέρμα, αφού πραγματικά ελάχιστες γυναίκες έχουν απολύτως λεία όψη στο πρόσωπό τους. Ιδίως αν έχεις λιπαρό δέρμα, είναι πολύ πιθανό οι πόροι σου να είναι διεσταλμένοι και να φαίνονται με γυμνό μάτι, ενώ σημάδια ή ουλές από ακμή, μικρά σπυράκια και μαύρα στίγματα συντελούν στη δημιουργία μιας επιδερμίδας με "υφή". Σε μεγαλύτερες ηλικίες, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες είναι το κύριο χαρακτηριστικό ενός textured skin.

Η λύση

Για αρχή να τονίσουμε ότι, ένα δέρμα με υφή είναι απόλυτα φυσιολογικό και δεν θα πρέπει να σε κάνει να ντρέπεσαι. Ίσα ίσα που τελευταία έχει γίνει μεγάλη τάση η ανάδειξη της "γυμνής" επιδερμίδας μας (bare skin) με όλα της τα "ελαττώματα", εξού και προτείνεται ακόμα και να αποφεύγουμε τη χρήση καλυπτικών προϊόντων με στόχο την αποδοχή της επιδερμίδας μας έτσι ακριβώς όπως είναι.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που μπορείς να κάνεις αν θέλεις να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το δέρμα σου και για να είναι αυτό υγιές, είναι μια καλή απολέπιση με ήπιο scrub. Επίλεξε ένα ήπιο απολεπιστικό προϊόν και χρησιμοποίησέ το 1 φορά την εβδομάδα, ώστε να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπό σου και να αποκαλύψεις μια λεία, μεταξένια επιδερμίδα.

How to | Απόκτησε νεανική όψη στο πρόσωπό σου με μόλις 2 προϊόντα μακιγιάζ

Πόροι στο πρόσωπο: Τι κάνουμε γι' αυτούς

Καταρχάς, να τονίσουμε ότι οι πόροι δεν γίνεται (και δεν πρέπει) να εξαφανιστούν, μπορούν όμως να καμουφλαριστούν ή να βελτιωθεί η εμφάνιση και το μέγεθός τους. Όσον αφορά λοιπόν το μακιγιάζ, μπορείς να εντάξεις στη ρουτίνα σου ένα primer.

Τα primers έχουν την ικανότητα να καμουφλάρουν τις όποιες ατέλειες αφού δημιουργούν ένα blurring εφέ στους πόρους και στις λεπτές γραμμές, "γεμίζοντας" κατά κάποιον τρόπο τα "κενά" και δημιουργώντας μια λεία επιφάνεια. Έτσι, έχεις έναν καθαρό καμβά για να βάψεις το πρόσωπό σου όπως θες ενώ και τα προϊόντα μακιγιάζ θα μείνουν σταθερά και αναλλοίωτα για περισσότερες ώρες - ακόμα κι αν είσαι λιπαρή.

Στη Smashbox θα βρεις μια ολόκληρη κατηγορία αφιερωμένη στα primers, με προϊόντα που απευθύνονται σε κάθε διαφορετική ανάγκη, ενώ προτείνουμε να δοκιμάσεις τα δύο πολυαγαπημένα μας.

Το πρώτο είναι το Halo Plumping Dew + Hyaluronic Acid της Smashbox, ένα ενυδατικό προϊόν με υαλουρονικό οξύ, νιασιναμίδη και 740 εξάκις εκατομμύρια μόρια νερού, εμπλουτισμένο με primer, που θρέφει την επιδερμίδα και προσφέρει ένα φωτεινό λαμπερό αποτέλεσμα με ή χωρίς μακιγιάζ.

Το δεύτερο είναι το το Photo Finish Pore Minimizing Primer, που μειώνει την εμφάνιση των πόρων και ελέγχει τη λιπαρότητα έως και για 8 ώρες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ