Follow us

#BreakTheBias | 4 υπέροχες γυναίκες "σπάνε" επιτέλους τα στερεότυπα που ακούμε όλες από παιδιά

Η Μαίρη Συνατσάκη, η Σουζάνα Κεγγίτση, η Κατερίνα Βρανά και η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου αποφάσισαν να κάνουν τη φετινή Γιορτή της Γυναίκας τελείως διαφορετική.

Sephora Courtesy of Sephora Greece

"Δεν υπάρχει φιλία μεταξύ γυναικών", "Εσύ είσαι όμορφη, δεν χρειάζεται να σπουδάσεις", "Τώρα που έκανες παιδί, πάει η καριέρα σου", "Οι γυναίκες δεν έχουν χιούμορ": Αυτά είναι μόνο μερικά από τα στερεότυπα που ακούμε από παιδιά σχεδόν σε καθημερινή φάση.

Τι δουλειά έχουν άραγε οι άντρες να μας διδάσκουν τι πάει να πει "γυναίκα". Τέλος. Ως εδώ. Ήρθε η ώρα να πάρουμε πλέον στα χέρια μας την αφήγηση και να "σπάσουμε" όλα αυτά τα στερεότυπα, που μας αποτρέπουν να εμπιστευτούμε άλλες γυναίκες, να ακολουθήσουμε την καριέρα που επιθυμούμε και τελικά να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Για τη Sephora η ομορφιά είναι δύναμη, κοινότητα, αποδοχή. Δεν έχει κανόνες και δεν κρίνει. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισε να κάνει τη φετινή Γιορτή της Γυναίκας τελείως διαφορετική, καλώντας μας να γιορτάσουμε το παρελθόν και το παρόν, αλλά και να σχεδιάσουμε το μέλλον.

Αρώγος της σε αυτήν την προσπάθεια δεν είναι άλλος από τον οργανισμό #yperoxes.gynaikes, ο οποίος από την ίδρυσή του το 2019 μέχρι σήμερα αποτελεί ένα "καταφύγιο" ενδυνάμωσης για κάθε γυναίκα, ανεξαρτήτως του χρώματος της επιδερμίδας, της ηλικίας και του επαγγέλματός της.

#BreakTheBias

Μαζί διοργανώνουν το #BreakTheBias, μια ολοκληρωμένη σειρά δράσεων με επίκεντρο τη γυναίκα:

-Το προσωπικό της Sephora θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα patterns της έμφυλης προκατάληψης και στους τρόπους αντιμετώπισης τους μέσα από ένα διαδραστικό online workshop με συντονίστρια την Νεφέλη Χατζηιωαννίδου ιδρύτρια των Υπέροχων Γυναικών. Κατα τη διάρκεια του workshop θα μπορέσουν να διεισδύσουν ακόμα περισσότερο στα στερεότυπα σχετικά με τη γυναικεία φύση, ακούγοντας τις προσωπικές εμπειρίες της Μαίρης Συνατσάκη και της Κατερίνας Βρανά.

#BreakTheBias | 4 υπέροχες γυναίκες "σπάνε" επιτέλους τα στερεότυπα που ακούμε όλες από παιδιά
Sephora

-Όλες εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πώς μπορούμε να "σπάμε" τα στερεότυπα παρακολουθώντας το εξαιρετικά inspirational video της Sephora, που δείχνει την Μαίρη Συνατσάκη, την Κατερίνα Βρανά, την Σουζάνα Κεγγίτση και τη Νεφέλη Χατζηιωαννίδου να αντιμετωπίζουν και να "σπάνε", με το δικό τους τρόπο, κάποιες στερεοτυπικές εκφράσεις.

Sephora
Sephora

Τι περιμένεις λοιπόν; #BreakTheBias! Όλες μαζί, ενωμένες, μπορούμε να σπάσουμε τα στερεότυπα για έναν κόσμο ίσο μεταξύ των φύλων, έναν κόσμο που η διαφορά εκτιμάται, χωρίς προκαταλήψεις και διακρίσεις.

#sephora_greece #BreakTheBias #yperoxes.gynaikes

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ