Follow us

Μπορώ να βάψω άφοβα τα νύχια μου στην εγκυμοσύνη;

Είναι τα βερνίκια ασφαλή για τις εγκύους; Μερικά πράγματα αναφορικά με το μανικιούρ που καλό είναι να προσέξεις αν περιμένεις παιδάκι.

nails iStock

Εγκυμοσύνη και βάψιμο νυχιών: Μπορείς να βάφεις άφοβα τα νύχια σου εάν είσαι έγκυος; Ένα ερώτημα που σίγουρα έχει περάσει από το μυαλό των περισσότερων moms-to-be, όσων θέλουν να έχουν πάντα ένα προσεγμένο μανικιούρ κι εκείνων που θέλουν να βάφουν ή να αλλάζουν συνεχώς τα χρώματα στα νύχια τους.

Η αλήθεια είναι ότι, βάσει ερευνών που έχουν διεξαχθεί, το ίδιο το βερνίκι δεν επηρεάζει το έμβρυο στην κοιλιά της εγκύου ούτε προκαλεί οποιαδήποτε επιπλοκή στην κύηση. Μπορεί να περιέχουν διάφορα χημικά πρόσθετα, όμως αυτά δεν απορροφώνται από το δέρμα ή τα νύχια. Παρ' όλα αυτά, τα συγκεκριμένα χημικά μπορούν να προκαλέσουν ναυτία ή ζαλάδα σε μια έγκυο λόγω της έντονης μυρωδιάς τους, ιδίως όταν κάποια γυναίκα τα εισπνέει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γι' αυτό και προτείνεται να χρησιμοποιούνται βιολογικά βερνίκια που έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα χημικά πρόσθετα και τοξικά συστατικά.

Κάτι εξίσου σημαντικό που θα στο πει και ο γιατρός σου είναι να έχεις άβαφα νύχια τον τελευταίο μήνα της κύησης αλλά και κατά τη διάρκεια του τοκετού, για ιατρικούς λόγους. Πέρα από αυτήν την περίοδο όμως, επιτρέπεται κάθε είδους μανικιούρ ή πεντικιούρ (ημιμόνιμο, απλό, τζελ, ακρυλικό).

Αυτά είναι τα 6 nail trends που θα βλέπουμε παντού τη φετινή άνοιξη

Κάποια επιπλέον πράγματα που καλό είναι να προσέξεις:

#1. Άφηνε κάποιες μέρες ανάμεσα στο μανικιούρ-πεντικιούρ που δεν θα βάφεις καθόλου τα νύχια σου (ούτε με διάφανο βερνίκι ή top coat) ώστε να "αναπνέουν".

#2. Εξυπακούεται ότι πάντα πρέπει να δίνεις μεγάλη προσοχή στην επιλογή του επαγγελματία, για λόγους υγιεινής. Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν όταν είσαι και έγκυος. Δώσε βάση στο αν τηρούνται όλοι οι κανόνες σωστής υγιεινής (αποστειρωμένα εργαλεία κλπ). Υπάρχουν nail salons που έχουν προσωπικά εργαλεία μανικιούρ ξεχωριστά για κάθε πελάτισσα και τα φυλάνε σε ειδική θήκη με το όνομά της.

#3. Αν έχεις κάποια πληγή, παρωνυχίδα ή ευαίσθητα πετσάκια που θεωρείς ότι εύκολα μπορούν να ματώσουν κατά τη διάρκεια του μανικιούρ, ανάβαλλε για λίγες μέρες το ραντεβού σου μέχρι να σου περάσουν.

#4. Ζήτησε να σε βάλουν σε μια θέση κοντά σε πόρτα ή παράθυρο ώστε να είσαι κοντά σε κάποια πηγή φρέσκου αέρα, αν τυχόν νιώσεις ναυτία από τα μανό και τα ασετόν. Σε κάθε περίπτωση, ο χώρος πρέπει να είναι καλά αεριζόμενος.

#5. Προτίμησε να επισκεφτείς τη μανικιουρίστ σου σε ώρες που δεν θεωρούνται ώρες αιχμής, ώστε και να μην υπάρχει μεγάλος συνωστισμός αλλά και να μην μυρίζει ο χώρος από τη συνεχόμενη χρήση πολλών μανό και διαλυμάτων.

Τι είναι το "slugging manicure" που δοκιμάζουν τελευταία όλες οι skincare gurus;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ