Follow us

Τι είναι το "slugging manicure" που δοκιμάζουν τελευταία όλες οι skincare gurus;

Αν υποφέρεις από έντονη ξηρότητα στα χέρια, τότε πρέπει να το δοκιμάσεις.

manicure iStock

Πρόσφατα συζητήσαμε για τη σημασία του όρου ""facial slugging", ένα κορεάτικο skincare trend που έχει γίνει μεγάλη τάση στο ΤikTok τελευταία και φέρνει στο προσκήνιο μια πρωτοποριακή ιδέα σχετικά με την ενυδάτωση του προσώπου.

Το κορεάτικο skincare trend που έχει γίνει viral στο TikTok θα σου χαρίσει την πιο απαλή επιδερμίδα που είχες ποτέ

Τι γίνεται όμως όταν αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται και στο υπόλοιπο σώμα και όχι μόνο στο πρόσωπο; Για την ακρίβεια, η χρήση βαζελίνης, ή οποιουδήποτε άλλου petrolatum-based προϊόντος, μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα σημεία στο σώμα μας για πλήρη ενυδάτωση και θρέψη. Ἐτσι, ξηροί αγκώνες, φτέρνες ή χέρια, όλα μπορούν να επωφεληθούν από το slugging.

Αυτό ακριβώς διαπίστωσε και η Betina Goldstein, η διάσημη nail artist που μας χαρίζει άπλετο nail inspo μέσα από το προφίλ της στο Instagram και το nail art που δημιουργεί. Έτσι, σε ένα πρόσφατο βίντεο που ανέβασε, εξηγεί τον λόγο για τον οποίο πιστεύει ότι η συγκεκριμένη τεχνική είναι κατάλληλη και για τα χέρια και την εφαρμόζει κατά κόρον όταν κάνει μανικιούρ. Υποστηρίζει ότι με το "slugging manicure" καταφέρνει να διατηρεί πλήρως ενυδατωμένες και απαλές όχι μόνο τις παλάμες της, αλλά και τα δάχτυλα και τα πετσάκια - που γίνονται πολλές φορές η αιτία να σπάνε τα νύχια μας ή να δημιουργούνται πληγές και ξηρά σημεία γύρω στα δάχτυλα.

Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι με το "slugging mani", τα χέρια της εξακολουθούν να είναι απαλά και λεία πολλές μέρες μετά - το μόνο που μένει είναι να το διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι.

Η διαδικασία:

Όπως ακριβώς και με το facial, έτσι και με το manicure slugging αυτό έχεις να κάνεις είναι ένα overlayering προϊόντων στα χέρια σου. Πιο συγκεκριμένα, η Betina Goldstein μάς δείχνει ότι ξεκινά με ένα hand scrub για να απολεπίσει τις παλάμες της και να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά τους, αφήνοντάς τες έτσι εξαιρετικά απαλές. Συνεχίζει με ένα έλαιο εμπλουτισμένο με βιταμίνη Ε, το οποίο απλώνει κυρίως στα πετσάκια της κάνοντας ελαφρύ μασάζ.

Έπειτα, εφαρμόζει το ενυδατικό balm της (μπορεί να είναι η αγαπημένη σου hand cream), και ολοκληρώνει τη διαδικασία με μικρή ποσότητα βαζελίνης, ώστε να "κλειδώσει" όλα τα ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά που εφάρμοσε αμέσως πρωτύτερα. Τέλος, συμβουλεύει ότι είναι χρήσιμο να φορέσεις γάντια σιλικόνης αν ακολουθήσεις αυτή την τεχνική το βράδυ, έτσι ώστε η υγρασία και η θερμότητα που θα δημιουργηθεί στο εσωτερικό τους να βοηθήσει τα συστατικά να απορροφηθούν ακόμα καλύτερα από το δέρμα σου.

Δες το βίντεο:

Loading...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ