Like A Model | Αυτό είναι το μυστικό όλων των μοντέλων για τέλειο δέρμα

Δες βήμα βήμα όλο το τελετουργικό περιποίησης (αλλά και μικρά tips) από την beauty editor.

ΓΡΑΦΕΙ: ΣΟΦΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

Αν αναρωτιέσαι ποιο μπορεί να είναι το μυστικό των μοντέλων για την αλαβάστρινη επιδερμίδα που τις χαρακτηρίζει, μην πας μακριά: Δεν είναι (μόνο) το υγιεινό lifestyle που ακολουθούν ή η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού και η γυμναστική που κάνουν. Οι περισσότερες ακολουθούν μια εντατική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους, που όμως περιλαμβάνει ένα στοιχείο-κλειδί: τον σωστό καθαρισμό προσώπου.

Και ένας βαθύς καθαρισμός μπορεί ασφαλώς να γίνει στο ιατρείο του δερματολόγου σου, μπορεί όμως να επιτευχθεί και στο σπίτι με ειδικά gadgets που σε βοηθούν να αποκτήσεις τη model-like επιδερμίδα που ονειρεύεσαι.

Take notes | Όλα τα βήματα της Hailey Bieber για τον σωστό καθαρισμό του προσώπου της πριν κοιμηθεί

Θες να μάθεις ποια είναι η skincare τελετουργία που έχω ανακαλύψει τελευταία για να αποκτήσω ονειρεμένα απαλό και ενυδατωμένο δέρμα; Δες παρακάτω βήμα βήμα τη διαδικασία.

Σύμμαχοί μου τα 3 καινοτόμα gadgets της FOREO, το LUNA 3, το UFO 2 και το BEAR που καθαρίζουν, ενυδατώνουν και ανορθώνουν το πρόσωπο αντίστοιχα.

#1. Καθαρισμός

Το LUNA 3 είναι μια εύχρηστη συσκευή που παράγει T-sonic παλμούς κάνοντας απαλό μασάζ στην επιδερμίδα ενώ παράλληλα την καθαρίζει σε βάθος. Το χρησιμοποιώ με το καθαριστικό προσώπου μου για να απομακρύνω ρύπους και κατάλοιπα μακιγιάζ. Όταν έχω λίγο περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μου, κάνω μασάζ με το πίσω μέρος της συσκευής που διαθέτει ειδικές ραβδώσεις και βοηθά το σέρουμ ή το face oil μου να απορροφηθεί καλύτερα απ᾽το δέρμα.

Tip: Το προτείνω ανεπιφύλακτα αν έχεις ακμή, καθώς καθαρίζει τέλεια τους πόρους - και οι ακνεϊκές επιδερμίδες έχουν ανάγκη (κυρίως) από σωστό καθαρισμό.

#2. Ενυδάτωση

Το UFO 2 είναι άλλη μια καινοτόμος συσκευή που σου επιτρέπει να εφαρμόζεις τις μάσκες προσώπου πηγαίνοντας την περιποίηση ένα βήμα παραπέρα. Χάρη στις λειτουργίες της θερμοθεραπείας και κρυοθεραπείας αλλά και του LED light, η συσκευή έχει την ικανότητα να επιτρέπει στην κάθε smart mask να διεισδύει εις βάθος στο δέρμα με στόχο αυτό να επωφελείται από τα ενυδατικά (ή αντιοξειδωτικά) συστατικά της μάσκας που θα επιλέξεις.

Η λαμπερή, "διάφανη" επιδερμίδα είναι η νέα τάση που ακολουθούν όλες οι celebrities

#3. Ανόρθωση

Με τη βοήθεια του BEAR, κάνε μασάζ σε όλο το πρόσωπο κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς. Με αυτόν τον τρόπο θα τονώσεις το δέρμα και την μικροκυκλοφορία του αίματος, πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο σφιχτό, χωρίς λεπτές γραμμές και ρυτίδες, δέρμα. Θα λέγαμε ότι μεταμορφώνει με κάποιον τρόπο το πρόσωπο, αφού τονίζει το περίγραμμα και οριοθετεί τις γωνίες.

Tip: Χρησιμοποίησέ το κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς ώστε να δεις αποτέλεσμα, ενώ μπορείς κι εδώ να εφαρμόσεις κάποιο σέρουμ ή έλαιο προσώπου για να "γλιστράει" καλύτερα η συσκευή στο πρόσωπό σου και να βοηθήσει στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απορρόφησή τους από το δέρμα σου.