Follow us

Μαλλιά σαν μετάξι από ένα hair brand που σέβεται τα ζώα και τον πλανήτη

MissBloom TEAM
Earthly Body Courtesy of Earthly Body

Αν και τα τελευταία χρόνια η ιδέα του sustainability και της εναλλακτικής περιποίησης έχει αρχίσει να απασχολεί πολλές εταιρείες καλλυντικών, υπάρχει μια αμερικανική εταιρεία, που έδωσε προτεραιότητα στη μείωση της χρήσης του πλαστικού και στη χρήση καθαρών συστατικών στα προϊόντα της before it was cool.

Αναφερόμαστε στην Earthly Body, μια οικογενειακή επιχείρηση που από την πρώτη μέρα της δημιουργίας της το 1996 αφοσιώθηκε στη δημιουργία προϊόντων φυσικής προέλευσης που είναι φιλικά όχι μόνο προς τα μαλλιά μας, αλλά και προς το περιβάλλον.

Η Earthly Body είναι η μαμά-εταιρεία πολλών "ηθικών” brands που σέβονται το περιβάλλον και τον άνθρωπο, ανάμεσα στα οποία είναι και η βραβευμένη και πολυαγαπημένη Marrakesh.

Τα προϊόντα της Marrakesh ανέκαθεν περιείχαν φυτικά συστατικά από βιώσιμες καλλιέργειες, είναι 100% Vegan και Cruelty-Free με πιστοποιήσεις PeTA και Leaping Bunny για τον μη πειραματισμό σε ζώα, ώστε να προσφέρουν μια επιλογή υψηλής ποιότητας στην φροντίδα των μαλλιών μας χωρίς να επιβαρύνουν τη φύση και ό,τι κατοικεί σε αυτή. Στις συνθέσεις τους δεν χρησιμοποιούνται βλαβερά συστατικά όπως πετρελαιοειδή, θειϊκά άλατα, τεχνητές χρωστικές ή παραβένια. Με βασικά συστατικά τους το "θαυματουργό” αργκανέλαιο και το έλαιο Κ.Σατίβα βιολογικής καλλιέργειας, τα Marrakesh είναι μια υπερτροφή για τα μαλλιά, που δυναμώνει, θρέφει και μαλακώνει τα μαλλιά.

Οι προσπάθειες όμως, της Earthly Body για το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα των brands της δεν σταμάτησαν εκεί. Αποφάσισε λοιπόν, να κάνει την Marrakesh ακόμα "πιο πράσινη”, δίνοντας της ακόμη και νέο όνομα MKS ECO, που δείχνει περισσότερο την earth-friendly φιλοσοφία του brand.

Ο Kevin Wachs, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του brand ανέφερε "Είμαστε πρωτοπόροι στην περιβαλλοντική καινοτομία όσον αφορά την επαγγελματική περιποίηση. Δεσμευόμαστε για μια βιώσιμη συσκευασία και έναν εξαιρετικά καθαρό κατάλογο συστατικών στα προϊόντα μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανεβαίνουμε στο επίπεδο αειφορίας και συνεχίζουμε την αποστολή μας ώστε να βοηθήσουμε στη διάσωση του ευαίσθητου πλανήτη μας. Υποστηρίζουμε τον ακτιβισμό με τη μορφή μικρών, αλλά σημαντικών δράσεων. Στην περίπτωσή μας, ένα λιγότερο πλαστικό μπουκάλι μιας χρήσης που ρυπαίνει την παραλία έχει νόημα όταν πολλαπλασιαστεί με χιλιάδες".

Νέες συσκευασίες με "συνείδηση”

Τα MKS ECO προσφέρονται πλέον σε συσκευασίες από γυαλί και αλουμίνιο, που είναι βιώσιμες πρώτες ύλες που μπορούν να ανακυκλωθούν 100% και απεριόριστες φορές.

Όποιο πλαστικό μπορεί να βρεθεί πάνω στις συσκευασίες είναι ειδικό πλαστικό PCR που παράγεται από υλικά, τα οποία προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από ανακύκλωση. Έτσι αποφεύγεται εντελώς η παραγωγή νέων ποσοτήτων πλαστικού και προστατεύεται το περιβάλλον.

Μαλλιά σαν μετάξι από ένα hair brand που σέβεται τα ζώα και τον πλανήτη

Ανακάλυψε όλη τη σειρά της MKS ECO

Παραγωγή με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η MKS ECO κατάφερε επίσης, να μειώσει ακόμη περισσότερο το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα στην παραγωγή με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αν υπολογίζαμε πόση ενέργεια απαιτείται για την παραγωγή των καλλυντικών που χρησιμοποιούμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, θα καταλήγαμε σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό. Είναι λοιπόν ευνόητο ότι μια διάσημη μάρκα όπως τα MKS ECO με εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, καταναλώνει τεράστιες ποσότητες ενέργειας για την παραγωγή των καλλυντικών, η οποία έχει και το αντίστοιχο αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα.

Γι’ αυτό λοιπον αποφάσισε όλα τα προϊόντα της να παράγονται με 100% ανανεώσιμη ηλιακή ενέργεια, ώστε να μειώνονται οι εκπομπές CO2 στο απολύτως ελάχιστο. Ολόκληρη η εργοστασιακή μονάδα καλύπτει τις ενεργειακές της ανάγκες από μονάδες φωτοβολταϊκών.

Μια εταιρεία που προσφέρει

Εδώ και χρόνια, ένα μέρος από τις πωλήσεις των Marrakesh επιστρέφουν στο κοινωνικό σύνολο, είτε μέσω της ενημέρωσης είτε μέσω άμεσης υποστήριξης των συνανθρώπων μας. Αυτό είναι μια επιλογή που ακολουθείται από την ίδρυση και το ξεκίνημα της εταιρείας και έχει παράσχει στέγη και σίτιση σε πολλές άστεγες οικογένειες. Έτσι, με κάθε αγορά ενός καλλυντικού MKS ECO, ξέρουμε ότι συμπαραστεκόμαστε και σε ένα μέλος της κοινωνίας μας που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης.

Δύο προϊόντα που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε

Το πρώτο προϊόν της Marrakesh βρέθηκε στα χέρια μου περίπου πριν από τρία χρόνια. Ήταν το MKS ECO X, μια 100% vegan και cruelty free μάσκα σε σπρέι που είχε περισσότερα από 10 οφέλη και χρήσεις για τα μαλλιά. Από τότε δεν βρέθηκε καλύτερο προϊόν να την αντικαταστήσει. Είναι από αυτά τα προϊόντα που παραγγέλνεις πριν καν τελειώσουν, γιατί δεν θες να μείνεις ούτε μια μέρα χωρίς αυτά.

Συγκεκριμένα, όλοι οι λόγοι που το λάτρεψα για πάντα είναι ότι:

  • Αναδομεί και δυναμώνει τα κατεστραμμένα μαλλιά
  • Ενυδατώνει ταλαιπωρημένα και "γηρασμένα" μαλλιά
  • Μαλακώνει και ενυδατώνει όλους τους τύπους μαλλιών
  • Ελευθερώνει τα μπλεξίματα και τους κόμπους
  • Εμποδίζει την δημιουργία ψαλίδας
  • Αποτρέπει το "φριζάρισμα" και τον στατικό ηλεκτρισμό
  • Σφραγίζει το χρώμα των μαλλιών
  • Επιταχύνει το στέγνωμα
  • Ενισχύει τη λάμψη των μαλλιών
  • Προστατεύει από εξωτερικούς παράγοντες, τον ήλιο και τον αέρα
  • Προστατεύει από τη θερμότητα κατά το στέγνωμα
tttttt

Βρες την μάσκα σε σπρέι MKS ECO X

Ένα ακόμη προϊόν που έχουμε λατρέψει είναι το MKS ECO KaHm, μια 100% vegan φυτική ισιωτική μαλλιών. Προσφέρει το απόλυτο Brazilian look με ελάχιστη ποσότητα μέχρι το επόμενο λούσιμο. Το μυστικό κρύβεται στη φυτική πρωτεΐνη που μιμείται την κερατίνη. Δίνει λάμψη και προστατεύει τα μαλλιά από την υγρασία και τον ιδρώτα που σε άλλες περιπτώσεις θα κατέστρεφαν το ίσιωμα, ενώ παράλληλα, δυναμώνει τις άκρες, αποτρέποντας τη δημιουργία ψαλίδας.

ttttttt

Βρες τη φυτική ισιωτική MKS ECO KaHm

Ανακάλυψε όλη τη σειρά της MKS ECO και βρες το προϊόν που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου ανάγκες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ