Follow us

Οι λόγοι που το μακιγιάζ σού δημιουργεί ρυτίδες και γραμμές γύρω από το στόμα

Το cakey makeup, αυτό που "σπάει" γύρω από την περιοχή των χειλιών σου, σε κάνει να φαίνεσαι σίγουρα πιο κουρασμένη.

skin iStock

Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά βάφεσαι, είναι πολύ πιθανό να έχεις παρατηρήσει ότι δημιουργούνται λεπτές γραμμές στο δέρμα που πλαισιώνει το στόμα σου (τις γνωστές "smile lines" ή "ρινοπαρειακές γραμμές"). Πρόκειται στην ουσία για τις γραμμές έκφρασης που δημιουργούνται εξαιτίας των κινήσεων που κάνουν το στόμα και τα χείλη σου όταν χαμογελάς, και οι οποίες όλο και βαθαίνουν με το πέρασμα του χρόνου.

Το πρόβλημα όμως είναι όταν αυτές οι γραμμές παραμένουν και όταν είσαι σοβαρή, δίνοντας την εντύπωση ότι έχεις γραμμές ή ρυτίδες ακόμα κι εκεί που δεν είχες. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό;

Στην πραγματικότητα, οι λεπτές γραμμές μένουν στο δέρμα ως αποτέλεσμα τεσσάρων μικρών λαθών ή παραλείψεων που κάνεις ασυναίσθητα - και που όλες μας έχουμε κάνει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας. Φυσικά, εδώ δεν θα μιλήσουμε για άλλες παραμέτρους που μπορεί να έχουν συμβάλλει στην εμφάνιση και παραμονή τους στο πρόσωπό σου (ηλικία, φυσιολογική γήρανση, αφυδατωμένο δέρμα).

Ποια είναι λοιπόν τα 4 λάθη στο μακιγιάζ που προκαλούν αυτού του είδους τις ρυτίδες γύρω από το στόμα;

#1. Δεν χρησιμοποιείς σωστό foundation

Είναι σημαντικό να προτιμάς ένα ενυδατικό και αρκετά λεπτόρρευστο foundation που δεν θα έχει ματ εφέ στο δέρμα. Τα ματ, πιο παχύρρευστα καλυπτικά προϊόντα έχουν την τάση να "σπάνε" στο δέρμα και να δημιουργούν αντιαισθητικές γραμμές όχι μόνο στο στόμα αλλά και στο μέτωπο, κάνοντάς σε να δείχνεις τουλάχιστον 10 χρόνια μεγαλύτερη αλλά και πολύ κουρασμένη. Τα πιο υδαρή foundations έχουν γίνει άλλωστε μεγάλη τάση τελευταία, αφού βοηθούν στο να αποκτήσεις μια πιο φρέσκια, υγιή όψη στο πρόσωπο. Αν δεν έχεις ή δεν θες να αγοράσεις ακόμα ένα πιο ελαφρύ καλυπτικό προϊόν, προτείνουμε να αναμειγνύεις μικρή ποσότητα από το foundation σου με λίγη από την ενυδατική σου κρέμα.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ