Beauty Editor suggests | 7 προϊόντα που θα σε βοηθήσουν αισθητά να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα

Χρησιμοποίησε τα προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας συνδυαστικά με 3 στρατηγικές που εγγυώνται σίγουρα αποτελέσματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΣΟΦΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

Η κυτταρίτιδα είναι ένα από τα, αισθητικής φύσεως, "προβλήματα" που απασχολεί πολύ μεγάλη μερίδα των γυναικών παγκοσμίως. Πρόκειται για τη γνωστή όψη φλοιού πορτοκαλιού που εμφανίζεται σε μηρούς, γλουτούς, κοιλιά ακόμα και μπράτσα, μπορεί να συνοδεύεται και από χαλάρωση και δεν κάνει διακρίσεις: Εμφανίζεται σε όλα τα σώματα, ανεξαρτήτως βάρους, ηλικίας ή φωτοτύπου επιδερμίδας.

Το παραπάνω δεδομένο μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η έντονη κυτταρίτιδα δεν οφείλεται μόνο σε έναν μη ισορροπημένο τρόπο ζωής (διατροφή πλούσια σε υδατάνθρακες και λιπαρά, μειωμένη πρόσληψη νερού, κάπνισμα και έλλειψη άσκησης), αλλά εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό (και) από το προφίλ των γονιδίων σου. Με λίγα λόγια, αν οι υπόλοιπες γυναίκες στην οικογένειά σου έχουν κυτταρίτιδα, είναι πολύ πιθανό να εμφανίσεις κι εσύ, ανεξαρτήτως σωματοτύπου ή γενικότερης κατάστασης της υγείας σου.

Βέβαια, είναι γεγονός ότι η καλή διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση βοηθούν σημαντικά είτε στην πρόληψή της (εάν δεν έχει εμφανιστεί ακόμα), είτε στη βελτίωση της όψης της σε σημαντικό βαθμό. Υπάρχουν ωστόσο μερικοί τρόποι αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας που μπορείς να υιοθετήσεις και μόνη σου στο σπίτι, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα. Όλοι τους έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό στοιχείο αλλά και απώτερο στόχο την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο σώμα.

Πώς να απαλλαχθείς από τις σκασμένες φτέρνες μια για πάντα

Τρόποι αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας

#1. Απολέπιση

Η συχνή απολέπιση με κάποιο αντικυτταριτιδικό scrub απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματός σου, στέλνοντας έτσι σήμα στο σώμα σου να τα αντικαταστήσει. Με αυτόν τον τρόπο αναγεννώνται νέα, υγιή και ισχυρά κύτταρα, εξοπλισμένα για να αντιμετωπίσουν την κυτταρίτιδα. Επιπλέον, όταν κάνεις απολέπιση, αυξάνεις την αποτελεσματικότητα των τοπικών θεραπειών που εφαρμόζεις στην περιοχή (βλ. κρέμες, λάδια κλπ).

#2. Μασάζ

Το κλασικό μασάζ αδυνατίσματος έχει δείξει ότι φέρνει πολύ καλά αποτελέσματα στην καπιτονέ όψη ενώ αν επαναλαμβάνεται συχνά μέσα στη βδομάδα, τόσο το καλύτερο. Χρησιμοποίησε ειδικά λάδια μασάζ που εκτός του ότι μυρίζουν υπέροχα και θα σου φτιάξουν τη διάθεση, θα αφήσουν εξαιρετικά απαλή την επιδερμίδα σου.

#3. Dry Brushing

Το στεγνό βούρτσισμα της επιφάνειας του δέρματός σου σε αργό ρυθμό και για περίπου 4-5 λεπτά, με μια μεγάλη βούρτσα σώματος πριν μπεις στο ντουζ έχει πολλά οφέλη για το σώμα σου συνολικά και μπορείς να τα διαβάσεις εδώ.

Καλό είναι να τηρείς ένα πρόγραμμα με τις παραπάνω τεχνικές, καθώς η επανάληψη και η συνέπεια είναι αυτά που φέρουν αποτελέσματα - συνδυαστικά πάντα με τις κρέμες, τα έλαια σύσφιξης και τα scrubs που σου προτείνουμε παρακάτω:

Nuxe Rêve de thé, The Toning Firming Cream

Kρέμα σύσφιξης και ενυδάτωσης, αναζωογονεί την επιδερμίδα με εκχύλισμα πράσινου τσαγιού ενώ χάρη στην πλούσια σύνθεση της ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος για δέρμα πιο λείο και σφριγηλό.

Rose Pepper, Λάδι Μασάζ Αναδιαμόρφωσης Σώματος, Apivita

Λάδι με 100% συστατικά φυσικής προέλευσης που τονώνει τη μικροκυκλοφορία και συμβάλλει στην καταπολέμηση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας με λίγα λεπτά μασάζ καθημερινά.

Caudalie Vinosculpt Contouring Concentrate

Το Vinosculpt Contouring Concentrate είναι ένα αναζωογονητικό λάδι σώματος που τονώνει και λειαίνει το στομάχι, τους μηρούς, τους γοφούς και τους γλουτούς για μια πιο καθορισμένη σιλουέτα. Ενεργοποιεί την αποσυμφόριση, αποβάλλοντας το υπερβολικό νερό και τις τοξίνες και μειώνοντας την όψη της κυτταρίτιδας.

Απολεπιστικό Σαπούνι Σώματος για Μασάζ, KORRES

Σαπούνι γλυκερίνης με απολεπιστική δράση που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας. Πλούσιο σε καφεΐνη και θαλάσσια φύκια για βαθύ καθαρισμό, καθώς και έλαιο από καρπούς φοίνικα που θρέφει και μαλακώνει την επιδερμίδα αφήνοντάς την απαλή και αναζωογονημένη.

Little Secrets The Bronzelight Scrub

Πολυτελές scrubs σώματος, με 96,5% φυσικά συστατικά, με καστανούς και λευκούς κρυστάλλους  ζάχαρης και κόκκους αλατιού που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα αφήνοντας την επιδερμίδα ενυδατωμένη και λαμπερή.

Αναζωογονητικό Scrub Σώματος, KORRES

Βαθύς καθαρισμός και άμεση λάμψη για όλο το σώμα με φυσικούς απολεπιστικούς παράγοντες και έλαιο αμυγδάλου που διατηρούν τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας προσφέροντας αίσθηση φροντίδας και αναζωογόνησης.

Caudalie Vinosculpt Lift & Firm Body Cream

Κρέμα σώματος εμπλουτισμένη με πολυφαινόλες από κουκούτσια σταφυλιού και εκχύλισμα Ίριδας που υπόσχεται τόνωση και σύσφιξη της επιδερμίδας σε χέρια, στήθος, κοιλιά και γλουτούς σε ένα μήνα χρήσης.