Follow us

Πώς να απαλλαχθείς από τις σκασμένες φτέρνες μια για πάντα

Η περιποίηση που χρειάζεται να χαρίζεις στα πέλματά σου χειμώνα-καλοκαίρι.

feet iStock

Σκασμένες φτέρνες: Ένα φαινόμενο που ταλανίζει πολλούς ανθρώπους ενώ είναι αρκετά ενοχλητικό όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα. Μπορεί να μην φοράμε ανοιχτά παπούτσια και να μην έχει χρειαστεί ακόμα να τις βγάλουμε σε κοινή θέα, όμως, όπως τα υπόλοιπα μέρη του σώματος χρειάζονται ενυδάτωση χειμώνα-καλοκαίρι, έτσι και οι φτέρνες χρειάζονται ανάλογη προσοχή και φροντίδα όλο τον χρόνο.

Αυτό είναι το πιο διαχρονικό χρώμα νυχιών που ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες

Μάλιστα, όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις την εντατική ενυδάτωσή τους, τόσο το καλύτερο για εσένα, αφού σε δύο μήνες από τώρα θα είσαι πανέτοιμη να υποδεχτείς το καλοκαίρι και να δείξεις περήφανη τα πέλματά σου μέσα στα αγαπημένα σου πέδιλα.

Τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσεις για πιο λεία, μεταξένια πέλματα:

Αρχικά, βούτηξε τα πόδια σου σε μια λεκάνη με χλιαρό ή ζεστό νερό (ανάλογα τις προτιμήσεις), γεμάτη με άλατα μπάνιου που θα ενυδατώσουν και θα αναζωογονήσουν το δέρμα ενώ παράλληλα θα το αρωματίσουν διακριτικά. Μείνε έτσι για όσο το χρειάζεσαι και ιδανικά, πριν μουλιάσουν (πολύ) τα πόδια σου. Μπορείς ταυτόχρονα να παρακολουθείς την αγαπημένη σου σειρά ή να δουλεύεις στον υπολογιστή.

Στη συνέχεια, κάνε απολέπιση με την ειδική ράσπα περιποίησης ποδιών, τρίβοντας με μέτρια δύναμη τις φτέρνες σου. Δεν χρειάζεται να βάλεις κάποιο scrub αφού η ράσπα κάνει τέλεια δουλειά και μόνη της, ενώ υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού αν συνδυάσεις ράσπα και scrub (μαζί με έντονη πίεση στο τρίψιμο).

Έπειτα, ενυδάτωσε βαθιά το δέρμα με την αγαπημένη σου ενυδατική ή balm σώματος. Οποιοδήποτε ενυδατικό προϊόν για το σώμα είναι ok, όμως αν έχεις κάποια ειδική κρέμα για τα πόδια, ακόμα καλύτερα. Δοκίμασε τη Vinotherapist Foot Beauty Cream της Caudalie (θα τη βρεις στα φαρμακεία) ή τη Hard Skin Softening Cream από Scholl, που είναι ιδανική για πολύ σκληρά δέρματα.

Αυτό το brow gel είναι ό, τι καλύτερο για τα φρύδια σου και δεν κοστίζει περισσότερο από έναν καφέ

Τέλος, εφάρμοσε πάνω από την ενυδατική σου μικρή ποσότητα βαζελίνης, η οποία θα "κλειδώσει" την υγρασία που έχεις δημιουργήσει με την ενυδατική. Επιπλέον, αν φορέσεις βαμβακερές κάλτσες και μείνεις έτσι για λίγες ώρες, τα προϊόντα που έχεις βάλει θα απορροφηθούν ακόμα καλύτερα από την επιδερμίδα σου, η οποία θα γίνει σούπερ απαλή και λεία.

Σου λέει κάτι η τεχνική slugging; Αφορά το overlayering ενυδατικών προϊόντων στο πρόσωπο ή σε άλλα σημεία στο σώμα (βλ. χέρια), που χαρίζουν ακόμα μεγαλύτερη θρέψη και ενυδάτωση αν "κλειδώσουν" με τη χρήση βαζελίνης.

Last but not least

Mην κοιμηθείς με τις κάλτσες καθώς εμποδίζουν τη σωστή ροή του αίματος.

Δες και το παρακάτω βίντεο σαν ένα μικρό reference:

Loading...

Πηγή: shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ