Follow us

Focus on your neckline | 5 θεραπείες για το λαιμό και το ντεκολτέ

Ο λαιμός και το ντεκολτέ είναι μια ζώνη διαφορετική, εύθραυστη, διαρκώς εκτεθειμένη και τις περισσότερες φορές αρκετά παραμελημένη.

MissBloom TEAM
συμμετρ

Οι ειδικοί του διεθνούς κέντρου πλαστικής χειρουργικής και αισθητικής ιατρικής SYMMETRIA, μας υποδεικνύουν με ποιο τρόπο μπορεί να καταστεί εφικτό να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Σύμφωνα με τους ειδικούς του κέντρου, υπάρχουν 5 στοχευμένες θεραπείες αντιγήρανσης για το λαιμό και το ντεκολτέ, που απώτερο σκοπό έχουν να ‘’σβήσουν’’ τις ρυτίδες και τις δυσχρωμίες που στερούν τη νεανική όψη του δέρματος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως αν και ο λαιμός αποτελεί προέκταση του προσώπου η καθημερινή εφαρμογή της κρέμας για τις περισσότερες γυναίκες φτάνει ελάχιστα πιο κάτω από το πιγούνι. Κάπως έτσι λοιπόν αρχίζουν να σχηματίζονται οι πρώτες οριζόντιες γραμμές, νωρίτερα ίσως από κάθε άλλο σημείο του σώματος, καθώς το δέρμα στην συγκεκριμένη περιοχή είναι πιο λεπτό, η διαρκής κινητικότητα φθείρει την ελαστίνη και το κολλαγόνο- το δίκτυο στήριξης,- με αποτέλεσμα να εμφανίζονται βαθιές ρυτίδες και χαλάρωση. Επιπλέον, η έντονη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, συχνά χωρίς την απαραίτητη προστασία, αποτελεί ακόμη έναν ανασταλτικό παράγοντα. Τη λύση δίνει η αισθητική δερματολογία.

Όπως μας εξηγεί η Δρ. Χριστιάνα Ιωσηφίδη, κλινική δερματολόγος με εξειδίκευση στην αισθητική δερματολογία και επιστημονική συνεργάτης της SYMMETRIA "η άρτια επιστημονική μας γνώση για τη διαδικασία της γήρανσης στο κάθε άτομο, μας βοηθά να προτείνουμε εξειδικευμένες λύσεις για τη διατήρηση της νεανικότητας του. Με σύμμαχό μας την τεχνολογία, μπορούμε να σχεδιάζουμε ιατρικά θεραπευτικά πρωτόκολλα με συνδυασμό θεραπειών, που προσφέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αντιγήρανση του λαιμού και του ντεκολτέ χωρίς να υποβληθεί ο ενδιαφερόμενος σε χειρουργείο. Η εξέλιξη δε στο χώρο των δραστικών συστατικών και η ανάπτυξη προϊόντων περιποίησης βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα, συμπληρώνουν και επαυξάνουν τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων θεραπειών, επεμβατικών ή μη".

Focus on your neckline | 5 θεραπείες για το λαιμό και το ντεκολτέ

4+1 θεραπείες για να μη δείχνει ο λαιμός και το ντεκολτέ την… ηλικία σου

1.High Intensity Focused Ultrasound Lifting (HIFU) - σύσφιξη και ανόρθωση

Τι είναι: Καινοτόμα θεραπεία - εναλλακτική επιλογή στο χειρουργικό lifting-, μία μη επεμβατική, αναίμακτη, ανώδυνη μέθοδος που δεν προκαλεί φωτοευαισθησία και δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας.

Τι προσφέρει: Αναδιαμορφώνει πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ και χαρίζει απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, ξεκούραστη και νεανική όψη. Είναι κατάλληλη για κάθε σημείο όπου υπάρχει χαλάρωση, ρυτίδες και λεπτές γραμμές στο περίγραμμα, τα ζυγωματικά, το διπλοσάγονο, το λαιμό και το ντεκολτέ. Συστήνεται σε άτομα άνω των 30 ετών όταν αρχίζουν να εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες και τα σημάδια χαλάρωσης και κάτω των 65, όσο, δηλαδή, δέρμα διατηρεί σχετική ελαστικότητα.

Πώς λειτουργεί: Με τη βοήθεια των στοχευμένων υπερήχων και της θερμότητας που προκαλούν στο βάθος του δέρματος ενισχύεται το υπάρχον κολλαγόνο ενώ, παράλληλα, ενεργοποιούνται οι φυσικές διεργασίες τόνωσης των ινοβλαστών για παραγωγή νέου με αποτέλεσμα την άμεση σύσφιξη και ανόρθωση των σημείων στα οποία εφαρμόζεται.

2. Laser Dark Spot Removal -πολλαπλή δράση

Τι είναι: Υψηλής ισχύος λέιζερ για αναζωογόνηση, αφαίρεση δυσχρωμιών, χρωστικών τατουάζ και ορατή βελτίωση της επιδερμίδας.

Τι προσφέρει: Άμεση αναζωογόνηση, εξάλειψη των μελαγχρωματικών βλαβών- κηλίδες, μέλασμα, σπίλοι- συρρίκνωση των πόρων, λεύκανση, σύσφιξη και θεαματική βελτίωση της υφής της επιδερμίδας.

Πώς λειτουργεί: Χάρη στον εργονομικό σχεδιασμό του μηχανήματος με τρεις ακίδες για ακριβέστερους και πιο εύκολους χειρισμούς και την υψηλής ισχύος δέσμη λέιζερ που εκπέμπει δρα κατευθείαν στην περιοχή-στόχο του δέρματος.

3.Picolaser- ταχεία δράση, ακρίβεια και ασφάλεια

Τι είναι: Μία νέα γενιά λέιζερ αισθητικής ιατρικής που αφαιρεί μελαγχρώσεις του δέρματος και μελάνια τατουάζ γρήγορα, ανώδυνα και με ταχύτερο χρόνο επούλωσης.

Τι προσφέρει: Αφαιρεί εύκολα, γρήγορα και χωρίς έντονη ενόχληση σκούρες κηλίδες από τον ήλιο, ουλές ακμής, μελαγχρωματικές βλάβες εξαιτίας ορμονικών διακυμάνσεων όπως και τατουάζ οποιουδήποτε χρώματος.

Πώς λειτουργεί: Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά λέιζερ που βασίζονται στη θερμότητα το Picolaser έχει βραχύ εύρος παλμού που διασφαλίζει στοχευμένη δράση-κατά συνέπεια μικρότερη βλάβη στους περιβάλλοντες ιστούς άρα και μικρότερο χρόνο επούλωσης ανάμεσα στις συνεδρίες-, με μεγάλη ταχύτητα (σε τρισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου), σταθερότητα και απόλυτη ακρίβεια.

4.Μεσοθεραπεία - αυτόλογη ή ενέσιμη

Platelet-Rich Plasma - "φυσική" θεραπεία για ανανέωση και λάμψη

Τι είναι: Αυτόλογη μεσοθεραπεία με ενεργά συστατικά από τον ίδιο μας τον οργανισμό για βαθιά ενυδάτωση, πλούσια θρέψη και ενισχυμένη σύσφιξη.

Τι προσφέρει: Ενυδατώνει το δέρμα και μειώνει ρυτίδες και ουλές με ενεργά συστατικά του οργανισμού και γι’ αυτό το λόγο συστήνεται ιδιαίτερα σε όσους φοβούνται αντιδράσεις υπερευαισθησίας σε ξένα σώματα.

Πώς λειτουργεί: Ο γιατρός παίρνει μικρή ποσότητα αίματος από περιφερική φλέβα. Από αυτό αξιοποιείται μόνο το πλάσμα με τους αυξητικούς παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια τα οποία ενεργοποιούν την επιδιόρθωση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβες.

συμμε

Ενέσιμη μεσοθεραπεία – βιταμίνες και ενεργά συστατικά για πλούσια αντιγηραντική δράση

Τι είναι: Ενέσιμη μεσοθεραπεία με δραστικά συστατικά - υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και πεπτίδια- για άμεση ενίσχυση του δέρματος.

Τι προσφέρει: Βαθιά ενυδάτωση, θρέψη, μείωση των λεπτών ρυτίδων και πλούσια συσφιγκτική δράση.

Πώς λειτουργεί: Πρόκειται για μία τεχνική άμεσης εισαγωγής διαφόρων ουσιών στο μεσαίο στρώμα του δέρματος, το χόριο, το οποίο αποτελείται κυρίως από ίνες συνδετικού ιστού και είναι υπεύθυνο για τη θρέψη και τη στήριξη της επιδερμίδας. Ο γιατρός επιλέγει κάθε φορά τη σύνθεση των δραστικών ουσιών που θα χρησιμοποιήσει ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος.

5.Mesotherapy & Botox - ισχυρό δίδυμο αντιγηραντικής δράσης

Τι είναι: Θεραπεία που συνδυάζει την ενέσιμη μεσοθεραπεία και το Botox ταυτόχρονα σε λαιμό και ντεκολτέ και ολοκληρώνεται σε τρεις συνεδρίες σε χρονικό διάστημα ενός εξαμήνου, μία ανά δύο μήνες.

Τι προσφέρει: Ενυδάτωση σε βάθος, σύσφιξη, φωτεινότητα, υγιή, φρέσκια, ξεκούραστη όψη στο δέρμα.

Πώς λειτουργεί: Η μεσοθεραπεία βασίζεται στη στοχευμένη δράση των ενέσιμων ουσιών- βιταμινών, αμινοξέων, αντιοξειδωτικών ουσιών με ισχυρή αντιγηραντική δράση, υαλουρονικό οξύ- για βαθιά ενυδάτωση και θρέψη του δέρματος. Η βοτουλινική τοξίνη- botox- από την άλλη απενεργοποιεί τις επιφανειακές μυϊκές ίνες που είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία ρυτίδων και χαρίζει άμεσα λεία και σφριγηλή επιδερμίδα. Και οι δύο μαζί θεραπείες λειτουργούν συνδυαστικά για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της φθοράς που προκαλεί ο χρόνος.

Μετά τη θεραπεία…

Τρία προϊόντα για καθημερινή χρήση που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα να διατηρήσει και να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τα ευεργετικά αποτελέσματα.

συμμετρ

Dr.Age, 3D Contour Face Serum. Ορός με ενισχυμένη ενυδατική και συσφιγκτική δράση.

Dr.Age, Microlift Face Ampoules. Πρόγραμμα αναζωογόνησης και τόνωσης με 10 αμπούλες για ανόρθωση και σύσφιξη του δέρματος.

Dr.Age, Prime Age Line Smoother. Υπερ-συμπυκνωμένη κρέμα εικοσιτετράωρης δράσης για προστασία από την αφυδάτωση, λείανση των λεπτών γραμμών και βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος.

Ευχαριστούμε τους ειδικούς του κέντρου SYMMETRIA για τις πληροφορίες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ