Τα πιο μυρωδάτα και ενυδατικά λάδια σώματος για μετά το ξύρισμα

Trust the editor: Τα λάδια σώματος που θα σου χαρίσουν μεταξένια επιδερμίδα μετά το ξύρισμα (αλλά και πάντα).

ΓΡΑΦΕΙ: ΣΟΦΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

Μπορεί να έχεις συνδέσει τα λάδια σώματος κυρίως με το καλοκαίρι και είναι λογικό: Αφήνουν τέτοια λάμψη στο δέρμα που δεν θες με τίποτα να την κρύψεις κάτω από μακριά παντελόνια, μπλούζες και jackets. Όλες μας έχουμε στο μυαλό μας συνυφασμένα τα λάδια σώματος με καλοκαιρινό ντύσιμο και μίνι φούστες που αφήνουν ακάλυπτα τα λαμπερά, λεία πόδια μας.

Όμως, η αλήθεια είναι ότι τα λάδια μπορούν να σου φανούν χρήσιμα και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου, και πολύ περισσότερο τον χειμώνα που οι χαμηλές θερμοκρασίες προκαλούν έντονη ξηρότητα στην επιδερμίδα. Εκτός από την εντατική ενυδάτωση και βαθιά θρέψη που χαρίζουν ωστόσο, τα λάδια βοηθούν με κάποιον τρόπο την "επανόρθωση" του ερεθισμένου μετά το ξύρισμα δέρματος. Η απαλή τους σύνθεση, που δεν περιέχει δραστικά συστατικά, μπορεί να απαλύνει το δέρμα και σε καμία περίπτωση δεν αναζωπυρώνει τυχόν ερεθισμούς που μπορεί να προκαλέσει το ξυραφάκι. Στα συν ότι αφήνει αυτή τη μεταξένια αίσθηση που όλες θέλουμε στο δέρμα μας, ιδίως μετά το ξύρισμα.

Όσο για τη λιπαρότητα που πιθανόν σε προβληματίζει - και ίσως είναι και ένας λόγος που αποφεύγουμε τα λάδια σώματος τον χειμώνα, μέσα από παντελόνια, τζιν, καλσόν και μπλούζες - προτείνουμε να στραφείς στα ξηρά λάδια, που ενυδατώνουν χωρίς να αφήνουν αυτή την ανεπιθύμητη αίσθηση λιπαρότητας στο δέρμα.

Έβαψες τα νύχια σου και χάλασε το βερνίκι; Πώς να το διορθώσεις σε 5'

Τέλος, πολλά από αυτά είναι πολυχρηστικά, γεγονός που σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ενυδάτωση τόσο του σώματος όσο και του προσώπου και των μαλλιών. Αν ωστόσο έχεις λιπαρή επιδερμίδα, θα σου προτείναμε να αποφύγεις να τα εφαρμόσεις στο πρόσωπο καθώς είναι πιθανόν να φράξουν τους πόρους σου.

Beauty Editor's Tip: Προτίμησε να τα απλώνεις σε νωπό δέρμα, αμέσως μετά το ντουζ.

Smooth Shaving | Πώς θα αποκτήσεις απαλά πόδια μετά το ξύρισμα

Δες παρακάτω τα 9 αγαπημένα μας λάδια για μετά το ξύρισμα (αλλά και γενικά) που πραγματικά δεν μπορούμε να αποχωριστούμε όλο τον χρόνο - και είναι τέλεια για το καλοκαίρι που έρχεται.

9 πολυχρηστικά λάδια σώματος:

YOUTH LAB, Shimmering Dry Oil

Iριδίζον ξηρό λάδι που εξασφαλίζει πλούσια δράση σε πρόσωπο, σώμα και μαλλιά, δίχως να αφήνει λιπαρότητα. Περιέχει διακριτικούς διαθλαστικούς παράγοντες για λάμψηκαι ηλιοκαμένη όψη στη στιγμή. Ενυδατώνει, θρέφει και προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και την πρόωρη γήρανση, ενώ ενισχύει την ανθεκτικότητα της επιδερμίδας και καταπραΰνει τους ερεθισμούς.

Caudalie Divine Oil

Ξηρό λάδι που ενυδατώνει, θρέφει και ομορφαίνει την επιδερμίδα χάρη στον μοναδικό συνδυασμό από εξαιρετικά έλαια (σταφύλι, ιβίσκος, σησάμι, αργκάν) και τις πατενταρισμένες αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες της Caudalie. Τυλίγει την επιδερμίδα με ένα λεπτό άρωμα από ήλιο, άνθη και νότες του δάσους.

MESSINIAN SPA Nourishing Hydrating Beauty Oil 3 in 1 Ενυδατικό Λάδι Σώματος

Αναζωογονητικό, ενυδατικό έλαιο σώματος, προσώπου και μαλλιών που απορροφάται γρήγορα χωρίς να αφήνει αίσθηση λιπαρότητας.

Little Secrets The Sunlight Glow

Πολυτελές λάδι σώματος με ακαταμάχητο άρωμα από άνθος πορτοκαλιού, γαρδένια και βανίλια σε συνδυασμό με χρυσαφένιες ιριδίζουσες πέρλες

Nuxe Huile Prodigieuse Néroli Ξηρό Λάδι

Mε φόρμουλα που απορροφάται γρήγορα, είναι ιδανική για χρήση στα μαλλιά, το πρόσωπο και το σώμα. Η αέρινη υφή του δεν αφήνει βαριά υπολείμματα, ενώ το βιολογικό έλαιο δαμάσκηνου θρέφει σε βάθος. Ένα πλήθος αντιοξειδωτικών συστατικών προστατεύει από τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες.

Με νέο καταπραϋντικό και χαρακτηρισιτκό άρωμα ανθών πορτοκαλιάς, περγαμόντο και λεβάντα.

 

Laouta Sunrise Glow

Το sunrise glow είναι ένα ξηρό λάδι με πλούσια σύνθεση θρεπτικών ελαίων που ενυδατώνουν το δέρμα δίνοντας μία φυσική περλέ λάμψη.

Αφήνει μια λαμπερή υφή ενώ το άρωμα από αιθέρια έλαια περγαμόντου,άρωμα βανίλιας και τριαντάφυλλου είναι μοναδικό.​

Hei Poa Reine Des Marquises – Ylang Ylang

Ένα πολυχρηστικό έλαιο με Μονόι Ταϊτής Ylang-Ylang και γιασεμί που είναι ιδανικό για το δέρμα αλλά και τα μαλλιά. Προσφέρει ενυδάτωση και θρέψη στο δέρμα αφήνοντας ένα χαρακτηριστικό άρωμα ενώ προστατεύει τα μαλλιά από την ξηρότητα.

Nuxe Huile Prodigieuse Florale

Το best seller ξηρό λάδι με άκρως ανοιξιάτικο άρωμα. Ενυδατώνει, θρέφει και προστατεύει πρόσωπο σώμα και μαλλιά αφού είναι πλούσιο σε φυτικά έλαια και βιταμίνη Ε.
Επίσης, έχει αποδεδειγμένη αντιοξειδωτική δράση και δράση στη μείωση των ραγάδων.
 
Το λουλουδένιο, φρέσκο και ντελικάτο του άρωμα χαρακτηρίζεται από πικάντικο Grapefruit, Αρωματική Μανόλια, Αισθησιακό Musk. Χάρη στα 7 πολύτιμα φυτικά ελαία που περιέχει προσφέρει ενυδάτωση, αντιγήρανση, απαλότητα, επιδιόρθωση και θρέψη.

Ενυδατικό Serum Oil Σώματος Φρούτα του Πάθους, KORRES

Ενυδατικό serum-oil σώματος, ενισχυμένο από 5 θρεπτικά έλαια, ενυδατώνει βαθιά και προσφέρει λάμψη στην επιδερμίδα.