Follow us

Εσύ γνωρίζεις τις διαφορές μεταξύ loose και pressed πούδρας;

Οι καλύτερες προτάσεις της αγοράς σε πούδρες προσώπου και πώς να επιλέξεις την ιδανική ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας σου.

powders iStock

Οι πούδρες προσώπου είναι από τα πιο χρήσιμα προϊόντα μακιγιάζ, αφού όχι μόνο σταθεροποιούν το makeup, κάνοντάς το να διαρκεί περισσότερο, αλλά και σε βοηθούν να αποκτήσεις ένα ματ αποτέλεσμα στο πρόσωπο, που ιδίως για τις λιπαρές επιδερμίδες είναι πολύ σωτήριο. Επιπλέον, καμουφλάρουν τυχόν ατέλειες και χαρίζουν ομοιόμορφη όψη. Υπάρχει αλήθεια κάτι που ΔΕΝ μπορεί να κάνει μια πούδρα;

Παρ' όλα αυτά, με την πληθώρα προϊόντων και διαφορετικών ειδών που κυκλοφορούν εκεί έξω, είναι πολύ εύκολο να μπερδευτείς και να μην ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Είμαστε σίγουρες ότι έχεις δει παντού τους όρους pressed και loose powders, όμως γνωρίζεις τι είναι, και κυρίως, ποιες οι διαφορές τους; Ξέρεις πώς ακριβώς να τις χρησιμοποιήσεις αλλά και σε τι χρησιμεύει η καθεμία; Παρακάτω θα βρεις όλες τις απαντήσεις σχετικά.

Pressed vs Compact Powder

Η κύρια διαφορά τους συνίσταται στη μορφή αλλά και στη συσκευασία τους: Η loose πούδρα είναι σε ελεύθερη μορφή, εννοώντας ότι έχει τη μορφή σκόνης - στην πιάτσα, θα ακούσεις να την ονομάζουν ακόμα και "αλεύρι". Αντίθετα, η pressed πούδρα είναι συμπιεσμένη σε μια μικρή κασετίνα (compact), εξ ου και ονομάζεται επίσης compact.

Πιο αναλυτικά, για την pressed πούδρα...

Είναι ιδανική για low-maintenance looks που δεν χρειάζονται συνέχεια touch-ups. Χαρίζουν ένα απαλό, φυσικό φινίρισμα στο look σου ενώ το γεγονός ότι θα τη βρεις σε ένα μεγάλο εύρος αποχρώσεων σού δίνει τη δυνατότητα να προσθέσεις μια ήπια κάλυψη αλλά και να χαρίσεις μια ομοιόμορφη όψη στο δέρμα σου. Μια compact πούδρα είναι κατάλληλη για σένα που θες να την έχεις πάντα μαζί σου και να τη χρησιμοποιείς ακόμα και on-the go αλλά και για σένα που θες εφαρμογή ακριβείας.

Πιο αναλυτικά, για τη loose πούδρα...

Είναι σε μορφή... αλευριού, όμως μια τέτοια πούδρα σετάρει πιο αποτελεσματικά το foundation, το concealer και τα κρεμώδη προϊόντα χαρίζοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ. Έχει την ικανότητα να απορροφά τη λιπαρότητα όταν αυτή κάνει την εμφάνισή της στο δέρμα σου, φροντίζοντας για ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Είναι ιδανικές εάν θες να πετύχεις ένα ομοιόμορφο, φωτεινό φινίρισμα ενώ λειτουργούν τέλεια ως setting πούδρες - ολοκληρώνουν, σετάρουν δηλαδή το μακιγιάζ στο τέλος χάρη στην μεταξένια τους υφή. Δεν χαρίζουν ιδιαίτερη κάλυψη όπως οι compact, κυρίως επειδή κυκλοφορούν σε διάφανο χρώμα.

Εσύ γνωρίζεις τις διαφορές μεταξύ loose και pressed πούδρας;

Ποια να επιλέξω ανάλογα με τον τύπο δέρματός μου;

Οι loose πούδρες είναι προτιμότερες για λιπαρές ή μικτές επιδερμίδες, που τείνουν να εμφανίζουν γυαλάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μια τέτοια πούδρα θα απορροφήσει την έξτρα λιπαρότητα και θα χαρίσει ένα ματ αποτέλεσμα χωρίς να επηρεάσει το χρώμα και την κάλυψη του foundation. Υπάρχουν επίσης και πούδρες με διακριτική λάμψη, τέλειες επιλογές για ένα glowy μακιγιάζ.

Extra tip: Φρόντισε να κάνεις πολύ καλό ντεμακιγιάζ στο τέλος της ημέρας καθώς η σύστασή της τείνει να φράσσει τους πόρους, με κίνδυνο να εμφανίσεις σπυράκια, ιδίως αν το δέρμα σου έχει τάση για ακμή.

6 makeup hacks που θα κάνουν τεράστια διαφορά στο μακιγιάζ σου

Οι compact πούδρες από την άλλη είναι πιο κατάλληλες για κανονικές προς ξηρές επιδερμίδες, αφού ευνοούν την πιο στοχευμένη εφαρμογή τους σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου. Είναι επίσης πιο εύκολο να τις έχεις παντού μαζί σου, αφού δεν λερώνουν και είναι όσο πρακτικές πρέπει για να κάνεις touch-ups ακόμα και εν κινήσει.

Μαρία Παπαγεωργίου | Το πιο "δροσερό" κορίτσι του Instagram προτείνει 5 glam makeup looks για την έξοδο του Σαββάτου

Δες τις αγαπημένες μας pressed & loose powders:

Laura Mercier, Translucent Loose Setting Powder

Laura Mercier, Translucent Loose Setting Powder

Διάφανη πούδρα της Laura Mercier που λειαίνει ατέλειες και λεπτές γραμμές και ολοκληρώνει ιδανικά το μακιγιάζ σταθεροποιώντας το για 16 ώρες. Χαρίζει βελούδινη όψη και υπέροχη αίσθηση στην επιδερμίδα ενώ είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος.

Skin Lovin' Sensitive, Essence

Skin Lovin' Sensitive, Essence

Μεταλλική πούδρα που φιξάρει τέλεια το μακιγιάζ και δίνει στο δέρμα μια αίσθηση βελούδου.

Extra Dimension Skin Finish | MAC Cosmetics Wild Cherry - Petallic Metallic

Extra Dimension Skin Finish | MAC Cosmetics Wild Cherry - Petallic Metallic

Κρεμώδης πούδρα λάμψης για φωτεινό, αψεγάδιαστο, μεταλλικό αποτέλεσμα σε έντονα λαμπερή, ροδακινί-ροζ, limited-edition απόχρωση.

Can't Stop Won't Stop Mattifying Powder, NYX Profesional Makeup

Can't Stop Won't Stop Mattifying Powder, NYX Profesional Makeup

Διάφανη πούδρα για τέλεια ματ εμφάνιση στο δέρμα χωρίς να το ξηραίνει.

A Holiday Fable Hydra Infusion Matte Power, KIKO MILANO

A Holiday Fable Hydra Infusion Matte Power, KIKO MILANO

Κρεμώδης πούδρα προσώπου με τέλειο φυσικό αποτέλεσμα που καλύπτει τις ατέλειες και χαρίζει μια υπέροχη ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα του προσώπου.

Pastell Compact, Max Factor

Pastell Compact, Max Factor

Εξομαλύνει τέλεια τον τόνο του δέρματος, καλύπτει τις μικρές ατέλειες και εξασφαλίζει άψογη εμφάνιση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πούδρα και ως βάση.

Step-by-step contouring kit, Smashbox

Step-by-step contouring kit, Smashbox

Εύχρηστο contouring kit για να μάθεις πώς να σμιλεύεις, να σχηματίζεις και να τονίζεις τα χαρακτηριστικά σου. Κάθε παλέτα περιέχει τρεις αποχρώσεις για contouring, bronzing και highlighting.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ