Follow us

Γιατί πρέπει να σκεφτείς την αποτρίχωση με laser πριν από το καλοκαίρι

H δερματολόγος εξηγεί.

φφνφ

Ας δούμε την πραγματικότητα. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καλύπτουμε το σώμα μας με μακριά παντελόνια και χοντρά πουλόβερ, οπότε δεν έχουμε την ίδια ανάγκη να προχωρήσουμε σε αφαίρεση των τριχών και αποτρίχωση με διάφορες μεθόδους.

Όμως, με τον ερχομό της άνοιξης, καταφεύγουμε μανιωδώς στην αποτρίχωση με ξύρισμα και άλλους τρόπους για να ετοιμαστούμε να φορέσουμε πιο ελαφριά φορέματα και σορτσάκια. Και καθώς η εποχή των μαγιό πλησιάζει γρήγορα, είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε τη διαδικασία αποτρίχωσης για μερικές ακόμη περιοχές του σώματος.

Το ξύρισμα και η αποτρίχωση με κερί μπορεί να είναι εξαιρετικές επιλογές για κάποιους, όμως άλλοι τα βρίσκουν χρονοβόρα ή ακόμη και επώδυνα. Για εκείνους που δε θέλουν να ξοδεύουν χρόνο ίσως και σε καθημερινή βάση για αποτρίχωση, τότε η ιδανική λύση είναι η αποτρίχωση με laser. Και η ιδανική περίοδος για αυτό, είναι πριν αρχίσει το καλοκαίρι, έτσι ώστε να έχουμε δει τα πρώτα αποτελέσματα προτού βγούμε στην παραλία.

Απευθυνθήκαμε στην Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγο- Αφροδισιολόγο και επιστημονική Διευθύντρια της Κλινικής Δερματολογίας και Αισθητικής Ιατρικής Cosmetic Derma Medicine για να μας δώσει απαντήσεις σχετικά με την αποτρίχωση με laser.

Αποτρίχωση με laser ή με άλλες μεθόδους;

Οι κλασικές μέθοδοι αντιμετώπισης της επίμονης τριχοφυΐας με ξυράφι ή κερί είναι προσωρινές. Οι τρίχες θα ξαναφυτρώσουν, ενώ μερικές φορές θα αισθάνεστε ερεθισμό και φαγούρα όταν μεγαλώνουν. Μπορεί επίσης να υποφέρετε από επώδυνες τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα και να εμφανίσετε θυλακίτιδα. Επίσης, στην περίπτωση αυτών των μεθόδων αποτρίχωσης, η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά για το υπόλοιπο της ζωής σας, για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Γι' αυτό, εάν επιθυμείτε να απαλλαγείτε μόνιμα από τις τρίχες, η αποτρίχωση με laser αποτελεί την ιδανική λύση.

Ποιοι είναι κατάλληλοι τύποι δέρματος για αποτρίχωση με laser;

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για την αποτρίχωση με laser είναι άτομα με πιο σκούρες τρίχες και πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα, επειδή το laser έχει σχεδιαστεί για να στοχεύει τη μελανίνη των τριχών.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, οι σκούρες τρίχες έχουν περισσότερη μελανίνη από τις ανοιχτόχρωμες, οπότε το laser μπορεί να τις στοχεύσει πολύ πιο εύκολα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν οι σκούρες τρίχες έρχονται σε αντίθεση με το ανοιχτόχρωμο δέρμα.

Ωστόσο, με το laser alexandrite και το ND-YAG μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά σχεδόν όλους τους τύπους δέρματος και τριχοφυΐας.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με laser;

1. Σύντομες σε διάρκεια συνεδρίες

Η αποτρίχωση με laser είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να απαλλαγείτε οριστικά από τις ανεπιθύμητες τρίχες.

Απαιτούνται περισσότερες από μια συνεδρίες, αλλά οι περισσότερες διαρκούν μόνο λίγα λεπτά. Όσο μικρότερη είναι η περιοχή θεραπείας, τόσο λιγότερο χρόνο θα χρειαστείτε.

2. Είναι λιγότερο επώδυνο από άλλες μεθόδους αποτρίχωσης

Η αποτρίχωση με laser είναι πολύ λιγότερο επώδυνη από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι. Πολλοί άνθρωποι το εξισώνουν με την αίσθηση ενός ελαφριού τσιμπήματος ή ενός χτυπήματος με ένα λαστιχάκι στο δέρμα.

Ανάλογα με την αντοχή σας στον πόνο, μπορεί να σας φανεί ελαφρώς άβολο, αλλά οι συνεδρίες είναι τόσο σύντομες που οι περισσότεροι ασθενείς χαρακτηρίζουν την αποτρίχωση με laser ως μία πολύ καλά ανεκτή διαδικασία.

3. Είναι απόλυτα ασφαλής και ακριβής διαδικασία

Η τεχνολογία laser είναι απίστευτα ακριβής, καθιστώντας την αποτρίχωση με laser ιδανική για άτομα που θέλουν να στοχεύσουν και να αφαιρέσουν τρίχες ακόμη και από μία πολύ μικρή περιοχή, όπως είναι το μουστάκι, τα φρύδια, το άνω χείλος, η μύτη και η γραμμή του μπικίνι.

4. Μπορεί να αφαιρέσει τρίχες από οποιοδήποτε μέρος του σώματος

Με εξαίρεση τις βλεφαρίδες, η αποτρίχωση με laser μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

Είναι ιδανικό για την περιοχή της πλάτης και του μπικίνι, που μπορεί να είναι δύσκολο να προσεγγιστεί με ξυράφια και μπορεί να είναι επίσης εξαιρετικά επώδυνη με άλλες μεθόδους αποτρίχωσης, όπως το κερί.

5. Αποτρέπει την ανάπτυξη τριχών

Το ξύρισμα, η αποτρίχωση με κερί και άλλες μέθοδοι αποτρίχωσης μπορεί να προκαλέσουν περισσότερη τριχοφυΐα. Εάν είστε επιρρεπείς σε τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα, η αποτρίχωση με laser είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Αφαιρώντας την τρίχα από τη ρίζα, δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχείτε για εκείνες τις ενοχλητικές τρίχες που ξαναβγαίνουν ή γυρίζουν προς τα μέσα στο σώμα, προκαλώντας ενοχλητικά σπυράκια και θυλακίτιδα.

6. Είναι μια μακροπρόθεσμη λύση

Η αποτρίχωση με laser είναι η ιδανική λύση για όσους επιθυμούν μόνιμα αποτελέσματα με διάρκεια. Μετά το πέρας των απαιτούμενων συνεδριών, ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να χρειαστείτε μια συντήρηση του αποτελέσματος λίγους μήνες ή χρόνια αργότερα, ωστόσο παραμένει η καλύτερη μακροπρόθεσμη διαθέσιμη λύση. Η μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας γίνεται ήδη ορατή από τις πρώτες συνεδρίες.

Μάλιστα, αποτελεί και μία οικονομική λύση μακροπρόθεσμα. Κατά τη διάρκεια σας ζωής σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες ευρώ, καθώς δεν θα χρειαστείτε σε μηνιαία βάση κεριά ή ξυράφια.

Πότε πρέπει να ξεκινήσω την αποτρίχωση με laser;

Πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στο καλοκαίρι, οπότε η ώρα να ξεκινήσετε τη θεραπεία αποτρίχωσης με laser είναι τώρα.

Η αποτρίχωση με laser απαιτεί πολλαπλές θεραπείες ανάλογα με τον τύπο δέρματος και το χρώμα των τριχών. Ξεκινώντας σήμερα σημαίνει ότι θα μπορούσατε να δείτε μείωση των ανεπιθύμητων τριχών πριν την κορύφωση της καλοκαιρινής σεζόν.

Απαλλαχθείτε από τις τρίχες

Εάν έχετε βαρεθεί με το τσιμπιδάκι, να ξοδεύετε χρήματα σε ακριβά ξυραφάκια και να κάνετε ραντεβού για αποτρίχωση, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε τη θεραπεία με laser. Παρενέργειες από την αποτρίχωση με laser παρατηρούνται σπάνια, και ακόμη κι αν εμφανιστούν, αντιμετωπίζονται εύκολα και γρήγορα. Όταν το μέγεθος της περιοχής είναι μικρό, οι συνεδρίες θεραπείας διαρκούν μόνο λίγα λεπτά.

Η αποτρίχωση με laser είναι ασφαλής, αποτελεσματική και έχει εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Υγείας (FDA).

Η αποτρίχωση με laser είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να επιτύχετε μόνιμη αφαίρεση των τριχών.

Ποιο είναι το κόστος της αποτρίχωσης με laser

Το κόστος διαφέρει ανάλογα με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται, το μέγεθος της περιοχής, τον αριθμό συνεδριών που απαιτείται (συνήθως 6 – 8 επισκέψεις), το φύλο και άλλους παράγοντες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ