Tα 7 καλύτερα ενυδατικά καθαριστικά προσώπου για ξηρές επιδερμίδες

Βοήθησε την ξηρή επιδερμίδα σου να αναζωογονηθεί με αυτά τα ήπια και σούπερ ενυδατικά face cleansers.

ΓΡΑΦΕΙ: ΣΟΦΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

Το έντονο κρύο της προηγούμενης περιόδου δίνει σιγά σιγά τη σκυτάλη στις υψηλές θερμοκρασίες που τείνουν να επικρατούν σταδιακά. Πράγμα που σημαίνει ότι το δέρμα μας έχει ανάγκη από σωστή θρέψη και ενυδάτωση, πόσο μάλλον αν ανήκεις στις κοπέλες με ξηρό τύπο επιδερμίδας.

Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, τα καθαριστικά προσώπου παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ενυδάτωσή του και στην πρόληψη ή καταπολέμηση της ξηρότητας που άφησε πίσω του ο χειμώνας.

Η σημασία του σωστού καθαρισμού για το δέρμα μας

Σε γενικές γραμμές, κι όπως ήδη γνωρίζεις, ο καθαρισμός του προσώπου είναι το Α και το Ω για μια καθαρή, λαμπερή επιδερμίδα. Όπως ακριβώς και το λούσιμο των μαλλιών, έτσι και το face cleansing είναι απολύτως απαραίτητο και δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι έχεις υγιές δέρμα αν δεν το κάνεις σωστά.

Cleansing Balm | Γιατί το αγαπούν τόσο οι κοπέλες με αλαβάστρινη επιδερμίδα;

Και αν θέλουμε να μιλήσουμε για σωστό καθαρισμό, πρέπει να αναφερθούμε στο πιο σημαντικό απ 'όλα, που είναι το καθαριστικό προϊόν που χρησιμοποιείς. Η αλήθεια είναι ότι πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δέρμα μας ξεκινούν και τελειώνουν στο cleansing προϊόν που επιλέγεις για το δέρμα σου. Κι αυτό γιατί πολλά από όσα βρίσκουμε στα φαρμακεία ή online μπορεί να απευθύνονται σε συγκεκριμένους τύπους δέρματος (άρα να μην ταιριάζουν με τον δικό μας) ή να είναι φτιαγμένα για κάποιες ανάγκες που δεν αντιστοιχούν στις δικές μας. Σε κάθε περίπτωση, πολλά από αυτά είναι ιδιαίτερα "σκληρά" για το μικροβίωμά μας, αφού αφαιρούν όλα τα χρήσιμα έλαια που έχει ανάγκη το δέρμα μας για να λειτουργήσει, αφήνοντάς το ξηρό σαν χαρτί.

Κάτι που έχει ιδιαίτερη αξία για σένα αν έχεις και ξηρό δέρμα και θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να προτιμήσεις cleansing products με ενυδατικούς παράγονες.

Extra tip: Πρόσεξε ιδιαίτερα τη θερμοκρασία του νερού όταν πλένεις το πρόσωπό σου. Ξεκίνα με κρύο νερό και συνέχισε με χλιαρό στο ξέβγαλμα, πάντως σε καμία περίπτωση μην προτιμήσεις ζεστό ή καυτό νερό καθώς σχεδόν σίγουρα θα χειροτερέψει τα όποια συμπτώματα ή κατάσταση ξηρότητας.

How-to | Πώς να αφαιρέσεις αποτελεσματικά το βαρύ μακιγιάζ από το πρόσωπό σου

Δες παρακάτω τις αγαπημένες μου επιλογές σε καθαριστικά προσώπου για ξηρό δέρμα:

Βρώμη, Καταπραϋντικό Τζελ Καθαρισμού με βαλσαμόχορτο & επιλόβιο, Fresh Line

Ήπιο & απαλό καθαριστικό που διατηρεί τη φυσική υγρασία του δέρματος και αποτρέπει την ξηρότητα. Απομακρύνει τους ρύπους και το μακιγιάζ χωρίς να απογυμνώνει το δέρμα από την απαραίτητη για αυτό υγρασία ενώ είναι ειδικά σχεδιασμένο για ξηρό & ευαίσθητο δέρμα.

Gel καθαρισμού Cleanance, Avene

Καθαρίζει απαλά το δέρμα χάρη στην ήπια καθαριστική του βάση χωρίς σαπούνι αφήνοντάς το καθαρό και δροσερό,
ενώ το ιαματικό Νερό της Avène, καταπραϋντικό και αντι-ερεθιστικό, χαρίζει στο δέρμα άμεσο αίσθημα καταπράϋνσης.

Apivita Cleansing κρεμώδης αφρός καθαρισμού προσώπου με ελιά και λεβάντα

Ήπιο, αφρώδες καθαριστικό για πρόσωπο και μάτια με ελιά, που ενυδατώνει και θρέφει την επιδερμίδα, και λεβάντα που την καταπραΰνει.

Toleriane Caring Wash, La Roche Posay

Με μινιμαλιστική σύνθεση, με μόνο 1 επιφανειοδραστική ουσία και μέγιστη ασφάλεια, χωρίς σαπούνι, χωρίς συντηρητικά και χωρίς άρωμα είναι κατάλληλη για ευαίσθητες / ξηρές επιδερμίδες.

Beste No. 9 Jelly Cleanser, Drunk Elephant

Πρωτοποριακό προϊόν καθαρισμού σε μορφή gel που αφαιρεί όλα τα ίχνη του μακιγιάζ, την περίσσεια λιπαρότητας, τους ρύπους και κάθε είδους υπολείμματα που έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χάρη στον μοναδικό συνδυασμό ήπιων επιφανειοδραστικών ουσιών και μαλακτικών παραγόντων που διαλύουν το μακιγιάζ, αυτή η απαλή σύνθεση ξεπλένεται χωρίς να μένουν ίχνη υπολειμμάτων, αφήνοντας την επιδερμίδα καθαρή και μεταξένια.

KORRES Greek Yoghurt Foaming Cream Cleanser Αφρώδης Κρέμα Καθαρισμού με Προβιοτικά

Πλούσια αφρώδης κρέμα καθαρισμού με Ελληνικό Γιαούρτι, ένα συστατικό γνωστό από την ελληνική παράδοση για την ενυδατική του δράση. Αφαιρεί αποτελεσματικά ρύπους, μακιγιάζ και μάσκαρα χωρίς να ερεθίζει. Χωρίς σαπούνι.

Bepanthol Derma Καθημερινό Gel Καθαρισμού για Ξηρό Δέρμα

Το Bepanthol Derma Καθημερινό Gel Καθαρισμού για Ξηρό Δέρμα είναι ένα ήπιο καθαριστικό που έχει αναπτυχθεί ειδικά για ξηρό δέρμα.

Έχει σχεδιαστεί με ένα μείγμα ήπιων καθαριστικών παραγόντων που καθαρίζουν αποτελεσματικά το πρόσωπο, διατηρώντας παράλληλα τα φυσικά επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας και αφήνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας στο δέρμα, χωρίς τη δυσάρεστη αίσθηση τραβήγματος.

Eνυδατική κρέμα-αφρός καθαρισμού προσώπου, CeraVe

Κατάλληλο για κανονικές προς ξηρές επιδερμίδες, διαθέτει μια πλούσια, κρεμώδη υφή που μεταμορφώνεται σε αφράτο αφρό. Τα 3 απαραίτητα Ceramides ενισχύουν το φράγμα της επιφάνειας αναπληρώνοντας την απαραίτητη υγρασία στις διψασμένες περιοχές της επιδερμίδας. Τα αμινοξέα διατηρούν την επιδερμίδα προστατεύοντάς την από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, ενώ το υαλουρονικό οξύ τονώνει την υγρασία και τη λάμψη και χαρίζει ελαστικό και λείο δέρμα.