Follow us

Cleansing Balm | Γιατί το αγαπούν τόσο οι κοπέλες με αλαβάστρινη επιδερμίδα;

Αν είσαι fan του σωστού καθαρισμού ή του double cleansing, τότε πρέπει να τα εντάξεις στη ρουτίνα σου.

Keep your skin clean

Tο cleansing balm είναι ένα σχετικά νέο (και πολύ πρωτοποριακό) προϊόν ντεμακιγιάζ που έχει ξετρελάνει τις beauty addicts ανά τον κόσμο. Όχι μόνο καθαρίζει σε βάθος το μακιγιάζ (τους ρύπους, τα βακτήρια, κλπ) αλλά και χαρίζει ταυτόχρονα επαρκή ενυδάτωση στο δέρμα. Τι ακριβώς είναι όμως ένα cleansing balm;

Πρόκειται για προϊόντα σε μορφή συμπαγούς κρέμας (balm) κλεισμένα σε βαζάκια, που χάρη στα έλαια που περιέχονται σε αυτά, έχουν τη δυνατότητα να "λιώσουν" τις χρωστικές από το μακιγιάζ και να απομακρύνουν ρύπους και βακτήρια από το δέρμα χωρίς να το ερεθίζουν. Ακριβώς λόγω της σύστασής τους με έλαια, απομακρύνουν το ίδιο αποτελεσματικά και το αδιάβροχο μακιγιάζ ή το επίμονο eye liner / μάσκαρα που ταλαιπωρεί συχνά πολλές γυναίκες. Ταυτόχρονα, ενυδατώνουν πλήρως και αφήνουν μια λεία αίσθηση στο δέρμα ενώ η ευχάριστη υφή τους θα σε κάνει να θες να το απλώνεις συνέχεια στο πρόσωπό σου.

Οι λόγοι που το μακιγιάζ σού δημιουργεί ρυτίδες και γραμμές γύρω από το στόμα

Πώς χρησιμοποιούνται

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ζεστάνεις μια μικρή ποσότητα στα χέρια σου τρίβοντας το προϊόν, και να κάνεις ελαφρύ μασάζ με αυτό στο πρόσωπό σου. Θα διαπιστώσεις ότι το balm λιώνει όταν θερμαίνεται στα χέρια σου, αλλά κι όταν έρθει σε επαφή με το πρόσωπο. Κάνε απαλές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί από αυτό αλλά και μέχρι να δεις ότι το μακιγιάζ "διαλύεται" εντελώς.

Παρ' όλα αυτά, το "tricky" σημείο και αυτό που θα καθορίσει την αποτελεσματικότητά του είναι ο τρόπος που θα το αφαιρέσεις από το δέρμα σου. Μπορεί να γίνει με τις εξής εναλλακτικές: Είτε να πλύνεις το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό είτε να αφαιρέσεις το balm με ένα καθαρό πετσετάκι. Η δεύτερη λύση προτείνεται ιδιαίτερα αν έχεις λιπαρό δέρμα, καθώς το balm ενδέχεται να εισχωρήσει στους πόρους και να τους φράξει - πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε breakouts ακμής. Φυσικά, το ιδανικό είναι να καθαρίσεις το δέρμα με το πετσετάκι και στη συνέχεια να το πλύνεις με ένα gel ή ένα νερό micellar - κι αυτή είναι η διαδικασία που συνιστά τον διπλό καθαρισμό (double cleansing).

Last but not least: Ενδείκνυνται για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και των πιο ευαίσθητων.

Αγαπημένα cleansing balms που περιποιούνται ταυτόχρονα την επιδερμίδα είναι τα εξής:

Cleansing Balm | Γιατί το αγαπούν τόσο οι κοπέλες με αλαβάστρινη επιδερμίδα;
Extra Cleansing Balm, Bobbi Brown
balms
Balm to Milk, Έλαιο που μετατρέπεται σε πλούσια κρέμα, Laouta
balms
Fresh Start Cleansing Balm, Goodin, (Hondos Center)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ