Follow us

Bride's Scent | Τα 7 πιο δημοφιλή αρώματα που επιλέγουν οι νύφες διαχρονικά

Τα γυναικεία αρώματα που "μυρίζουν" καλοκαίρι και είναι ιδανικά για την ημέρα του γάμου σου.

perfume iStock

Αν ετοιμάζεσαι να ανέβεις σύντομα τα σκαλιά της εκκλησίας φανταζόμαστε ότι οι προετοιμασίες έχουν χτυπήσει κόκκινο: να βρεις το τέλειο νυφικό και παπούτσια, να καταλήξεις στο χτένισμα και στο μακιγιάζ που να κολακεύει όσο το δυνατόν καλύτερα το πρόσωπό σου, να κανονίσεις το after party, τα λουλούδια, τα πάντα. Μια πρόκληση ωστόσο που ίσως δεν είχε περάσει από το μυαλό σου είναι η επιλογή του σωστού αρώματος.

Τα πιο δημοφιλή γυναικεία αρώματα σύμφωνα με το TikTok

Και είναι πρόκληση, ίσως κι ένα μικρό ρίσκο αν θες, για τον εξής λόγο: συμβαίνει σχεδόν πάντα να σου αρέσει πολύ μια μυρωδιά είτε στιγμιαία πάνω σου είτε σε κάποια φίλη σου, δεν γνωρίζεις όμως αν είναι ταιριαστή με το δέρμα σου και αν οι νότες βάσης, που είναι κι αυτές που θα παραμείνουν στην επιδερμίδα σου, θα έχουν διάρκεια πάνω σου. Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν να μιλάμε για πρόκληση όταν το άρωμα αυτό θες να το φορέσεις την ημέρα του γάμου σου.

Κι αυτό γιατί, όπως ξέρουμε, το άρωμα έχει μια πολύ δυνατή σύνδεση με την μνήμη, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι συνδέουν μυρωδιές με αναμνήσεις και συναισθήματα. Γι' αυτό και πολλές νύφες, ακόμα και ορκισμένες σε μια συγκεκριμένη μυρωδιά, επιλέγουν να αλλάξουν το άρωμά τους τη μεγάλη αυτή ημέρα.

5 πολυτελή αρώματα που θα κάνουν τους πάντες να αναρωτιούνται τι φοράς

Δεν κινούνται όμως σε γνώριμες και αγαπημένες ευωδιές. Απεναντίας, διαλέγουν ένα άρωμα με γνώμονα να ταιριάξει στο όλο vibe και στιλ του γάμου τους. Με αυτόν τον τρόπο, καταφέρνουν να συνδέσουν το εκάστοτε άρωμα με τη μεγάλη μέρα και να επαναφέρουν αναμνήσεις του γάμου τους κάθε φορά που το μυρίζουν, ακόμα και χρόνια μετά.

Φυσικά, πολύ σημαντική προϋπόθεση εξακολουθεί να είναι ότι πρέπει να ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία αλλά και στην επιδερμίδα της κάθε γυναίκας, και φυσικά, να την ευχαριστεί η μυρωδιά του.

Tip: Προτείνουμε να δοκιμάσεις 2-3 αρώματα αρκετό καιρό πριν την ημερομηνία του γάμου σου, ώστε να υπάρξει χρόνος να τσεκάρεις την αντοχή τους αλλά και το αν, εν τέλει, σου αρέσουν.

Σε πολύ γενικές γραμμές ωστόσο, έχει παρατηρηθεί ότι τα παρακάτω γυναικεία αρώματα είναι αυτά που επιλέγει μια μεγάλη μερίδα γυναικών που πρόκειται να ντυθούν νύφες:

Sundazed Eau De Parfum, Byredo

Sundazed Eau De Parfum, Byredo

Λαμπερές νότες κορυφής από μανταρίνι και λεμόνι Καλιφόρνιας και μια έντονη καρδιά από νερολί και αραβικό γιασεμί περικλείονται σε ένα μίνιμαλ μπουκάλι με ένα πλήρως καλοκαιρινό άρωμα.

Chloé Eau de Parfum, Chloé

Chloé Eau de Parfum, Chloé

Φρέσκο λουλουδάτο άρωμα με νότες παιώνιας, πέταλα τριαντάφυλλου, μανόλια, κέδρο και άμπαρο.

Narciso Eau de Parfum Poudre, Narciso Rodriguez

Narciso Eau de Parfum Poudre, Narciso Rodriguez

Ένα κράμα βελούδινου jamine, αισθησιακού ξύλου και πούδρας musc συμπυκνώνονται σε ένα μπουκάλι σε μια μοναδική απόχρωση του ροζ που υπαινίσσεται τον αισθησιασμό του δέρματος.

Light Blue Eau de Toilette, Dolce & Gabbana

Light Blue Eau de Toilette, Dolce & Gabbana

Μια σύνθεση από αναζωογονητικά εσπεριδοειδή Σικελίας και Λευκό Τριαντάφυλλο σε μια ευωδιά που παραπέμπει σε λαμπερές καλοκαιρινές ημέρες.

Libre Eau De Parfum, YSL

Libre Eau De Parfum, YSL

Το πρώτο λουλουδάτο άρωμα με λεβάντα. Η αντίθεση μεταξύ του φλογερού αισθησιασμού του Μαροκινού άνθους πορτοκαλιάς και της ευθύτητας της Γαλλικής λεβάντας, σε έναν απρόσμενα θηλυκό συνδυασμό. 

Peony & Blush Suede Cologne, Jo Malone

Peony & Blush Suede Cologne, Jo Malone

Παιώνιες, άρωμα από γιασεμί, τριαντάφυλλο και γαρύφαλλο, αναμεμειγμένο με τον αισθησιασμό από μαλακό ροζ σουέντ.

Bronze Goddess Eau de Parfum. Estée Lauder

Bronze Goddess Eau de Parfum. Estée Lauder

Ένα αισθησιακό, ηλιόλουστο μείγμα από περγαμόντο, κεχριμπάρι, tiare flower και βανίλια σε συνδυασμό με κρεμώδη καρύδα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ