Follow us

Τα καλύτερα έλαια προσώπου για λιπαρές επιδερμίδες

Μπορείς να βάλεις έλαιο προσώπου ακόμα κι αν είσαι λιπαρή - πρέπει όμως να είναι το σωστό.

skin iStock

To ότι τα έλαια προσώπου είναι μερικά από τα must-haves μιας skincare ρουτίνας είναι γεγονός. Τα τελευταία χρόνια έχουν μετατραπεί σε ένα από τα μεγαλύτερα trends της κοσμετολογίας και όχι άδικα, αφού αφήνουν το δέρμα του προσώπου πιο βελούδινο και λαμπερό από ποτέ, ενώ είναι ιδανικά για την πρόληψη των ρυτίδων.

Τι προσφέρουν ουσιαστικά τα έλαια προσώπου στο δέρμα; Τα οφέλη τους συνίστανται στο εξής: Εισχωρούν σε βάθος στο δέρμα και εξασφαλίζουν πλούσια δράση, αφήνοντάς το λαμπερό και μεταξένιο στη στιγμή. Στα συν ότι έχουν πολύ ευχάριστη υφή ενώ αφήνουν μια υπέροχη αίσθηση, με τα περισσότερα να μοσχοβολούν και να παρέχουν και οφέλη αρωματοθεραπείας.

Τα πιο μυρωδάτα και ενυδατικά λάδια σώματος για μετά το ξύρισμα

Είναι ιδανικά για άτομα με ξηρό τύπο δέρματος ή για επιδερμίδες που αφυδατώνονται εύκολα και συχνά. Τι γίνεται όμως αν ανήκεις στις γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα; Είναι αλήθεια ότι τα έλαια φράσσουν τους πόρους και "μπουκώνουν" το δέρμα με αποτέλεσμα αυτό να παράγει ακόμα μεγαλύτερη λιπαρότητα αλλά και θαμπάδα; Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Είναι γεγονός ότι δεν κάνουν όλα τα face oils για τα λιπαρά δέρματα. Αν έχεις λιπαρό δέρμα καλό είναι να προσέχεις τα έλαια που εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου, καθώς αν δεν απευθύνονται (και) σε λιπαρούς τύπους δέρματος, υπάρχει όντως ο κίνδυνος να φράξουν οι πόροι και να δημιουργηθούν σπυράκια. Ακόμα όμως κι αν δεν γίνει κανένα ξέσπασμα ακμής, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα έχεις τα αναμενόμενα αποτελέσματα ενώ η επιδερμίδα σου θα δείχνει θαμπή, με τη γυαλάδα και τη λιπαρότητα ολοένα και να αυξάνονται.

Ένα μικρό tip μακιγιάζ για να αποκτήσεις τα πιο ελκυστικά χείλη που είχες ποτέ

Γι᾽αυτό και πρέπει να κοιτάς στα συστατικά των face oils να αναγράφεται ο όρος "non comedogenic" (μη φαγεσωρογόνα στα ελληνικά), που σημαίνει ότι πρόκειται για σύνθεση που δεν φράσσει τους πόρους. Τα περισσότερα ξηρά λάδια έχουν φόρμουλες που είναι ειδικά δημιουργημένες για όλους τους τύπους δέρματος, άρα και για τους λιπαρούς, οπότε είσαι καλυμμένη.

Beauty Editor's Tip: Εφάρμοσε το λάδι μετά την ενυδατική ή το σέρουμ σου ώστε να κλειδώσεις την υγρασία και προτίμησε να το εφαρμόζεις το βράδυ, πριν κοιμηθείς. Καλό είναι να μην φοράς πολλά προϊόντα μαζί ώστε να μην βαρύνεις την επιδερμίδα σου - αυτός ο κανόνας ισχύει είτε θες να βάλεις face oil είτε όχι.

Δες παρακάτω τα αγαπημένα μας face oils για λιπαρές επιδερμίδες:

Beessential Oils Έλαιο Προσώπου Ημέρας, Apivita

Beessential Oils Έλαιο Προσώπου Ημέρας, Apivita

Ενδυναμώνει τον επιδερμικό φραγμό και ενισχύει την κυτταρική ανανέωση. Ενυδατώνει σε βάθος ενώ προσφέρει μια «ένεση» αναζωογόνησης στο δέρμα και στις αισθήσεις.

Anti-Oxidant+ Facial Oil: Borago, Rosehip, Buckthorn, Grown Alchemist

Anti-Oxidant+ Facial Oil: Borago, Rosehip, Buckthorn, Grown Alchemist

Οργανικός ορός προσώπου, η σύνθεση του οποίου συνδυάζει αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και λιπαρά οξέα. Βελτιώνει ορατά την ελαστικότητα της επιδερμίδας, μειώνει την όψη λεπτών γραμμών και αυξάνει την ενυδάτωση.

Εσπερίδες Ξηρό Λάδι Λάμψης & Ενυδάτωσης, Fresh Line

Εσπερίδες Ξηρό Λάδι Λάμψης & Ενυδάτωσης, Fresh Line

Mε βιταμίνες C, E & F για θρέψη και επανόρθωση, αιθέριο έλαιο πορτοκάλι για λάμψη και αναζωογονητικές ιδιότητες στην επιδερμίδα.
Είναι επίσης εμπλουτισμένο με λάδι από αγριοτριανταφυλλιά, πλούσιο σε ισχυρά αντιοξειδωτικά και απαραίτητα λιπαρά οξέα που ενισχύουν την άμυνα της επιδερμίδας.

Aegli Premium Organics Buriti Elixir Dry Face Oil

Aegli Premium Organics Buriti Elixir Dry Face Oil

100% οργανικό ολιστικό ελιξίριο προσώπου με υψηλή περιεκτικότητα βιταμιίνης Α και β-Καροτένιων. Προέρχεται από τον καρπό του Φοινικόδεντρου Buriti που αναπτύσσεται στα δάση του Αμαζονίου της Ν. Αμερικής και ονομάζεται ¨Δέντρο της Ζωής¨. Προάγει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, γεμίζει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος, μειώνει τις δυσχρωμίες και έχει λευκαντική δράση, ενώ προστατεύει από τη φωτογήρανση και το οξειδωτικό στρες.

Virgin Marula Luxury Facial Oil, Drunk Elephant

Virgin Marula Luxury Facial Oil, Drunk Elephant

Πλούσιο σε σημαντικά αντιοξειδωτικά και ωμέγα 6 και 9, το μαρούλα θρέφει και εξισορροπεί, επαναφέροντας τη νεανική λάμψη, ενώ παραμένει στην πιο αγνή μορφή του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ