Follow us

Tα best value for money αντηλιακά που δεν πρέπει να λείπουν από τη βαλίτσα σου στις φετινές διακοπές

Με λίγα λόγια, μην φύγεις για την παραλία χωρίς αυτά.

sun iStock

Η αντηλιακή προστασία έχει γίνει πλέον πιο απαραίτητη από ποτέ, αφού ο ήλιος είναι επίσης πιο δυνατός (και επικίνδυνος) από ποτέ. Και δεν μιλάμε μόνο για την προστασία του προσώπου αλλά και αυτή του σώματος, που είναι εξίσου σημαντική για την υγεία μας.

Γιατί δεν είναι μόνο η ομορφιά και η εμφάνισή μας που διακυβεύονται (έγκαυμα, κοκκινίλες, ρυτίδες), αλλά - κυρίως - η υγεία μας, με το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος να είναι ολοένα και πιο συχνοί, και να επηρεάζουν πολλούς ανθρώπους ανεξάρτητα από το φύλο, το χρώμα επιδερμίδας αλλά και την ηλικία τους.

Γι' αυτούς τους λόγους πρέπει να εφοδιαστείς εγκαίρως (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) με αντηλιακό σώματος με SPF30 ή 50+, το οποίο μάλιστα πρέπει να είναι ευρέως φάσματος, να απορροφά δηλαδή τόσο την υπεριώδη ακτινοβολία (UVA) όσο και την υπεριώδη ακτινοβολία Β (UVB) και να το εφαρμόζεις όποια ώρα της ημέρας κι αν πρόκειται να βγεις από το σπίτι. Ο λόγος είναι απλός: Η UVA, που ευθύνεται για τη φωτογήρανση (ρυτίδες, κηλίδες), είναι σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ενώ η UVB, που σχετίζεται με το μελάνωμα, έχει τη μέγιστη έντασή της το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα. Καταλαβαίνεις επομένως για ποιον λόγο πρέπει το αντηλιακό να αποτελεί το νο. 1 προϊόν που θα μπει πρώτο στην τσάντα θαλάσσης σου και θα έχει την πρωτοκαθεδρία στο νεσεσέρ σου. Όπως επίσης καταλαβαίνεις γιατί δεν πρέπει να κάθεσαι με τις ώρες στον ήλιο, πολύ περισσότερο τις μεσημεριανές που η ακτινοβολία βρίσκεται στο peak της, αλλά και να φοράς αντηλιακό συνέχεια και καθημερινά, ακόμα κι αν έξω έχει συννεφιά.

Αν, ενόψει και των διακοπών, αναζητάς αντηλιακά που να είναι αποτελεσματικά και best value for money, μόλις τα βρήκαμε για εσένα.

Πρόκειται για την ολοκληρωμένη σειρά αντηλιακών προϊόντων Cien Sun που θα βρείτε αποκλειστικά στα καταστήματα Lidl που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, και προσφέρει έναν πρωτοποριακό συνδυασμό φίλτρων UVA και UVB που προστατεύει αποτελεσματικά από την ηλιακή ακτινοβολία. Σε μορφή σπρέι, γαλακτώματος αλλά και κρέμας, τα αντηλιακά της Lidl Ελλάς είναι ιδανικά και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.

Tα best value for money αντηλιακά που δεν πρέπει να λείπουν από τη βαλίτσα σου στις φετινές διακοπές

Το καλύτερο; Είναι αδιάβροχα και ταιριάζουν σε κάθε τύπο δέρματος. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επαναλαμβάνεις τη χρήση συχνά για να διατηρείται η προστασία, ιδιαίτερα μετά από εφίδρωση, κολύμπι ή σκούπισμα.

Όσο για τη φροντίδα μετά τον ήλιο, δοκίμασε το After Sun Gel και θα μας θυμηθείς. Αναζωογονεί, ενυδατώνει και δροσίζει την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα, χαρίζοντάς της μια αίσθηση δροσιάς και φρεσκάδας που διαρκεί.

Αν τώρα είσαι νέα μανούλα, θα γνωρίζεις ότι όλα τα παραπάνω σχετικά με την αντηλιακή προστασία ισχύουν επί 10 για μικρά παιδιά και βρέφη, που ιδανικά, δεν πρέπει να εκτίθενται πολύ (και άμεσα) στον ήλιο. Μην ανησυχείς όμως γιατί υπάρχει η αντιηλιακή σειρά της Cien για παιδιά με SPF 50+, σε μορφή κρέμας αλλά και σπρέι, που υπόσχεται ολοκληρωμένη προστασία από την ακτινοβολία του ήλιου.


Note: Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, ακόμα και με τη χρήση αντηλιακού, αποτελεί σοβαρή απειλή για την υγεία.

Info: Όλα τα προϊόντα Cien Sun θα τα βρεις στα καταστήματα Lidl.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ