Follow us

Ταλαιπωρημένα και θαμπά μαλλιά μετά τις διακοπές; 5 μάσκες αναδόμησης που πρέπει να εντάξεις στη ρουτίνα σου

To hair detox είναι απαραίτητο αν θες εκθαμβωτικά και υγιή μαλλιά.

Heidi Klum Splash News / Ideal Image

Με το πέρας της εορταστικής περιόδου, ήρθε η στιγμή να δώσουμε λίγη παραπάνω σημασία και να επενδύσουμε χρόνο (και) στην περιποίηση των μαλλιών μας. Είναι γεγονός ότι μετά την Πρωτοχρονιά, τα μαλλιά μας (όπως ακριβώς και το πρόσωπό μας) χρειάζονται επειγόντως αναδόμηση και προστασία. Με λίγα λόγια, το detox έχει εφαρμογή και σε αυτά- εκτός από την επιδερμίδα και τη διατροφή μας.

Θαμπή επιδερμίδα μετά από ξενύχτι; Τότε χρειάζεσαι asap αυτές τις 6 αντιοξειδωτικές μάσκες για λάμψη

Κι αυτό γιατί η τρίχα έχει υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία από τη συνεχόμενη χρήση προϊόντων και εργαλείων styling, καθώς και από τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας στη χώρα μας, που πολλές φορές ήταν αρκετά απότομες. Η έντονη υγρασία που επικρατεί απλά επιδεινώνει το φαινόμενο, ενώ αν χαλάρωσες υπερβολικά στις διακοπές, στοιχηματίζουμε ότι η περιποίηση των μαλλιών σου δεν ήταν στις προτεραιότητές σου. Αν τώρα βάφεις τα μαλλιά σου, αυτό αποτελεί από μόνο του άλλη μια επιβαρυντική συνιστώσα για την τρίχα, μια και οι τεχνικές εργασίες της βαφής μπορεί να ταλαιπωρήσουν τα μαλλιά, ιδίως όταν δεν ακολουθείται μια σωστή φροντίδα.

Αυτή είναι η αγαπημένη μας θεραπεία για λεία, λαμπερά μαλλιά

Ποια είναι η λύση; Αρχικά, να σταματήσεις για όσο περισσότερο καιρό μπορείς τη χρήση των εργαλείων styling και να εντάξεις στην καθημερινή σου περιποίηση ενυδατικά σαμπουάν και conditioner. Μόνο αυτά ωστόσο δεν φτάνουν: θα χρειαστεί να επενδύσεις σε μια καλή μάσκα αναδόμησης και προστασίας της τρίχας, που όχι μόνο θα χαρίσει θρέψη στα μαλλιά σου αλλά και θα λειτουργήσει προληπτικά σε τυχόν περαιτέρω φθορά τους.

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στις κλασικές μάσκες μαλλιών που εφαρμόζονται μετά το λούσιμο και ξεβγάζονται με νερό μετά από λίγα λεπτά είτε στις πολύ αγαπημένες (και αποτελεσματικές) overnight masks, που δρουν κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ κοιμάσαι.

Beauty editor's picks | 5 overnight hair masks για να ξυπνάς με τα πιο λαμπερά μαλλιά ever

Δες παρακάτω τις αγαπημένες μας:

Μάσκα Θρέψης και Επανόρθωσης, Apivita

Μάσκα Θρέψης και Επανόρθωσης, Apivita

Αυτή η Μάσκα Θρέψης και Επανόρθωσης με μέλι και ελιά προσφέρει εντατική και βαθιά θρέψη, ενώ παράλληλα αναδομεί και επανορθώνει τα ξηρά ταλαιπωρημένα μαλλιά χάρη στα υψηλά επίπεδα των φυτικών ελαίων (ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο, βούτυρο καριτέ, σιτέλαιο και έλαιο σπόρου Plukenetia Volubilis), τις πρωτεΐνες σιταριού και 5 βιταμίνες.
Αφήνει τα μαλλιά ενυδατωμένα και απαλά καθώς μειώνει και την εμφάνιση φριζαρίσματος με θυμαρίσιο μέλι και αλόη ενώ προλαμβάνει το σπάσιμο και την ψαλίδα προστατεύοντας από τις εξωτερικές επιδράσεις (ρύπανση και styling).

Invigo Color Brilliance Color Mask Coarse, Wella Professionals

Invigo Color Brilliance Color Mask Coarse, Wella Professionals

Μάσκα ιδανική για βαμμένα μαλλιά, με χαβιάρι μοσχολέμονο για την προστασία του χρώματος και τεχνολογία Anti-Oxidant Shield, ζωντανεύει το χρώμα των μαλλιών και βελτιώνει την επιφάνεια της τρίχας. Έχει βελτιωμένο pH που προστατεύει το χρώμα των μαλλιών έως και 7 εβδομάδες.

Restorative Hair Mask, Moroccanoil

Restorative Hair Mask, Moroccanoil

Η επανορθωτική μάσκα Moroccanoil Repair συμβάλλει στην αποκατάσταση της υγείας, της ζωντάνιας και της λάμψης των μαλλιών. Τα συστατικά θρέψης που περιέχει, με πρωταγωνιστή το βούτυρο καριτέ, το έλαιο αργκάν και την κερατίνη, επαναφέρουν την ομορφιά και την απαλότητα στα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας.

Resistance Masque Therapiste Μάσκα Αναδόμησης Μαλλιών, Kérastase

Resistance Masque Therapiste Μάσκα Αναδόμησης Μαλλιών, Kérastase

Θεραπεία που ανανεώνει την ποιότητα της τρίχας, ιδανική για χοντρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά. Ενεργεί όπως ένας επίδεσμος έκτακτης ανάγκης, για να προστατέψει την τρίχα. Επιδιορθώνει την τρίχα, προσδίδοντας ανάλαφρα μαλλιά, χωρίς βάρος.

Ερατώ, Μάσκα Επανόρθωσης για ταλαιπωρημένα μαλλιά, Fresh Line

Ερατώ, Μάσκα Επανόρθωσης για ταλαιπωρημένα μαλλιά, Fresh Line

Εντατική θεραπεία μαλλιών με εξαιρετικές επανορθωτικές και ενυδατικές ιδιότητες. Βασισμένη σε αιθέρια έλαια από τριαντάφυλλο και σανδαλόξυλο που αναδομούν τα κατεστραμμένα μαλλιά ενώ το αιθέριο έλαιο φασκόμηλου προάγει την ανάπτυξη της τρίχας. Εμπλουτισμένη με ελληνικό, βιολογικό ελαιόλαδο & βούτυρο καριτέ που θρέφουν και ενυδατώνουν σε βάθος καθώς και φυσικά κεραμίδια που αναπληρώνουν τη χαμένη υγρασία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ