Follow us

Υπάρχει τελικά minimum ηλικία για αποτρίχωση με Laser;

O ειδικός εξηγεί.

MissBloom TEAM
αποτρίχωση με laser Istock Photo

Δεν υπάρχει minimum ηλικία για να ξεκινήσεις αποτρίχωση με LASER, αρκεί να υπάρχει ανάπτυξη τριχοφυΐας στο πρόσωπο ή στο σώμα. Ωστόσο, συνήθως, η αποτρίχωση πρέπει να ξεκινάει μετά την εφηβεία, επειδή οι ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορούν να επηρεάσουν και να διεγείρουν την ανάπτυξη της τριχοφυΐας, ώστε να χρειάζονται περισσότερες συνεδρίες για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Εάν βέβαια, η τριχοφυΐα είναι έντονη που φτάνει σε σημείο να στρεσάρει μία έφηβη και να την κάνει να νιώθει άβολα, τότε μπορεί να κάνει LASER αποτρίχωση, για να αποκτήσει καθαρό και λείο δέρμα και να νιώσει πιο όμορφη, πιο άνετη και γεμάτη αυτοπεποίθηση!

Σημαντικά σημεία που πρέπει να ξέρεις για την LASER αποτρίχωση

Ένα πολύ βασικό σημείο σχετικά με την αποτρίχωση με LASER, που δεν πρέπει κανείς να αγνοεί, είναι ότι η LASER αποτρίχωση είναι ιατρική πράξη. Το κάθε δέρμα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και ευαισθησίες, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε πολύ νεαρές ηλικίες. Μία λάθος εφαρμογή ή μία χρήση ακατάλληλου LASER μπορεί να προκαλέσει σοβαρό έγκαυμα ή βλάβη στο δέρμα. Επιπλέον, η εμφάνιση σπίλων (ελιών) ή θυλακίτιδας στο δέρμα, αλλά και διάφορα δερματικά προβλήματα ή σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, που μπορεί να υπάρχουν, θα καθορίσουν τον τρόπο εφαρμογής του LASER. Συνεπώς, πάντα η LASER αποτρίχωση πρέπει να γίνεται με επίβλεψη δερματολόγου και μάλιστα εξειδικευμένου στα LASER, καθώς μόνο αυτός γνωρίζει με ποια ένταση και πού ακριβώς στο δέρμα πρέπει να στοχεύσει για να εξασφαλίσει μία ασφαλή και αποτελεσματική διαδικασία. Στις κλινικές μας, για απόλυτη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, πριν από μια αποτρίχωση με LASER πραγματοποιούμε λεπτομερή δερματολογικό έλεγχο και patch test για να δούμε τα χαρακτηριστικά της τριχοφυΐας και να βεβαιωθούμε ότι το δέρμα μπορεί να δεχτεί LASER αποτρίχωση. Επιπλέον, εάν η αποτρίχωση πρόκειται να γίνει στην περιοχή του μπικίνι, κάνουμε ειδική εξέταση για να αποκλείσουμε πιθανή περίπτωση ύπαρξης κάποιας ιογενούς μόλυνσης ή πάθησης αφροδισιολογικής φύσεως.

Ένα ακόμη σημαντικό σημείο για την LASER αποτρίχωση είναι πως ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το χρώμα του δέρματος και την τριχοφυΐα μιας γυναίκας. Για παράδειγμα, εάν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και το φυσικό χρώμα των τριχών είναι σκούρο, τότε είσαι η ιδανική υποψήφια για LASER αποτρίχωση με λίγες συνεδρίες. Εάν η αποτρίχωση γίνεται με εξελιγμένο LASER μικτής τεχνολογίας, που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του LASER Αλεξανδρίτη και του LASER Nd:YAG και ο δερματολόγος έχει την κατάλληλη τεχνογνωσία, τότε η αποτρίχωση μπορεί να ολοκληρωθεί αποτελεσματικά στις λιγότερες δυνατές συνεδρίες, ανεξάρτητα από χρώμα και τύπο δέρματος και φυσικής τριχοφυΐας. Ξεκίνα, λοιπόν τώρα, την πρώτη συνεδρία για να αποκτήσεις γρήγορα απαλό και λείο δέρμα και να απολαύσεις ένα ανέμελο καλοκαίρι, χωρίς την ταλαιπωρία από την χρήση παραδοσιακών μεθόδων αποτρίχωσης.

Ευχαριστούμε τον Dr. Τζερμιά, Δερματολόγο εξειδικευμένο στην Οξφόρδη, Διευθυντή Ερευνητή στη Σορβόννη, Συνιδρυτή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER και Energy-based Devices (ESLD) και Επιστημονικό Διευθυντή στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ SKIN CLINICS, διαπιστευμένες και αδειοδοτημένες ως One Day Clinics. (www.iqskinclinics.com www.tzermias.gr)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ