Follow us

Ταλαιπωρείσαι από έντονο φριζάρισμα στα μαλλιά; Η σωστή περιποίηση για να το καταπολεμήσεις

Ένα ένα τα βήματα για να απαλλαγείς μια για πάντα από το ενοχλητικό φριζάρισμα μαλλιών.

hair mists iStock

Το φριζάρισμα στα μαλλιά είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο και μάλλον, για να διαβάζεις αυτό το άρθρο, ταλαιπωρεί κι εσένα. Μάλιστα, όσο πιο μακριά και πυκνά τα μαλλιά, τόσο το χειρότερο, ενώ κατά κανόνα τα σγουρά και σπαστά μαλλιά έχουν λίγο μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με τα ίσια.

Σε πολύ γενικές γραμμές, το φριζάρισμα σημαίνει έλλειψη ενυδάτωσης. Είναι δηλαδή μια ένδειξη ότι τα μαλλιά έχουν αφυδατωθεί και έχουν επιτακτική ανάγκη τη σωστή φροντίδα με εξειδικευμένα προϊόντα. Βέβαια, το λίγο φριζάρισμα δεν είναι κακό και δεν έβλαψε ποτέ καμία. Απεναντίας, είναι και αρκετά φυσιολογικό, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που ό, τι κι αν κάνεις, θα υπάρχει έστω και λίγο φριζάρισμα στα μαλλιά σου. Εξάλλου, ζούμε στην Ελλάδα όπου τα επίπεδα υγρασίας είναι αυξημένα χειμώνα-καλοκαίρι.

Τι μπορείς να κάνεις για να μειώσεις το φριζάρισμα στα φυσιολογικά επίπεδα:

#1. Επίλεξε πολύ ενυδατικά haircare προϊόντα, όπως σαμπουάν και conditioner με ενυδατικά στοιχεία (πχ υαλουρονικό οξύ), ενώ μην ξεχνάς να κάνεις μάσκες και θεραπείες μια φορά την εβδομάδα. Μετά το λούσιμο θα βοηθούσε πολύ να ψεκάσεις τα μαλλιά σου με ένα serum ή leave in ενυδατικό σπρέι, ή ακόμα και κάποιο θερμοπροστατευτικό προϊόν, ιδίως αν θες να χρησιμοποιήσεις πιστολάκι ή ισιωτική.

Έχε στο μυαλό σου και κάτι εξίσου σημαντικό: Μην τρίβεις με μανία τα μαλλιά σου στο λούσιμο. Αντιθέτως, κάνε απαλό μασάζ με το σαμπουάν στο τριχωτό και άσε τη σαπουνάδα να τρέξει στις άκρες των μαλλιών σου - η τρίχα θα καθαρίσει κανονικά.

#2. Απόφυγε το χτένισμα όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα και προτίμησε γενικότερα μια βούρτσα με φυσική τρίχα. Δώσε προσοχή επίσης στον τρόπο που τα χτενίζεις. Προτίμησε να ξεκινάς από κάτω προς τα πάνω για να τα ξεμπερδεύεις σταδιακά, καθώς η αντίθετη φορά θα έχει ως αποτέλεσμα το σπάσιμο και την ταλαιπωρία της τρίχας. Αν θες να τα χτενίσεις ενώ είναι ακόμα νωπά, προτίμησε μια χτένα με αραιά δόντια.

Scandi Waves | Το boho chic χτένισμα που έχει κερδίσει τις διασημότερες fashionistas

#3. Θα έχεις παρατηρήσει ότι όταν στεγνώνεις τα μαλλιά με πιστολάκι, αυτά φουντώνουν και φριζάρουν υπερβολικά. Η συμβουλή μας είναι να προτιμάς να τα αφήνεις να στεγνώνουν φυσικά, ωστόσο όταν αυτό δεν είναι εφικτό, προτίμησε να χρησιμοποιείς το σεσουάρ στη χαμηλότερη σκάλα και με κρύο αέρα. Επίσης, θα σε συμβουλεύαμε να αποφεύγεις εν γένει τη χρήση εργαλείων styling, καθώς ταλαιπωρούν και καίνε την τρίχα με αποτέλεσμα την εμφάνιση ψαλίδας και κατεστραμμένων άκρων. Όποτε αυτό όμως δεν είναι δυνατό μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς απαραιτήτως θερμοπροστατευτικά spray (όπως είπαμε και παραπάνω) καθώς και έλαια μαλλιών για έξτρα ενυδάτωση και προστασία.

Πώς να κάνεις το τέλειο καλοκαιρινό μακιγιάζ για νησί μέσα σε 10'

#4. Κοιμήσου σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη. Πρόκειται για μια προσιτή πολυτέλεια που όμως θα κάνει θαύματα όχι μόνο στα μαλλιά αλλά και στο δέρμα σου. Η απαλή υφή της αποτρέπει την έντονη τριβή της τρίχας με το μαξιλάρι, εμποδίζοντας επομένως το σπάσιμο και τη φθορά της.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ