Follow us

Scandi Waves | Το boho chic χτένισμα που έχει κερδίσει τις διασημότερες fashionistas

Το χτένισμα για μακριά μαλλιά που είναι τέλειο τόσο για την παραλία όσο και για τις βραδινές εξόδους σου.

Chiara Ferragni Instagram

Αν αναρωτιέσαι τι ακριβώς είναι τα Scandi waves που βλέπεις ήδη παντού στα social media, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για το πιο hot-right-now χτένισμα για μακριά μαλλιά (και όχι μόνο) που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Φέρε στο μυαλό σου τα κυματιστά, beach waves, το απόλυτο καλοκαιρινό χτένισμα που αγαπούν διαχρονικά οι περισσότερες γυναίκες το καλοκαίρι, και όχι μόνο. Η διαφορά των κλασικών beach waves και των Scandi waves συνίσταται στη φόρμα και στην κίνησή τους, καθώς τα τελευταία είναι πιο ανάλαφρα, πιο "χαλασμένα", λιγότερο στημένα και τέλεια. Με λίγα λόγια, πρόκειται για έναν ελαφρύ κυματισμό ή πολύ χαλαρές μπούκλες που μάλιστα δεν καταλαμβάνουν όλα τα μήκη των μαλλιών. Είναι δηλαδή κάπως πιο αποδομημένες, με την έννοια ότι μπορεί κάποια τυχαία τμήματα των μαλλιών να έχουν κυματισμό ή μπούκλες και άλλες τούφες να είναι πιο ίσιες, χωρίς να ακολουθούν το ομοιόμορφο αποτέλεσμα που έχουν τα beach waves. Δεν απέχει πάντως πολύ από το "Botticelli" trend που είδαμε πριν λίγο καιρό στα μαλλιά της Gigi Hadid - περισσότερα σχετικά μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Ο bohemian chic χαρακτήρας των Scandi waves και το casual, πολύ νεανικό vibe που εκπέμπουν είναι και αυτό που έχει κερδίσει πολλές celebrities ανά τον κόσμο. Δεν θα ξεχάσουμε άλλωστε τη Sophie Turner, Gaia Kerber και πολλές ακόμη διάσημες που το υιοθέτησαν στο Met Gala '22 ενώ η εικόνα της Hailey Bieber και της Zendaya που τα υιοθετούν στις καθημερινές τους εμφανίσεις δεν θα σβηστεί εύκολα από το μυαλό μας.

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Είναι το ιδανικό χτένισμα για μακριά ή μετρίου μήκους μαλλιά και ταιριάζει τέλεια με τα περισσότερα summer looks των διακοπών. Το καλύτερο; Μπορείς να το υιοθετήσεις τόσο το πρωί στην παραλία όσο και στις βραδινές εμφανίσεις σου με την ίδια επιτυχία!

Πώς θα το πετύχεις:

Τα hair looks των διασήμων παραπάνω έγιναν με ειδικό ψαλίδι που δημιουργεί λεπτές μπούκλες και κυματισμούς. Αν ωστόσο δεν θες να ταλαιπωρήσεις τα μαλλιά σου με άσκοπη θερμότητα, ιδίως από τη στιγμή που (λογικά) θες να κάνεις αυτό το χτένισμα κάθε μέρα, προτείνουμε έναν πολύ εύκολο και πρακτικό τρόπο: τα λεπτά κοτσιδάκια.

Loading...
Loading...

Απλά πλέξε λεπτά πλεξουδάκια όλα τα μήκη ή τυχαίες τούφες των μαλλιών σου (όσο πιο λεπτά, τόσο πιο έντονος ο κυματισμός) και κοιμήσου με αυτά ή άφησέ τα όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα. Μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις έναν αφρό ή spray ενώ είναι ακόμα νωπά τα μαλλιά σου, μετά το λούσιμο, κι αν θες ψέκασέ τα με ένα texturizing spray αφού τα λύσεις για να δώσεις κίνηση και υφή στα μαλλιά σου.

Πώς να κάνεις κυματιστά τα μαλλιά σου μέσα σε 5᾽

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ