Follow us

Summer haircare | 5 χρήσιμα tips για να προστατεύσεις αποτελεσματικά τα μαλλιά σου το καλοκαίρι

Όλα όσα πρέπει να κάνεις για να προλάβεις τη φθορά από τον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες.

hair iStock

Προστασία των μαλλιών μας το καλοκαίρι: Μπορεί για κάποιες να αποτελεί ένα δύσκολο task, όμως στην πραγματικότητα απαιτεί μια μεθοδευμένη και συνεπή ρουτίνα περιποίησης με τα σωστά haircare προϊόντα. Τουλάχιστον αυτό έχω συνειδητοποιήσει εγώ, που κάθε καλοκαίρι παρατηρώ ότι τα μακριά μαλλιά μου ταλαιπωρούνται αρκετά.

Είναι δεδομένο άλλωστε ότι ο ήλιος, οι υψηλές θερμοκρασίες, το αλάτι ή το χλώριο και ο αέρας είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που μπορούν να ταλαιπωρήσουν, ακόμα και να φθείρουν ανεπανόρθωτα την τρίχα ή/και το χρώμα των μαλλιών μας. Γι' αυτό και πολλοί hair experts προτείνουν μερικά μικρά tips περιποίησης μαλλιών που μπορείς να υιοθετήσεις τόσο πριν τις διακοπές σου όσο και κατά τη διάρκειά τους (αλλά και ολόκληρο τον χρόνο, κακό δεν κάνουν σίγουρα).

Αν μάλιστα τα μαλλιά σου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα, βαμμένα ή νιώθεις ότι είναι ήδη ταλαιπωρημένα, τότε έχεις έναν λόγο παραπάνω να υιοθετήσεις άμεσα (και για πάντα) μερικές μικρές συνήθειες που θα κάνουν τη διαφορά στα μαλλιά σου.

Δες παρακάτω 5 life-saving tips για να προλάβεις (ή να αντιμετωπίσεις) τη φθορά στα μαλλιά σου το καλοκαίρι:

#1. Δώσε βάση στα προϊόντα που χρησιμοποιείς

Έχει μεγάλη σημασία να επιλέγεις τα haircare προϊόντα με γνώμονα τον δικό σου τύπο μαλλιών. Με λίγα λόγια, μην βάζεις οποιoδήποτε σαμπουάν ή conditioner βρίσκεις στο μπάνιο σου αν δεν ταιριάζει στις ανάγκες σου. Αγόρασε εκείνο το σαμπουάν που ταιριάζει σε σένα, πχ σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά αν είσαι βαμμένη και θες να διατηρήσεις ζωντανό το χρώμα σου ή σαμπουάν για επανόρθωση αν έχεις ταλαιπωρημένη τρίχα. Συνήθως αυτές είναι και οι κύριες ανάγκες μας το καλοκαίρι: Να διατηρήσουμε ακμαία τη βαφή στα μαλλιά μας αλλά και να χαρίσουμε επανόρθωση και θρέψη στην τρίχα, ιδίως μετά από πολλές ώρες στον ήλιο και στην παραλία.

Εγώ χρησιμοποιώ ανελλιπώς τη σειρά TRESemmé PRO PURE Damage Recovery της TRESemmé, η οποία αποτελείται από σαμπουάν και conditioner για ταλαιπωρημένα μαλλιά και βοηθά στην ενυδάτωση και θρέψη τους χωρίς τη χρήση σιλικόνης. Αν εσύ έχεις βαμμένα μαλλιά, σου προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις το ΤRESemmé PRO PURE Radiant Colour που περιποιείται ήπια τα βαμμένα μαλλιά και τους χαρίζει μια υγιή όψη και ανεπανάληπτη λάμψη.

Summer haircare | 5 χρήσιμα tips για να προστατεύσεις αποτελεσματικά τα μαλλιά σου το καλοκαίρι

ee

Note: Αυτό που λατρεύω σε αυτή τη σειρά είναι ότι δεν περιέχει θειικά άλατα, έρχεται σε διαφανή, ανακυκλώσιμα μπουκάλια ενώ έχει υπέροχο άρωμα από νότες φρούτων και λουλουδιών.

#2. Κάνε ένα διάλειμμα από τα εργαλεία styling

Προσπάθησε να μην μπαίνεις στον πειρασμό να ισιώνεις με μανία τα μαλλιά σου καθημερινά ή μην στεγνώσεις τα μαλλιά σου μετά το ντουζ. Άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά και θα δεις άμεσα διαφορά. Η θερμότητα κάθε είδους, είτε προέρχεται από τον ήλιο είτε από τα εργαλεία styling, προκαλούν μεγάλη φθορά στην τρίχα.

#3. Μην ξεχνάς τη θερμοπροστασία

Έχε πάντα στο μπάνιο σου ένα σπρέι θερμοπροστασίας ώστε να το απλώνεις μετά το λούσιμο σε νωπά μαλλιά, σε περίπτωση που θες οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσεις σεσουάρ ή ισιωτική. Δοκίμασε το προστατευτικό primer θερμότητας Biotin + Repair 7 της ΤRESemmé που προστατεύει τα μαλλιά από 7 τύπους φθοράς και συμβάλλει στην προστασία κατά της ψαλίδας αφήνοντας τα μαλλιά απαλά και λαμπερά.

ee

#4. Ενυδάτωση ακόμα και μετά το λούσιμο

Δεν αρκούν όμως τα παραπάνω, ιδίως αν τα μαλλιά σου φριζάρουν υπερβολικά - πράγμα αρκετά πιθανό μιας και το καλοκαίρι τα επίπεδα υγρασίας είναι αυξημένα. Τα μαλλιά μας χρειάζονται εντατική ενυδάτωση που δεν μπορούν να αντλήσουν αποκλειστικά και μόνο από τα σαμπουάν και το conditioner. Είναι πολύ σημαντικό να τα ενυδατώνεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, είτε είναι νωπά είτε στεγνά, κι αυτό θα το καταφέρεις με ένα έλαιο μαλλιών. Σού προτείνω το λάδι TRESemmé Keratin Smooth, με Κερατίνη και έλαιο Marula από την Αφρική, που χαρίζει μεταξένια, απαλά μαλλιά με φυσική κίνηση. Το σύστημα αντιστέκεται στο φριζάρισμα, απομακρύνει τους κόμπους, ενισχύει τη λάμψη, προσθέτει απαλότητα και τιθασεύει. Ένα πραγματικό must-have προϊόν εμπλουτισμένο με Κερατίνη για να έχεις πάντα λεία, ευκολοχτένιστα μαλλιά.

eee

#5. Προστατευτικά χτενίσματα και αξεσουάρ στην παραλία

Πέρα από τα προϊόντα, καλό είναι να εξοπλιστείς με καπέλα ή μαντήλια για να καλύπτεις όσο γίνεται τα μαλλιά αλλά και το τριχωτό από τη βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου. Επιπλέον, οι πλεξούδες και οι αλογοουρές θα τα προστατεύσουν και από τον αέρα, αφού όντας μαζεμένα δεν θα μπερδεύονται μεταξύ τους ούτε θα δημιουργούνται οι ενοχλητικοί κόμποι που μπορεί να προκαλέσουν σπάσιμο της τρίχας ή ακόμα και ψαλίδα.

Ακολούθησε τη TRESemmé στα social media (Instagram & Facebook) ώστε να μαθαίνεις όλα τα τελευταία νέα αλλά και hair tips & tricks.

Hashtags: #TRESemme #TRESemmegreece #TREStips #TRESummer

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ