Follow us

Η Χριστίνα Μπόμπα δείχνει τις ραγάδες που της άφησε η εγκυμοσύνη στην πιο αληθινή φωτογραφία της

+ 5 συμβουλές, που αξίζει να ακολουθήσει η Χριστίνα (αλλά κι εσύ), αν -και μόνο αν- θέλεις να τις απαλύνεις.

ραγάδες εγκυμοσύνης Instagram/@chrismpo

Μπορεί να διαφημίζει τσάντες και μαγιό στο προφίλ της στο Instagram, ωστόσο αυτό που κάνει την Χριστίνα Μπόμπα πραγματική influencer είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει πολλά taboo ζητήματα. Case point εκείνη η φορά, που ξεσηκώθηκαν "οι μαμάδες του Instagram" για να την λιντσάρουν για την επιλογή της να πάει ένα ταξίδι στο Μιλάνο χωρίς τις δίδυμες κόρες της και να φορέσει ένα -θου Κύριε- low cut top. Πιο πρόσφατα, αποφάσισε να πάει κόντρα στην ψευδή πραγματικότητα, που έχουν δημιουργήσει πολλές influencers σχετικά με τα post baby bodies τους, δείχνοντας τις ραγάδες εγκυμοσύνης της σε μία -αληθινά υπέροχη- αφιλτράριστη φωτογραφία.

Αντίο ραγάδες | Οι 5 top κρέμες για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπισή τους

Η Χριστίνα Μπόμπα δείχνει τις ραγάδες που της άφησε η εγκυμοσύνη στην πιο αληθινή φωτογραφία της

Ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε η Ashley Graham, η Χριστίνα Μπόμπα απάντησε στην ερώτηση μιας follower της σχετικά με το τι έκανε με τις ραγάδες της, ανεβάζοντας μία φωτογραφία, που φαίνονται ξεκάθαρα οι ραγάδες εγκυμοσύνης χαμηλά στην κοιλιά της. "Ακόμα είναι εδώ!!!", έγραψε πάνω στο story της, δηλώνοντας ξεκάθαρα πως το σώμα της δεν έχει την όψη που είχε πριν μείνει έγκυος -κι αυτό είναι ok. Είναι ok όχι απλά επειδή είναι απόλυτα φυσιολογικό, αλλά και γιατί οι ραγάδες είναι τα tiger stripes, που τις υπενθυμίζουν κάθε μέρα πόσο δυνατή είναι.

Loading...

Γιατί όμως εμφανίζονται ραγάδες μετά την εγκυμοσύνη; Φαντάσου τι συμβαίνει όταν φουσκώνεις και ξεφουσκώνεις ένα μπαλόνι απότομα: Το ίδιο "ξεχείλωμα" συμβαίνει και στην επιδερμίδα. Τόσο απλά. Αν -και μόνο αν- θέλεις να τις απαλύνεις, υπάρχουν τρόποι. Θα πρέπει βέβαια να σε προειδοποιήσουμε ότι θα πάρει χρόνο:

Τα 7 must προϊόντα του καλοκαιριού για σφριγηλή επιδερμίδα πριν τις διακοπές

Ραγάδες εγκυμοσύνης | 5 συμβουλές για να τις μειώσεις

1. Κάνε λεμφικό μασάζ

Όσο πιο εύκαμπτη είναι η επιδερμίδα, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να δημιουργηθούν ραγάδες. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να ενυδατώνεις σε βάθος την επιδερμίδα σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τώρα αν οι ραγάδες έχουν ήδη σχηματιστεί, λίγα πράγματα μπορεί να κάνει η ενυδάτωση από μόνη της.

Συνδύασε την εφαρμογή της αγαπημένης σου κρέμας ή ελαίου με λεμφικό μασάζ, το οποίο αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα οι ραγάδες να γίνονται ολοένα και πιο διακριτικές.

2. Δοκίμασε το στεγνό βούρτσισμα

Το dry brushing είναι μια αγιουβερδική πρακτική, που ενθαρρύνει τη λεμφική αποστράγγιση και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, κάνοντας την επιδερμίδα ολοένα και πιο λεία. Πριν το ντους, χρησιμοποιήστε την ειδική βούρτσα για να "βουρτσίσεις" όλο το σώμα σου κάνοντας ανοδικές, απαλές κινήσεις.

Τις δοκιμάσαμε όλες | Οι καλύτερες κρέμες κατά της κυτταρίτιδας που μπορείς να αγοράσεις τώρα

3. Χρησιμοποίησε προϊόντα με ρετινόλη

Εφαρμόζοντας με συνέπεια ένα προϊόν με ρετινόλη στην περιοχή που έχει ραγάδες εγκυμοσύνης, θα βοηθήσεις με την αύξηση της παραγωγής του κολλαγόνου και την ανανέωση των κυττάρων. Παράλληλα, η ρετινόλη θα απολεπίσει την επιδερμίδα, κάνοντας τις ραγάδες λιγότερο εμφανείς.

Director's Note: Η χρήση ρετινόλης απαγορεύεται αυστηρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

4. Κάνε θεραπείες microdermabrasion

Οι θεραπείες microdermabrasion είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να μειώσεις τις ραγάδες εγκυμοσύνης. Εκτός από το ότι απολεπίζουν την επιδερμίδα, ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα να κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει πιο λεία.

5. Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, κάνε λέιζερ

Αν τίποτα δεν μοιάζει να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, τότε δοκίμασε να κάνεις λέιζερ για να απαλύνεις την όψη τους.

Αν είσαι ακόμα έγκυος ή αν θηλάζεις, ρώτησε το γιατρό σου πριν ακολουθήσεις οποιαδήποτε από τις παραπάνω συμβουλές.

Η Ελένη Βουλγαράκη υιοθέτησε το nail trend που λίγες Ελληνίδες γνωρίζουν ακόμα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ