Follow us

Προστασία από τον ήλιο και αντιδηραντική δράση; Το αντηλιακό που τα κάνει όλα

Η αντηλιακή κρέμα προσώπου που δρα ενάντια στις ρυτίδες και πρέπει να δοκιμάσεις.

MissBloom TEAM
αντηλιακά λάδια Istock Photo

Ο ήλιος τα τελευταία χρόνια από φίλος έχει γίνει εχθρός μας. Όλοι οι ειδικοί μας συστήνουν να τον αποφεύγουμε. Όλοι μας όμως αγαπάμε τη θάλασσα και όλοι θέλουμε να περνάμε τις διακοπές μας κοντά σ΄ αυτήν. Το σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τα υπέρ και τα κατά της έκθεσής μας στον ήλιο και να επιλέγουμε το καλύτερο για εμάς.

Η έκθεση στον ήλιο αυξάνει την παραγωγή Βιταμίνης D στον οργανισμό μας, μία βιταμίνη που είναι σημαντική για την καλή υγεία του αλλά και για την αποφυγή καταθλίψεων. Επίσης σαν μεσογειακός λαός που είμαστε, ο ήλιος μας φτιάχνει τη διάθεση και μας προκαλεί να περνάμε αρκετές ώρες εκτός σπιτιού παρέα με τους φίλους μας. Η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα μας και φωτογήρανση της επιδερμίδας μας (ρυτίδες, ευρυαγγείες, πανάδες, μελαχρωματικές κηλίδες, έλλειψη ελαστικότητας στο δέρμα, θαμπή επιδερμίδα, κλπ). Το 80% των ρυτίδων προκαλείται από την φωτογήρανση και όχι από την πάροδο του χρόνου όπως πολλοί πιστεύουν.

Άρα θ’ αναρωτηθεί κάποιος, τελικά πρέπει να καθόμαστε ή όχι στο ήλιο ; Η απάντηση είναι ‘’παν μέτρον άριστον’’. Πρέπει να καθόμαστε στο ήλιο αλλά όχι πάνω από 20-30 λεπτά και πάντα με αντηλιακή κρέμα προσώπου και σώματος. Τον υπόλοιπο χρόνο που περνάμε κάτω από τον ήλιο θα πρέπει να είμαστε προστατευμένοι και να καθόμαστε σε κάποια σκιά.

Τα σημάδια της φωτογήρανσης δεν είναι μόνο αντιαισθητικά αλλά και επικίνδυνα για τον οργανισμό μας γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο του δέρματος. Αν δούμε κάποια από τα σημάδια της φωτογήρανσης στην επιδερμίδα μας, θα πρέπει άμεσα να επισκεφτούμε δερματολόγο, ο οποίος θα μας δώσει την κατάλληλη θεραπεία για ν΄ αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε βλάβη έχει προκληθεί από την ηλιακή ακτινοβολία.

Τα αντηλιακά είναι η απόλυτη λύση ενάντια στην υπεριώδη και υπέρυθρη ακτινοβολία. Οι αντηλιακές κρέμες προσώπου και τα αντηλιακά σώματος ευρέως φάσματος, με υψηλό δείκτη προστασίας μας προφυλάσσουν από την ακτινοβολία του ήλιου και ενυδατώνουν την επιδερμίδα μας ώστε να μην αποκτά ρυτίδες.

Η αντιγηραντική αντηλιακή κρέμα προσώπου κατά των ρυτίδων Capital Soleil 3-σε-1 SPF 50 της Vichy με υψηλό δείκτη προστασίας για μέγιστη προστασία από τις ακτίνες UVA & UVB είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Περιέχει μαύρο τσάι που καταπολεμά τη γήρανση και προσφέρει λάμψη στην επιδερμίδας μας. Η βιταμίνη C από το εκχύλισμα του φρούτου Camu έχει αντιοξειδωτική δράση και μαζί με το ιαματικό μεταλλικό νερό της Vichy ενισχύουν την άμυνα της επιδερμίδας μας και την προστατεύουν από τους εξωτερικούς επιβλαβείς παράγοντες.

Η σύνθεση της αντηλιακής κρέμας προσώπου απορροφάται άμεσα, και δρα κατά των ρυτίδων ενώ βελτιώνει την ελαστικότητα και την φωτεινότητα της επιδερμίδας μας. Η Capital Soleil 3-σε-1 SPF 50 είναι υποαλλεργική, δερματολογικά ελεγμένη και δοκιμασμένη σε ευαίσθητες επιδερμίδες. Μην ξεχνάτε να βάζετε αρκετή ποσότητα από την αντηλιακή κρέμα πριν την έκθεση σας στον ήλιο και να την ανανεώνετε συχνά.

Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, γι΄ αυτό και θα πρέπει όλες τις εποχές του χρόνου να χρησιμοποιούμε αντιγηραντική αντηλιακή κρέμα προσώπου ώστε ν΄ αποφύγουμε τη φωτογήρανση και οποιαδήποτε άλλη βλάβη από την ακτινοβολία του ήλιου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ