Follow us

Οι 4 κινήσεις για να βρούμε το χρώμα μαλλιών που μας ταιριάζει

Η ιδανική βαφή μαλλιών για σένα βρίσκεται τέσσερις κινήσεις μακριά.

MissBloom TEAM
hair iStock

Ανεξάρτητα από το πόσο όμορφο μπορεί να είναι το φυσικό χρώμα και η υφή των μαλλιών μας, όλες μας το βαριόμαστε γρήγορα και λαχταρούμε κάτι συναρπαστικό και νέο στην εμφάνισή μας, όπως για παράδειγμα ένα ολοκαίνουριο, λαμπερό χρώμα στα μαλλιά μας. Αλλά η απόφαση για το καλύτερο (και σωστό) χρώμα μαλλιών μπορεί να είναι δύσκολη. Τι πρέπει να κάνουμε για να αποφασίσουμε τη σωστή βαφή μαλλιών για εμάς;

-Να βρούμε τον υποτόνο του δέρματός μας

Όλοι οι τόνοι δέρματος έχουν υποτόνους, οι οποίοι είναι οι αποχρώσεις κάτω από την επιφάνεια του δέρματός μας που συνθέτουν το συνολικό χρώμα της επιδερμίδας μας. Για να τους βρούμε :

α) κοιτάζουμε τον καρπό και τα μπράτσα μας για να δούμε αν έχουμε μπλε φλέβες (ψυχρούς υποτόνους) ή πράσινες φλέβες (θερμούς υποτόνους). Εάν δεν έχουμε κανένα ή συνδυασμό και των δύο, πιθανότατα έχουμε έναν ουδέτερο τόνο.

β) κοιταζόμαστε στον καθρέφτη, ένας γενικός ζεστός τόνος δέρματος θα έχει ροδακινί, χρυσούς ή κίτρινους υποτόνους. Ένας ψυχρός τόνος δέρματος θα έχει νότες μπλε ή ροζ υποτόνους. Εάν η επιδερμίδα μας δεν έχει μεγάλη ποικιλία στο χρώμα έχουμε έναν ουδέτερο τόνο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορούμε να επιλέξουμε και ζεστά, και ψυχρά χρώματα.

Οι 4 κινήσεις για να βρούμε το χρώμα μαλλιών που μας ταιριάζει

-Να ταιριάζει με το χρώμα των ματιών μας

Καστανά μάτια: Όταν οι υποτόνοι μέσα στην ίριδά μας είναι χρυσό, κίτρινο ή πράσινο, τα μάτια μας είναι ζεστά ενώ όταν δεν υπάρχουν αποχρώσεις άλλων χρωμάτων στην ίριδα, τα μάτια μας ανήκουν στους ψυχρούς τόνους.

Πράσινα μάτια : Εάν τα πράσινα μάτια μας έχουν αποχρώσεις του γκρι ή του μπλε, έχουμε ψυχρούς τόνους. Εάν έχουν κίτρινους ή χρυσούς τόνους, έχουμε ζεστούς τόνους π.χ καστανά μαλλιά.

Μπλε Μάτια : Αν έχουμε γκρίζα μάτια στο χρώμα του ωκεανού ή ακόμα και θολά, θα φαινόμαστε καλύτερα με ψυχρούς τόνους μαλλιών π.χ. με ξανθά μαλλιά.

-Να λάβουμε υπ’ όψιν το φυσικό μας χρώμα

Είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη το φυσικό χρώμα μαλλιών μας. Εάν δεν θέλουμε μία μεγάλη αλλαγή, πρέπει να βάψουμε τα μαλλιά μας κοντά στις αποχρώσεις του φυσικού μας τόνου.

-Να συμβουλευτούμε έναν ειδικό

Εάν δεν είμαστε σίγουροι ποιο χρώμα μαλλιών είναι το καλύτερο για εμάς, τότε μπορούμε να μιλήσουμε μ’ έναν επαγγελματία κομμωτή ή colorist για να δούμε τι θα μας προτείνει.

Η INOA της L’Oréal Professionnel, αποτελεί μια επαναστατική μόνιμη βαφή μαλλιών χωρίς αμμωνία με βάση το λάδι. Η IΝΟΑ, η αποκλειστικά επαγγελματική βαφή με 123 αποχρώσεις, είναι άοσμη και προσφέρει ιδανική άνεση για την επιδερμίδα του κεφαλιού. Προσφέρει κάλυψη λευκών έως 100% και πλούσιο χρώμα με μεγάλη διάρκεια: 6 εβδομάδες έντονης θρέψης και περιποίησης των μαλλιών. Μετά από κάθε βαφή, η κατάσταση των μαλλιών είναι εμφανώς βελτιωμένη. Τα μαλλιά είναι πιο απαλά και λαμπερά από ότι ήταν πριν από τη βαφή. Απεριόριστη δύναμη χρώματος και μοναδική λάμψη στα μαλλιά.

inoaaa
inoa

Ανακάλυψε μια νέα εμπειρία χρώματος από την σειρά ΙΝΟΑ της L’Oréal Professionnel σ’ ένα από τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια.

Ακολούθησε τη L’Oréal Professionnel Paris στο Facebook και στο YouTube.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ