Follow us

Η Δανάη Μπάρκα έκανε τη φυσική μάσκα προσώπου που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι

Η ιδανική επιλογή για εσένα που έχεις πολύ λιπαρή επιδερμίδα.

Δανάη Μπάρκα Instagram

Σε μία παραλία με φυσικό άργιλο βρέθηκε η Δανάη Μπάρκα κατά τη διάρκεια των διακοπών της, η οποία εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να κάνει μια μάσκα με άργιλο στο πρόσωπο, αλλά και το σώμα της.

Η Ιωάννα Μαλέσκου με πιο κοντά μαλλιά από ποτέ | Δες τις φωτογραφίες από το κομμωτήριο

"{a day well spent} ή αλλιώς {μια πανέμορφη μέρα χωρίς σήμα στο κινητό μέσα στο νερό χωρίς πολύ κόσμο πασαλειμμένοι με άργιλο}", έγραψε στη λεζάντα, μαρτυρώντας πως λάτρεψε την DIY μάσκα της. Το ερώτημα είναι ένα: Αξίζει να κάνεις κι εσύ το ίδιο;

Γιατί αξίζει να δοκιμάσεις μια μάσκα με άργιλο

Αν και γενικά δεν συμπαθούμε πολύ τις DIY μάσκες προσώπου, καθώς είναι πολύ εύκολο να προκαλέσουν ερεθισμούς και ερυθρότητα στην επιδερμίδα, η φυσική μάσκα με άργιλο είναι μία από τις λίγες "do it yourself" επιλογές, που θα σου προτείναμε να δοκιμάσεις.

Άννα-Μαρία Ηλιάδου | Η δραματική αλλαγή στα μαλλιά της που σίγουρα δεν θα ενέκρινε η Βίκυ Καγιά

Ο λόγος; Ο άργιλος διεισδύει βαθιά στους πόρους του δέρματος απορροφώντας τους ρύπους, αποτοξινώνει, επουλώνει πληγές, ανανεώνει τους ιστούς, εξουδετερώνει τα βακτήρια και δρα ενάντια στη γήρανση. Fun fact η ενσωμάτωση του σε καλλυντικά προϊόντα και κυρίως μάσκες ομορφιάς ξεκίνησε από τις Νεοϋορκέζες και τις celebrities του Hollywood, ενώ στην Ευρώπη πρωτοπόρες στη χρήση του είναι οι Λονδρέζες.

Αν και αποτελεί ιδανική επιλογή για εσένα που έχεις πολύ λιπαρή επιδερμίδα, η ενσωμάτωσή του στη ρουτίνα περιποίησης απαιτεί προσοχή. Κι αυτό γιατί η υπερβολική χρήση τους μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις για την επιδερμίδα. Πιο συγκεκριμένα, η χρήση προϊόντων με άργιλο πάνω από μία φορά την εβδομάδα, μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση στην επιδερμίδα, αλλά και να διαταράξει την ισορροπία του επιδερμικού φραγμού.

Αν ωστόσο βρεθείς σε μια παραλία με φυσικό άργιλο, όπως η Δανάη Μπάρκα, φέτος το καλοκαίρι go bananas! Πρόσεχε βέβαια και πάλι να μην κάτσεις στον ήλιο όσο "φοράς" τη μάσκα, να την ξεπλύνεις καλά ύστερα από 20 λεπτά και φυσικά να εφαρμόσεις μετά το αγαπημένο στου αντηλιακό προσώπου.

Δες τη φωτογραφία που ανέβασε η Δανάη Μπάρκα:

Loading...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ