Follow us

Υποφέρεις από ακμή μετά τις διακοπές; Ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνεις

Η post summer acne είναι συνηθισμένο φαινόμενο και απασχολεί μια μεγάλη μερίδα των γυναικών μετά τις διακοπές τους.

skin iStock

Γύρισες από τις διακοπές σου και παρατηρείς ακμή στο πρόσωπο (ή και στο σώμα); Ή μήπως τυχαίνει να έχεις επιδερμίδα με τάση για ακμή, ή με έντονη λιπαρότητα που εμφανίζει πολύ εύκολα σπυράκια; Μην ανησυχείς, καθώς ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνεις.

Η "post summer acne", ή αλλιώς, τα σπυράκια που εμφανίζονται με το πέρας του καλοκαιριού, μπορεί να προκαλούνται για διάφορους λόγους. Οι πιο συχνοί αφορούν την ελλιπή skincare φροντίδα, που πολλές κοπέλες αμελούν χάριν διακοπών, αλλά και την υπέρμετρη έκθεση στον ήλιο και στη χρήση "βαριών" αντηλιακών που δεν ξεβγάζονται επαρκώς το βράδυ. Μπορεί επίσης να οφείλονται σε ελλιπές ντεμακιγιάζ ή ακόμη και στη διαφορετική ποιότητα του νερού που παρατηρείται σε διαφορετικές πόλεις ή στα νησιά (κι όμως!). Τέλος, η αλλαγή του περιβάλλοντος και των συνηθειών μας το καλοκαίρι μπορεί να έχει, δυστυχώς, παρόμοια αποτελέσματα.

Η λύση

Τι μπορείς να κάνεις εσύ για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα ή ακόμα και να το προλάβεις, αν η συγκεκριμένη κατάσταση σού είναι γνωστή κάθε καλοκαίρι; Η απάντηση βρίσκεται στον σωστό και επιμελή καθαρισμό και περιποίηση της επιδερμίδα σου με τα κατάλληλα προϊόντα.

Σπυράκια, θαμπάδα, ξηρότητα | Ξέρουμε γιατί μπορεί να εμφανίζεις (αδικαιολόγητα) ένα από τα παραπάνω συμπτώματα

Χρησιμοποίησε τη σειρά Vinopure της Caudalie που αποτελείται από 4 προϊόντα (καθαριστικό προσώπου, toner, serum και ενυδατική κρέμα) και περιέχει συστατικά φυσικής προέλευσης, βελτιώνοντας ορατά την ποιότητα της επιδερμίδας, χωρίς να την επιβαρύνει. Η μείωση της ακμής από την πρώτη κιόλας εβδομάδα είναι αισθητή (κατά 63%) ενώ η σύνθεση των προϊόντων δεν αφυδατώνει, δεν στεγνώνει το δέρμα, αφήνοντας μια ματ αίσθηση.

Υποφέρεις από ακμή μετά τις διακοπές; Ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνεις

Περιέχουν φυσικό σαλικυλικό οξύ για απολέπιση, νιασιναμίδη για βελτίωση της υφής της επιδερμίδας και σύσφιξη των πόρων, αλλά και πολυφαινόλες που αποτελούν αντιοξειδωτικά για την επιδερμίδα προστατεύοντάς τη από εξωτερικές επιθέσεις.

Τα 10 πιο κοινά skincare λάθη που κάνουμε στο δέρμα μας, σύμφωνα με τους δερματολόγους

Note: Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και στην πλάτη ή σε όποια σημεία του σώματος παρατηρείς μικρά σπυράκια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ