Follow us

Επιδερμίδα με υφή; Δες τα beauty προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να την εξομαλύνεις

Πώς θα βελτιώσεις αισθητά την όψη των πόρων, σημαδιών και γραμμών που παρουσιάζει μια επιδερμίδα με ανομοιόμορφη υφή.

skin iStock

Πιθανόν να γνωρίζεις ήδη τι εννοούμε με τον όρο "επιδερμίδα με υφή" ή "textured skin": Πρόκειται για εκείνα τα δέρματα που παρουσιάζουν μια ανομοιομορφία στην επιφάνειά τους, είτε λόγω της παρουσίας σημαδιών, ακμής ή λεπτών γραμμών και πόρων στο πρόσωπο, είτε λόγω της θαμπάδας που δημιουργείται από την ύπαρξη νεκρών κυττάρων στο δέρμα. Σε κάθε περίπτωση, η επιδερμίδα μας δεν είναι όσο λεία και απαλή θα θέλαμε ενώ, συχνά, χάνει τη λάμψη της.

Γνωρίζεις τι είναι το "textured skin" και τι ακριβώς αφορά;

Κι ενώ δεν είναι πάντα εφικτό να απαλλαγούμε από σημάδια ή από πόρους - ειδικά το τελευταίο δεν ενδείκνυται, αφού οι πόροι επιτελούν πολλούς σκοπούς και πρέπει να βρίσκονται εκεί -, μπορούμε να βελτιώσουμε την υφή και εμφάνισή τους. Πώς; Με τη σωστή περιποίηση αλλά και τα κατάλληλα skincare προϊόντα.

Πιο αναλυτικά, ο καθημερινός καθαρισμός θα βοηθήσει το δέρμα και τους πόρους σου να καθαρίσουν σε βάθος ενώ η συχνή απολέπιση, είτε στο σπίτι είτε στο ιατρείο, θα σε απαλλάξει από τα ανεπιθύμητα νεκρά κύτταρα και θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο το πρόσωπό σου να καθαρίσει ουσιαστικά. Τέλος, το αντηλιακό είναι απαραίτητο και σε αυτή την περίπτωση, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι η εμφάνιση των πόρων επηρεάζεται από την έκθεση στον ήλιο. Πιο συγκεκριμένα, οι πόροι διευρύνονται όσο πιο πολύ εκτίθεσαι στην ηλιακή ακτινοβολία ενώ οι ελεύθερες ρίζες που αναπτύσσονται εξαιτίας της δημιουργούν ακόμα περισσότερα προβλήματα.

Τι μπορείς να κάνεις στην πράξη; Να εντάξεις στην καθημερινή skincare ρουτίνα σου ορούς και κρέμες με τα κατάλληλα συστατικά, που θα σε βοηθήσουν στη βελτίωση της υφής του δέρματος.

Ποια είναι αυτά;

Τα AHAs και BHA που περιέχονται σε πολλά skincare προϊόντα κάνουν από ήπια έως και πιο βαριά χημική απολέπιση (ανάλογα τη συγκέντρωσή τους στο εκάστοτε προϊόν), και βοηθούν στο να γίνει το δέρμα πιο απαλό και καθαρό, χωρίς να το ερεθίζουν. Το σαλικυλικό οξύ για παράδειγμα (BHA) βοηθά πολύ τις επιδερμίδες με ακμή, τάση για ακμή ή σπυράκια και έντονη λιπαρότητα, εισχωρώντας και καθαρίζοντας σε βάθος τους πόρους.

Η νιασιναμίδη είναι ένα άλλο θαυματουργό συστατικό που φημίζεται για την ικανότητά της να βελτιώνει τον ανομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας επαναφέροντας τη λάμψη της, να μειώνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες, αλλά και να συρρικνώνει τους πόρους, ελαχιστοποιώντας την υπερβολική παραγωγή σμήγματος, μεταξύ άλλων.

Όσο για τη ρετινόλη, τη βασίλισσα των δραστικών συστατικών, δεν θεωρείται άδικα το κορυφαίο συστατικό με αντιγηραντικές ιδιότητες, αφού εξομοιώνει την υφή και τον τόνο του δέρματος, λειαίνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες ενώ ελαττώνει τα σημάδια ακμής.

Αφήσαμε για το τέλος τη βιταμίνη C, η οποία προστατεύει από τη φωτογήρανση, καταπολεμά τις δυσχρωμίες, βελτιώνει την υφή και τον τόνο της επιδερμίδας, διατηρεί τη φυσική υγρασία της και ενισχύει την αντηλιακή προστασία αλλά και την παραγωγή κολλαγόνου, χαρίζοντας μια απίστευτη φωτεινότητα στο δέρμα.

Kρέμες με Βιταμίνη C | Ποια ώρα της ημέρας είναι καλύτερο να τις εφαρμόζεις;

Last but not least, το μακιγιάζ βοηθά εξίσου στην εξομάλυνση της υφής, αλλά όχι όπως φαντάζεσαι. Το foundation κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, ιδίως αν χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες ποσότητες, αφού εισχωρεί σε γραμμές και βαθουλώματα, και εντείνει την όψη τους. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να προμηθευτείς κάποιο primer το οποίο έχει blurring ιδιότητες, καμουφλάροντας με κάποιον τρόπο τους πόρους και τα όποια κενά, αφού τα "γεμίζει".

Δες παρακάτω τα αγαπημένα μας καλλυντικά, που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την υφή της επιδερμίδας σου:

Vinopure Blemish Control Infusion Serum, Caudalie

Vinopure Blemish Control Infusion Serum, Caudalie

Εξαιρετικά συμπυκνωμένος σε δραστικά συστατικά φυσικής προέλευσης, αυτός ο ορός απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και ξεκλειδώνει τους πόρους για να αποτρέψει τα ξεσπάσματα και την ανομοιόμορφη υφή της επιδερμίδας.

Vitamin C Glow Boost Serum, Garnier

Vitamin C Glow Boost Serum, Garnier

Εμπλουτισμένος με 3,5% Bιταμίνη C, Nιασιναμίδη και Σαλικυλικό Οξύ, για ενίσχυση της λάμψης και ορατή μείωση της εμφάνισης των κηλίδων από την 6η ημέρα.

C-Firma Fresh Day Serum, Drunk Elephant

C-Firma Fresh Day Serum, Drunk Elephant

Αυτός ο εξαιρετικά αποτελεσματικός ορός ημέρας με 15% βιταμίνη C είναι εμπλουτισμένος με ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό σύμπλεγμα, απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ένζυμα φρούτων, τα οποία δρουν συνδυαστικά συσφίγγοντας και φωτίζοντας την όψη της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα βελτιώνουν τα σημάδια της φωτογήρανσης.

The Micro Peel, La Mer

The Micro Peel, La Mer

Ένα ισχυρό αλλά ήπιο peeling που βελτιώνει την υφή της  επιδερμίδας. Το Micro Peel αναδεικνύει στην επιδερμίδα μία ανανεωμένη τελειότητα, εξυγιαίνει τους πόρους, ενώ καταπραΰνει και αναπληρώνει.

Laser Pressed Κρέμα Νύχτας με Ρετινόλη & Νιασιναμίδη, L'oreal Paris

Laser Pressed Κρέμα Νύχτας με Ρετινόλη & Νιασιναμίδη, L'oreal Paris

Μειώνει ορατά τις ρυτίδες και βελτιώνει τον ανόμοιο χρωματικό τόνο.

Nivea Expert Lift Cellular Cream SPF30

Nivea Expert Lift Cellular Cream SPF30

Αντιγηραντική κρέμα ξμέρας με προηγμένη σύνθεση, που περιλαμβάνει έναν συνδυασμό ισχυρών αντιγηραντικών δραστικών ουσιών:

Καθαρό Bakuchiol :  Ένα νέα αντιγηραντικό ενεργό συστατικό, που υποστηρίζει τη δραστηριότητα ενίσχυσης του κολλαγόνου των κυττάρων και βοηθά την επιδερμίδα να επαναπυκνώσει και να ενισχύσει τις υποστηρικτικές της ίνες.
Μικρό & Μακρό Υαλουρονικό Οξύ :  Δύο απαραίτητα αντιγηραντικά συστατικά, γνωστά στο ότι ενυδατώνουν, λειαίνουν και βοηθούν στην ορατή μείωση των ρυτίδων.

Vichy Liftactiv Specialist B3 Serum

Vichy Liftactiv Specialist B3 Serum

Αυτός ο ορός δρα σε πολλαπλές στοιβάδες, αποτρέποντας τον σχηματισμό κηλίδων στη βασική στοιβάδα της επιδερμίδας και, ταυτόχρονα, απολεπίζοντας τις ορατές κηλίδες στην επιφάνειά της

Mini Photo Finish Control Mattifying Primer, Smashbox

Mini Photo Finish Control Mattifying Primer, Smashbox

Ένα διάφανο gel primer που βοηθά στον έλεγχο της λιπαρότητας με Αμαμυλίδα (witch hazel), Σαλυκιλικό οξύ + Ψευδάργυρο (Zink) και προσφέρει ματ αποτέλεσμα.

The POREfessional PRO Balm Primer Προσώπου, Benefit Cosmetics

The POREfessional PRO Balm Primer Προσώπου, Benefit Cosmetics

Αυτό το πανάλαφρο primer απορροφά άμεσα την περίσσεια σμήγματος, ελαχιστοποιεί την εμφάνιση πόρων και προσφέρει απόλυτα φυσική όψη στην επιδερμίδα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ