Follow us

5 βήματα για την προστασία των μαλλιών πριν τη βαφή

Όλες οι δράσεις για την προετοιμασία των μαλλιών πριν την επίσκεψη στο κομμωτήριο.

MissBloom TEAM
hair iStock

Αποφάσισες επιτέλους να βάψεις τα μαλλιά σου και είσαι ενθουσιασμένη για το νέο σου χρώμα. Θα πρέπει να περιμένεις μερικές εβδομάδες για να το αποκτήσεις. Αν θέλεις το χρώμα των μαλλιών σου να είναι καλύτερο, να διαρκεί περισσότερο και να έχει περισσότερη λάμψη, αλλά και διατηρήσεις τα μακριά μαλλιά σου χωρίς να τα ταλαιπωρήσεις, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις πριν από το ραντεβού σου στο κομμωτήριο.

5 βήματα για την προστασία των μαλλιών πριν τη βαφή

Η βαθιά περιποίηση των μαλλιών σου με την κατάλληλη μάσκα μαλλιών, μερικές ημέρες πριν τη βαφή, είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της υγρασίας και την εξισορρόπηση του pH των μαλλιών σου. Μετά τη βαθιά περιποίηση, τα μαλλιά θα βαφτούν ομοιόμορφα.

Λούσου με σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά 1-2 ημέρες πριν το ραντεβού σου, αλλά όχι 24 ώρες πριν. Τα φρεσκοπλυμένα μαλλιά δεν είναι η καλύτερη βάση για το νέο χρώμα των μαλλιών σου.

Βρες φωτογραφίες που θα δείξεις στον colorist σου, για να τον βοηθήσεις να κατανοήσει τις προτιμήσεις σου και να βρει το κατάλληλο χρώμα για εσένα.

loreal

Επικοινώνησε με τον colorist σου με απόλυτη ειλικρίνεια. Ανάφερέ του αναλυτικά όλα όσα έχεις κάνει στα μαλλιά σου κατά το παρελθόν, αν είσαι έγκυος, αν παίρνεις φάρμακα και τις πρόσφατες χειρουργικές σου επεμβάσεις. H φόρμουλα χρώματος, ο τύπος χρώματος που θα χρησιμοποιήσει και το τελικό αποτέλεσμα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το παρελθόν των μαλλιών σου. Τέλος, δώσε του αρκετή δημιουργική ελευθερία, να κάνει αυτό που πιστεύει ότι είναι καλύτερο για εσένα και τα μαλλιά σου.

Μην ξεχνάς ότι και μετά τη βαφή θα πρέπει να φροντίζεις τα μαλλιά σου, αν θέλεις το χρώμα να διατηρηθεί φρέσκο και γυαλιστερό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  • Λούσε τα μαλλιά σου 48 ώρες μετά τη βαφή
  • Λούζε τα 3-4 φορές/εβδομάδα
  • Χρησιμοποίησε το κατάλληλο σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά
  • Εάν τα μαλλιά σου ξεθώριασαν λίγο χρησιμοποίησε σαμπουάν με χρωστικές για να έχεις μία άμεση διόρθωση στο χρώμα σου
  • Μείωσε τη χρήση θερμικών εργαλείων styling
loreal

Η ιδανική σειρά για να βοηθήσεις τα μαλλιά σου πριν και μετά τη βαφή, είναι η Metal Detox της L’Oréal Professionnel. Το πολύ μικρό μόριο γλυκοαμίνης που περιέχεται στα προϊόντα της σειράς, διεισδύει στο εσωτερικό της τρίχας και αποτοξινώνει τα μαλλιά από τα μεταλλικά στοιχεία που συγκεντρώνονται στο εσωτερικό της τρίχας και προκαλούν σπάσιμο της τρίχας ενώ παράλληλα επηρεάζουν αρνητικά το χρωματικό αποτέλεσμα στις υπηρεσίες βαφής, balayage και ξανοίγματος. Το πρωτόκολλο 3-βημάτων εγγυάται το επαγγελματικό αποτέλεσμα στη βαφή.

Βήμα 1: Το σπρέι προετοιμασίας Metal Detox απομακρύνει τα μεταλλικά στοιχεία πριν από τις υπηρεσίες βαφής, balayage και ξανοίγματος.

Βήμα 2: Το σαμπουάν και η μάσκα μαλλιών Metal Detox αποτοξινώνει τα μαλλιά πριν και μετά τις τεχνικές υπηρεσίες στο κομμωτήριο.

Βήμα 3: Το συμπυκνωμένο λάδι μαλλιών Metal Detox της L’Oréal Professionnel αποτρέπει την προσκόλληση νέων μεταλλικών στοιχείων στην τρίχα.

Η φροντίδα των μαλλιών σου είναι ζωτικής σημασίας σ’ όλη τη διαδικασία της βαφής και ιδιαίτερα εάν σκοπεύεις να ξανοίξεις τα μαλλιά σου. Η πρόληψη της βλάβης συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των μαλλιών σου και βελτιώνει το συνολικό αποτέλεσμα του χρώματος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ