Follow us

Έχεις σγουρά μαλλιά; 6 βήματα για να τα περιποιηθείς σωστά

Tα σγουρά μαλλιά χρειάζονται μια διαφορετική ρουτίνα περιποίησης για να παραμείνουν ενυδατωμένα και υγιή.

MissBloom TEAM
hair iStock

Τα σγουρά μαλλιά είναι μοναδικά, έχουν μικρές ή μεγάλες μπούκλες ή είναι κυματιστά. Λόγω του σχήματος της κάθε μπούκλας, ο συγκεκριμένος τύπος μαλλιών είναι εύθραυστος και χρειάζεται μια ιδιαίτερη, καθημερινή περιποίηση. Επιπλέον, λόγω της καμπύλης που δημιουργεί η κάθε μπούκλα, τα φυσικά έλαια που παράγονται από το τριχωτό της κεφαλής δυσκολεύονται να ταξιδέψουν μέχρι τα μήκη και τις άκρες, με αποτέλεσμα να παρατηρείται ξηρότητα και χαμηλό επίπεδο υγρασίας στις συγκεκριμένες περιοχές.

Έχεις σγουρά μαλλιά; 6 βήματα για να τα περιποιηθείς σωστά

Για τους παραπάνω λόγους, τα σγουρά μαλλιά χρειάζονται μια διαφορετική ρουτίνα περιποίησης για να διατηρήσουν την ενυδάτωση και τη σμίλευση της μπούκλας όλη τη διάρκεια της ημέρας:

1. Προετοιμασία πριν το λούσιμο

Πριν το λούσιμο ξεμπέρδεψε τα μαλλιά σου χρησιμοποιώντας ένα conditioner, εφαρμόζοντάς το σε στεγνά μαλλιά. Χώρισε τα μαλλιά σου σε τμήματα και εφάρμοσε το conditioner στα μαλλιά σου ανά τμήμα. Άφησέ το να δράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά, αν τα μαλλιά σου είναι πολύ ταλαιπωρημένα.

2. Απόφυγε το καθημερινό λούσιμο

Το συχνό λούσιμο μπορεί να ταλαιπωρήσει τις εύθραυστες περιοχές των μαλλιών σου και να στεγνώσει περισσότερο τις αφυδατωμένες μπούκλες. Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα σαμπουάν περιποίησης για βαθύ καθαρισμό στα σγουρά μαλλιά μια φορά την εβδομάδα, απομακρύνοντας άμεσα τα κατάλοιπα που συσσωρεύονται στη ρίζα από τα προϊόντα styling και τη ρύπανση.

3. Επίλεξε το σωστό σαμπουάν

Χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν που θα ενυδατώσει τα μαλλιά και θα προσφέρει ήπιο καθαρισμό στο τριχωτό της κεφαλής σου χωρίς να αφαιρέσει υπερβολικά τη φυσική υγρασία και τα έλαιά τους.

loreal

Το Curl Expression Κρεμώδες Σαμπουάν για Πλούσια Ενυδάτωση της L’Oréal Professionnel Paris προσφέρει ήπιο καθαρισμό σε όλους τους τύπους σγουρών μαλλιών και ανάλαφρη, μακράς διάρκειας ενυδάτωση. Ιδανικό για λεπτά μαλλιά και χαλαρές μπούκλες.

4. Χρησιμοποίησε Conditioner & Μάσκα μαλλιών

Μετά το λούσιμο, εφάρμοσε ένα βαθύ conditioner ή μία μάσκα μαλλιών. Επίλεξε μια φόρμουλα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαλλιών σου.

Εφάρμοσε το μαλακτικό ή τη μάσκα στα μαλλιά σου σε τμήματα για να βεβαιωθείς ότι έχει εφαρμοστεί καλά. Χρησιμοποίησε μια φαρδιά οδοντωτή χτένα για να το κατανείμεις ομοιόμορφα. Τοποθέτησε ένα πλαστικό σκουφάκι στο κεφάλι σου για 20 λεπτά ή σκέπασέ τα με μια πετσέτα για 40 λεπτά και άφησε τη θερμότητα να κάνει τη δουλειά της.

loreal

Η Curl Expression Μάσκα Περιποίησης για Πλούσια Ενυδάτωση της L’Oréal Professionnel, δίνει λάμψη στα μαλλιά και ελέγχει το φριζάρισμα, με αέρινη κίνηση και φυσική αίσθηση. Ενυδατώνει σε βάθος και ξεμπερδεύει τα μαλλιά. Ιδανική για ευαίσθητα, κυματιστά μαλλιά.

5. Χτενίσου σωστά

Χτένισε απαλά, με προσοχή τα σγουρά μαλλιά σου χρησιμοποιώντας χτένες χωρίς ραφές και με φαρδιά δόντια. Πάντα να ξεμπερδεύεις τα μαλλιά όταν είναι βρεγμένα, κατά προτίμηση όταν έχεις βάλει conditioner. Το βούρτσισμα απαγορεύεται, θα καταστρέψει τις μπούκλες σου, θα δημιουργήσει φριζάρισμα ενώ κινδυνεύεις να τραβήξεις τις τρίχες από τη ρίζα, να τις σπάσεις στη μέση ή να δημιουργήσεις σχισμένες άκρες.

6. Να χρησιμοποιείς θερμοπροστατευτικά προϊόντα πριν τη χρήση συσκευών styling με θερμότητα

Η θερμότητα ταλαιπωρεί την τρίχα και ειδικά στα σγουρά μαλλιά, στα οποία παρατηρείται συχνά ξηρότητα στα μήκη και στις άκρες. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η χρήση θερμοπροστατευτικών προϊόντων σε νωπά μαλλιά πριν τη χρήση εργαλείων styling με θερμότητα.

loreal

Η Curl Expression Leave-in Κρέμα για Πλούσια Ενυδάτωση με Διάρκεια της L’Oréal Professionnel, προσφέρει επαγγελματικό styling, ενυδατώνει σε βάθος και προστατεύει τα μαλλιά από τη θερμότητα μέχρι και τους 230 °C.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ