Follow us

Καφέ κηλίδες μετά το καλοκαίρι; 3 αλλαγές που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις τώρα στη ρουτίνα σου

Τι ακριβώς πρέπει να προσέξεις για να απαλλαγείς από τις καφέ κηλίδες.

skin iStock

Οι καφέ κηλίδες στην επιδερμίδα είναι ένα από τα πιο κοινά skincare issues που απασχολούν συνήθως γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και όσες νεότερες έχουν εκτεθεί στον ήλιο λίγο παραπάνω απ' όσο θα έπρεπε.

Αν, γυρνώντας από τις καλοκαιρινές σου διακοπές, διαπιστώνεις ότι έχεις "γεμίσει" με καφέ κηλίδες, ανήκεις σε μια πολύ μεγάλη μερίδα (νεαρών) γυναικών που παρατηρούν αυτό το τόσο συχνό, πλέον, φαινόμενο στην επιδερμίδα τους.

Τι είναι οι καφέ κηλίδες στην επιδερμίδα και για ποιους λόγους εμφανίζονται;

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Καταρχάς, με τον όρο αυτό οι δερματολόγοι περιγράφουν καλοήθεις χρωματικές αλλοιώσεις της επιδερμίδας, ανοιχτόχρωμες ή σκούρες, που εμφανίζονται σταδιακά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και είναι συνήθως αποτέλεσμα φυσιολογικής ή πρόωρης γήρανσης του δέρματος, εξαιτίας της υπέρμετρης και χρόνιας έκθεσης στον ήλιο. Μπορούν επίσης να προκύψουν ύστερα από μια περίοδο φλεγμονής ή μια φάση ακμής, αλλά και σε περιπτώσεις που μια εγκυμονούσα αντιμετωπίζει θέματα μελάσματος (δηλαδή την κληρονομική προδιάθεση να αναπτύσσει σκουρόχρωμες κηλίδες στο δέρμα της, πράγμα αρκετά κοινό κατά τη διάρκεια της κύησης).

Η σκληρή αλήθεια πάντως είναι ότι ο ήλιος είναι ο μεγαλύτερος "εχθρός" των κηλίδων αφού όχι μόνο προκαλεί την εμφάνισή τους αλλά και εντείνει την όψη τους, μιας και έχει παρατηρηθεί ότι όσο πιο πολύ εκτίθεται κάποιος σε αυτόν, τόσο πιο πολύ μεγαλώνουν οι καφέ κηλίδες. Ως εκ τούτου, επηρεάζει άτομα κάθε ηλικίας, φύλου και τύπου / χρώματος επιδερμίδας, ακόμα και τις πιο σκουρόχρωμες.

Τι μπορείς να κάνεις τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά για τις κηλίδες;

Αρχικά, εξυπακούεται ότι πρέπει να αποφεύγεις την έκθεση στον ήλιο όποτε είναι εφικτό, ιδίως τις ώρες που είναι πιο δυνατός (μεταξύ 12 και 4 μ.μ.). Αυτός ο κανόνας ισχύει χειμώνα-καλοκαίρι για τη χώρα μας και όχι μόνο στις καλοκαιρινές μας διακοπές, μιας και ζούμε σε μια από πιο ηλιόλουστες χώρες του πλανήτη.

Έχοντας πει τα παραπάνω, ερχόμαστε στη δεύτερη και εξίσου σημαντική συμβουλή που δεν είναι άλλη από τη χρήση αντηλιακού όλο τον χρόνο. Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι ότι το αντηλιακό είναι απαραίτητο ακόμα στις μουντές μέρες, μιας και η UV ακτινοβολία διαπερνά τα σύννεφα και φτάνει στην επιφάνεια της γης, ακόμα και τις πιο βροχερές μέρες. Επιπλέον, έχε υπόψη σου ότι ο ήλιος σε "βλέπει" ακόμα και μέσα από τα παράθυρα ή τα τζάμια του αυτοκινήτου, γεγονός που καθιστά κρίσιμη την επάλειψη του αντηλιακού κάθε δύο με τρεις ώρες μέσα στην ημέρα - ακόμα κι αν δεν βρίσκεσαι στην παραλία.

Τέλος, η σωστή περιποίηση του προσώπου με τις κατάλληλες κρέμες που θα σε βοηθήσουν όχι μόνο να αντιμετωπίσεις τις υπάρχουσες κηλίδες αλλά και να προλάβεις την εμφάνιση νέων, είναι must και πρέπει να γίνεται εντατικά. Σύμμαχός σου σε αυτή τη διαδικασία θα είναι η θεραπεία Luminous630® της NIVEA με τα εξής προϊόντα: Το serum προηγμένης θεραπείας κατά των μαύρων κηλίδων, την κρέμα ημέρας με SPF50, την αναζωογονητική κρέμα νύχτας καθώς και την κρέμα ματιών κατά των κηλίδων.

Πιο αναλυτικά:

Πρωινή skincare ρουτίνα

Ξεκίνα την πρωινή ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας σου με το Cellular LUMINOUS630® Anti-Spot Serum της NIVEA. Ο ανάλαφρος αυτός ορός μειώνει τις κηλίδες που προκαλούνται από τον ήλιο, τη γήρανση αλλά και τους ορμονικούς παράγοντες και αποτρέπει την επανεμφάνισή τους για να αποκαλύψει τη φυσική φωτεινότητα της επιδερμίδας, χάρη στο πρωτοπόρο συστατικό LUMINOUS630, τη Βιταμίνη Ε και το Υαλουρονικό Οξύ.

Καφέ κηλίδες μετά το καλοκαίρι; 3 αλλαγές που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις τώρα στη ρουτίνα σου

Συνέχισε με το Cellular Luminous630® Day Fluid της NIVEA, τη θαυματουργή κρέμα ημέρας με SPF15 που δρα στην υπάρχουσα μελάγχρωση, μειώνει τις κηλίδες και συντελεί σημαντικά στην αποφυγή επανεμφάνισή τους.

nivea

Το πατενταρισμένο αντιοξειδωτικό συστατικό LUMINOUS630® συνδυάζεται με μια επιπλέον προστατευτική, αλλά ελαφριά σύνθεση, η οποία είναι εμπλουτισμένη με Υαλουρονικό Οξύ για ανανέωση των κυττάρων, Βιταμίνη E και φίλτρα UVA / UVB που ενεργοποιούν τα κύτταρα. Αποτέλεσμα; Η επιδερμίδα δείχνει και είναι πιο ενυδατωμένη, ακτινοβολώντας υγεία και λάμψη, ενώ ταυτόχρονα είναι προστατευμένη από τον ήλιο χάρη στον δείκτη προστασίας που περιέχει η κρέμα. Παράλληλα, οι κηλίδες μειώνονται και αποτρέπεται η επανεμφάνισή τους.

Editor's tip: Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και μέγιστη προστασία από τον ήλιο, συνδύασε την κρέμα ημέρας με το αντηλιακό στην καθημερινή, πρωινή σου ρουτίνα. Εφάρμοσε πρώτα την κρέμα και έπειτα το αντηλιακό, και συνέχισε κανονικά με το μακιγιάζ σου.

Βραδινή skincare ρουτίνα

Το βράδυ προτίμησε πιο πλούσιες υφές στην ενυδάτωση και περιποίηση της επιδερμίδας σου που θα τη βοηθήσουν με ακόμα πιο αποτελεσματικό τρόπο να καταπολεμήσει τις καφέ κηλίδες. Ιδανική επιλογή αποτελεί η Cellular LUMINOUS630® AntiSpot Night Cream της NIVEA που δρα στην υπάρχουσα μελάγχρωση για να φωτίσει τα σκοτεινά σημεία και να μειώσει το μέγεθος των καφέ κηλίδων, χάρη στον συνδυσμό του πατενταρισμένου αντιοξειδωτικού συστατικού LUMINOUS630® με Υαλουρονικό Οξύ για ανανέωση των κυττάρων κατά την διάρκεια της νύχτας.

nivea

Μην αμελείς τη φροντίδα των ματιών και της ευαίσθητης περιοχής κάτω από αυτά, καθώς είναι το σημείο που εμφανίζει τα πρώτα σημάδια γήρανσης αλλά και κούρασης που ευνοεί την ταλαιπωρημένη όψη (λεπτές γραμμές, μαύρους κύκλους, σακούλες, πρήξιμο, κηλίδες).

Δοκίμασε την πατενταρισμένη σύνθεση Cellular LUMINOUS630® Θεραπεία Ματιών κατά των Κηλίδων της NIVEA που εξισορροπεί τις ανωμαλίες χρώσης για να φωτίσει τους μαύρους κύκλους. Πώς το πετυχαίνει αυτό; Χάρη στην ενεργοποιητική καφεΐνη που συνδυαστικά με το υαλουρονικό οξύ, αναζωογονεί τα κουρασμένα μάτια, μειώνει τις σακούλες αλλά και ενυδατώνει την επιδερμίδα βελτιώνοντας την όψη των λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Το περίγραμμα των ματιών φωτίζεται και η επιδερμίδα δείχνει και είναι πιο νεανική.

nivea

Δες το παρακάτω βίντεο για ακόμα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις καφέ κηλίδες:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ